Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, potrzebuję jakiegoś warsztatu który zrobi mi wycenę kosztów naprawy po stłuczce (stuknięty tylni zderzak, ale nie wiadomo co pod spodem) i ewentualnie wykona w przyszłości tą naprawę. Znacie kogoś godnego polecenia?
Opublikowano
Możecie polecić jakiś dobry warsztat mający pojęcie o BMW w Krakowie albo Wieliczce ?

Kupiłem niedawno BMW E46 320 Cd automat i mam do zrobienia parę rzeczy:

- turbina przeładowuje - wyskakuje błąd przy diagnostyce - pewnie do regulacji, ew. przeczyszczenia ?

- termostat

- założenie osłony pod silnik

- sprawdzenie kolektora i stanu klapek + ewentualne zrobienie z tym porządku

- jakieś takie drobnostki dodatkowo.

Proszę o pomoc. Przeprowadzam się z Tarnowa do Wieliczki i nie orientuję się, gdzie jest sens zostawić auto do zrobienia.

Wyszukałem w internecie następujące opcje:

-PiM Auto Serwis na ul. Siwka

- M-punkt na ul. Głowackiego

?

Ja osobiście mogę polecić MOTOPOWER - Piotr Drąg - co prawda warsztat znajduje się w małym garażyku przy ul kościuszki w wieliczce i terminy napięte ale zawsze miałem zrobione na tip top i zaznaczone ewentualne mankamenty do zrobienia.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odnośnie wymiany łańcucha może ktoś robił :?: w GEMMIE na Zakopiańskiej w Krakowie. W PIM powiedzieli mi 27 marca wymiana 5dni :shock: koszt 4500 :shock:
Opublikowano
Jest w okolicach Rabki jakiś konkretny mechanik specjalizującym sie w naprawach BMW? Ogarnąłby na przykład łańcuch :arrow: :?: :o
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czytając ten wątek bierze przygnębienie, że nie ma w Krakowie sensownego warsztatu BMW. Ostatnio grubszaą robotę (niedziałający w ogóle Vanos) wiozłem do Wrocławia do Leo, ale przecież nie będę tam jeździł z każdą rzeczą.
Opublikowano
panowie rozwalona uszczelka pod glowica w 116i. m-punkt w krakowie na glowackiego zazyczyl sobie 4300zl co moim zdaniem jest przynajmniej o jakies 30% za duzo. polecicie jakis serwis ktory jest w stanie poprawnie wykonac naprawde i w cenie ktora nie doprowadzi mnie do alkoholizmu?
Opublikowano
panowie rozwalona uszczelka pod glowica w 116i. m-punkt w krakowie na glowackiego zazyczyl sobie 4300zl co moim zdaniem jest przynajmniej o jakies 30% za duzo. polecicie jakis serwis ktory jest w stanie poprawnie wykonac naprawde i w cenie ktora nie doprowadzi mnie do alkoholizmu?

Zwlekałem trochę z opinią jak minie z 500 km po robocie :D .Na chwile obecną polecę PKW na składowej bocznej KRAKÓW.Pacjent auto zony jedynka 2009 N47 Przypadłość łańcuch według mnie i kolegi mmcv.Tak więc łańcuch zmieniony do tego pompa wody i koło pasowe. Części użyte przez PKW to IWIS łańcuchy, corteco koło, pompa nie pamiętam :).Dodam że wymiana nastąpiła przy 170 k. Pozwolę sobie jeszcze coś dodać od siebie po przysłowiowym 1k km

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No ja nie miałem tyle szczęścia z PKW, mój silnik składali chyba pod wpływem środków odurzających :duh:
Opublikowano

No ja też nie mogę polecić. Rozrząd chyba zrobili dobrze, ale wymiana odmy z tylko jednym wężem to była jakaś porażka z ich strony. Wcześniej kolega tez niestety miał nieprzyjemności po naprawie z ich strony (zapomnieli jakiejś uszczelki założyć). Ja mam wrażenie, że wiedzę to oni mają tylko czasami ze względu na brak czasu robią rzeczy na szybko i na odpi.... się. Niestety. Ja też mam wrażenie, że w krk nie ma gdzie auta naprawić. Albo jakieś ultra drogie serwisy, albo partacze. Dzwoniłem ostatnio do polecanego prze Was serwisu w Kalwarii, ale tam tylko diesle robią. Dostałem namiar w Krakowie na jakąś ul. Siarczaną 57, no ale nie wiem czy mi się chce ryzykować. Ktoś coś słyszał? :) Chyba sprzedam to auto bo nie ma gdzie naprawiać, a nie widzi mi się zostawiać po kilka tys. za każdą naprawę w Pimie albo innym serwisie. :P Do 330i może jeszcze, ale nie do standardowego 318i.

