Skocz do zawartości

Małopolskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich serdecznie

Posiadam u siebie w E90 nieszczęsny N46B20B i jak to w tym modelu bywa poszły uszczelniacze. Ma ktoś jakiś sprawdzony namiar na mechanika, który potrafi wymienić same uszczelniacze bez ściągania głowicy? Nie chcę robić wszystkiego bo silnik jest suchy i po wymianie rozrządu

Będę wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam

Skontaktuj się z:

RAS-ART Artur Woszczyk

ul. Trąbki 69,

32-020 Wieliczka

tel: 888 977 793

email: [email protected]

http://www.ras-art.pl

Wiem, że zdarzało mu się wymieniać uszczelniacze bez ściągania głowicy w różnych silnikach. Trzeba go spytać czy podjąłby się takiej roboty w tym konkretnym przypadku.

Mechanik dobry, ale ma kłopoty z terminowością. Jak ktoś potrzebuje coś zrobić na szybko, to może lepiej poszukać innego warsztatu.

• Odpowiedzi 876
  • Wyświetleń 353,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Napiszę kilka słow podsumowania mojej "przygody" z serwisem PiM. Czekałem prawie dwa miesiące z napisaniem opinii, żeby mi ktoś przypadkiem nie zarzucił, że piszę to będąc wciąż zdenerwowanym i przesa

Opublikowano

Niestety tak jak pisałeś - nie ma czasu, tz nawet nie w tym problem tylko nie ma stanowiska na cały samochód. Zajmuje się głownie remontami silników, skrzyń i innych podzespołów.

Ceny to ok 300-400 pln + uszczelniacze po 2 zł sztuka :-)

Ma ktoś może jakiś inny pomysł?

Opublikowano
Ma ktoś do polecenia serwis (najlepiej coś w okolicach Krakowa i w stronę Nowego Targu, ale jak dobry to i dalej może być) który podejmie się usunięcia klap wirowych w BMW X3 F25 z 2011 roku z silnikiem 2.0d N47T?
Opublikowano
Ma ktoś do polecenia serwis (najlepiej coś w okolicach Krakowa i w stronę Nowego Targu, ale jak dobry to i dalej może być) który podejmie się usunięcia klap wirowych w BMW X3 F25 z 2011 roku z silnikiem 2.0d N47T?

ja to ostatnio robiłem u siebie (n47 177km) w Auto Serwis MJ na Postańców 50 w Krakowie

ale myślę, że nie jest to bardzo skomplikowana opcja i każdy Ci to zrobi

jak masz 184km to jest zestaw naprawczy do wspomnianych klapek, który nie kosztuje milionów (ok 120 - 150pln w aso) i można naprawić

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś może poleci serwis, który wymieni nagrzewnicę w E81?

Dużo elementów do zdjęcia i niestety poddałem sie przy pękających zatrzaskach.

Jest ktoś to zrobi to dobrze i jednocześnie nie zgarnie 300zł za robociznę?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Poleci ktoś warsztat w Olkuszu/Krakowie lub okolicach gdzie zamontują mi zestaw audio Alpine Retrofit do e90 z 2011?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, mógłby ktoś polecić dobrego lakiernika do pomalowania E39 z okolic Oświęcimia/Wadowic?
Opublikowano

witam

czy ktos robil w Krakowie albo okolicach usczelniacze zaworowe i moze polecic kogos ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Cofam to co napisałem wcześniej na temat MJ. Rozmawiałem z Panem Michałem, wyjasnilismy sytuacje, naprawdę super podejście.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Może ktoś polecić warsztat gdzie sprawdziliby auto przed zakupem? Dzwoniłem do ASO pierwsze wolne terminy po 30.06 i cena 800zl, rozmawiałem tez z kolega z forum który jest tutaj znany z pomocy przed zakupowej ale ma bardzo daleko i szukam innych rozwiązań... auto stoi w Krakowie

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ktos korzystał z serwisu EM Serwis Wieliczka ?

http://emserwis-bmw.pl/

Opinie w google nie ma

Podpinam się pod pytanie. Serwis chyba jakoś od niedawna funkcjonuje w okolicy Krakowa.

Witam, podbijam pytanie. Do tego serwisu mam najbliżej a mam Do roboty uszczelniacze zaworowe, ktoś coś? Pozdrawiam :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,poleci ktoś dobrego mechanika/serwis plus gdzie wyważe wał napędowy? Okolice Nowego Targu?

Może być też Kraków,chodzi o wymianę krzyżaka na wale plus wyważenie...

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dwa samochody naprawiam w M-Punkcie i sobie chwale. Zawsze mam dokładnie wytłumaczone o co chodzi, co jest nie tak. Zawsze kosztuje tyle ile miało kosztować i umyte auto na koniec.

Polecam :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ktos korzystał z serwisu EM Serwis Wieliczka ?

http://emserwis-bmw.pl/

Opinie w google nie ma

Podpinam się pod pytanie. Serwis chyba jakoś od niedawna funkcjonuje w okolicy Krakowa.

Witam, podbijam pytanie. Do tego serwisu mam najbliżej a mam Do roboty uszczelniacze zaworowe, ktoś coś? Pozdrawiam :wink:

Witam. Skorzystałem z usług EM Serwis Wieliczka i jestem mega zadowolony. Jesteś z naprawami na bieżąco, podpowiedzą Ci co zrobić zeby auto jezdzilo a nie wyplukac sie z kasy do ostatniego grosza. Polecam jak najbardziej. Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Mam do zrobienia prawdopodobnie pompę wody, oraz do załatwienia katalizator lub coś jemu pochodne (błędów tu nie będę wypisywał)

E90 325i

Znajomy polecił mi warsztat Fast.Er w powiecie olkuskim, miał ktoś styczność?

https://dobrymechanik.pl/mechanicy/olkusz/fast-er-serwis-bmw.html

Lub ktoś może polecić coś w okolicy powiatu chrzanowskiego, olkuskiego ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Najlepszy wulkanizator w Krakowie? Nie musi byc tani, wazne zeby porzadnie zajał sie wymiana.
Opublikowano
Najlepszy wulkanizator w Krakowie? Nie musi byc tani, wazne zeby porzadnie zajał sie wymiana.

Polecam zakład przy ul. Wolskiej 1.

Argumenty:

1) Po demontażu z samochodu koło jest myte ciśnieniowo, żeby usunąć zabrudzenia, które mogłyby zaburzyć proces wyważania.

2) Jako jedni z nielicznych mają urządzenie do tzw. próby drogowej (trzeba powiedzieć przed wyważaniem, bo za to się ekstra płaci). Próba drogowa pozwala dobrać wzajemne ustawienie felgi i opony tak, aby zminimalizować owalizację. Moim zdaniem warto.

3) Pracownicy nie odstawiają fuszerki, nie idą na skróty. Byłem tam 2 razy i zawsze zostałem fachowo obsłużony.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skotnicka. Grzegorz Turcza.

Petrolhead
Opublikowano

Witam,jaki zakład polecicie do wymiany oleju w automatycznej skrzyni biegów, silniku i przeglądnięciu napędu xdrive. Pacjent to BMW x4 2.0 D automat, xdrive z 2016 roku z przebiegiem 64 tkm.

Najlepiej okolice Krynicy-Zdrój

Opublikowano
Szukam jakiegoś warsztatu w małopolsce lub na śląsku, który zajmie się naprawą dachu w E85. Prawdopodobnie pompa.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

HARP w Krakowie jest ok

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg

Opublikowano
Może polecić ktoś warsztat / serwis / instalatorów, którzy ogarną temat instalacji LPG pod podłogą razem z przeróbkami?