Pozdrawiam

Opublikowano
Prawdopodobnie zalezy kto wam w PKW to robil. Ja siedzialem na dupie przez cala robote z autem wiec jakos nie moge marudzic, a jestem zdziwiony tym co slysze... z drugiej strony to wszystko nie sa jakies skomplikowane prace, a ja i tak nikomu nie ufam. Wystarczy ze kiedys zlecilem komus odbudowe i zakucie silnika :D
E92 335d Stage H
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
mam zatkany dpf, jazda praktycznie wyłącznie w mieście. zdecyduję się raczej na wypalanie filtra w piecu - czy możecie polecić jakiś serwis, który by się tym zajął w Krakowie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale pierw znajdź przyczynę zapchania bo w 90% odpowiada za to jakaś drobna usterka np. termostatu, czujnika lub EGR. Co z tego że wypalisz filtr jak za chwile będzie to samo.
Opublikowano

Zwlekałem trochę z opinią jak minie z 500 km po robocie :D .Na chwile obecną polecę PKW na składowej bocznej KRAKÓW.Pacjent auto zony jedynka 2009 N47 Przypadłość łańcuch według mnie i kolegi mmcv.Tak więc łańcuch zmieniony do tego pompa wody i koło pasowe. Części użyte przez PKW to IWIS łańcuchy, corteco koło, pompa nie pamiętam :).Dodam że wymiana nastąpiła przy 170 k. Pozwolę sobie jeszcze coś dodać od siebie po przysłowiowym 1k km

Przysłowiowy tysiąc minął chwilę temu :D. Jednak z braku czasu piszę teraz. Operacja jak pisałem wcześniej się udała dlatego nie mam żadnych powodów narzekać na PKW SERWIS.Żadnych efektów ubocznych nie zauważyłem po około 1,5 k km :lol:

Opublikowano
Gdzie w Krakowie i okolicach jest godny polecenia zakład mechaniczny lub ktoś kto zregeneruje Vanosa wraz z jego demontażem i montażem w samochodzie. Słyszałem o koledze "Lato" z M-forum lecz nigdzie nie ma do niego kontaktu :/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Gdzie w Krakowie i okolicach jest godny polecenia zakład mechaniczny lub ktoś kto zregeneruje Vanosa wraz z jego demontażem i montażem w samochodzie. Słyszałem o koledze "Lato" z M-forum lecz nigdzie nie ma do niego kontaktu :/

jest koleś polecany na e46forum ma zakład w bibicach możesz jego zapytać tel: 513 926 567

Nie wiem czy akurat takie rzeczy robi

Najpewniej by było gdybyś oddał do Leo z Wrocławia tam masz pewność że wszystko będzie :cool2:

Z innej beczki, gdzie w Krakowie lub okolicach zrobię spolszczenie i aktualizacje navi profofesional do e90 tak aby nikt nic nie spartaczył?

Opublikowano (edytowane)

Cześć

Szukając kogoś w temacie regeneracji vanosa znalazłem serwis w Katowicach https://m.facebook.com/kodowaniebmw

Robią mechanikę, elektryke i kodowanie.

W Krakowie zapytaj w Pim Auto serwis (specjalizują się w bmw) prowadzą to goście co pracowali w aso, a teraz mają własny serwis.

Edytowane przez PITERTECH
Opublikowano
Szukam magika od wałów napędowych z okolic Nowego Sącza. W grę wchodzi demontaż i montaż, wyważenie i ogólne sprawdzenia krzyżaków przegubu na wale.... Pomóżcie....
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie wiem jak cenowo ale lepsze opinie zbiera Dobrzański.

Czy ktoś może się przychylić/zanegować do tej opinii?

Pytanie, gdzie jeździć na przeglądy gwarancyjne

Dzięki za komentarz !

Opublikowano
Panowie polecicie jakis sprawdzony warsztat gdzie fachowo i konkretnie ustawie geometrie oraz taki gdzie bez obaw moge odstawic auto na wymiane dwumasu? Interesuje mnie Krakow ewentualnie okolice
Opublikowano

Jeżeli chodzi o wymianę oleju w automacie to szwagier robił w Axod na ul.Prądnickiej. Znajomy robił w Mj auto serwis ul.powstańców 50. W obu lokalizacjach robota wykonana była dobrze ( w Mj auto serwis-taniej niż w Axod)

Jeżeli chodzi o zbieżność to dobre opinie zbiera Autogeom ul.skręcona 7

Na wymianę 2masa pojechał bym ( ja osobiście) do Mj auto serwis ( sporo bmw się tam przewija). Michał właściciel i mechanik w jednym jeździ e60.

Opublikowano
Jeżeli chodzi o wymianę oleju w automacie to szwagier robił w Axod na ul.Prądnickiej. Znajomy robił w Mj auto serwis ul.powstańców 50. W obu lokalizacjach robota wykonana była dobrze ( w Mj auto serwis-taniej niż w Axod)

Jeżeli chodzi o zbieżność to dobre opinie zbiera Autogeom ul.skręcona 7

Na wymianę 2masa pojechał bym ( ja osobiście) do Mj auto serwis ( sporo bmw się tam przewija). Michał właściciel i mechanik w jednym jeździ e60.

W auto geo bylem i nie jestem zadowolony. Auto nie obciazone, kierownica przestawiona a po drugiej poprawce jeszcze gorzej niz przed pierwsza. Mechanikiem sie zainteresuje, dzieki.