Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a to ten p. Kwiatkowski właśnie jest z Władysławowa? tam autko robiłeś? to też jakiś "garażowy" mechanik? czy jakiś większy warsztat?
  • Odpowiedzi 786
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano
Jakiego Władysławowa? Gdzie Rzym, a gdzie Krym...Andrzej jest z Robakowa, ale warsztat ma w Luzinie. Jaki warsztat? ASO wymięka i przy warsztacie Andrzeja wygląda jak zapuszczony barak jakiegoś biednego Rumuna.
Opublikowano
no ok, masz rację, tylko że kolega powyżej pisał że jest we władysławowie i potrzebuje tam pomocy i stą się wdarł temat. apropo mi się zdarzało robić niektóre rzeczy w ASO i byłam zadowolona, chociaż nie wątpię, że p. Andrzej.... :) to bez porównania
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Sam mam problemy ze znalezieniem odpowiedniego mechanika, myślę o tym, aby spróbować do ASO... albo tak jak wszyscy piszą do Pana Andrzeja cudotwórcy bmw
  • Moderatorzy
Opublikowano
Nikt nie jest cudotwórcą. Jest to po prostu warsztat, który w 100% ogarnia BMW (no, może w 99%, bo nie mają np. lakierni) i ma hangar oryginalnych części do BMW, więc nawet lepiej niż ASO :D Jeśli ja do niego wracam to znaczy, że poziom usług stoi na bardzo wysokim poziomie, bo ciężko mnie zadowolić i generalnie o byle pierdołę potrafię zrobić awanturę jeśli coś jest nie po mojej myśli, a jestem przy aucie podczas naprawy, więc na wszystko mam oko. U Andrzeja jeszcze nie było najmniejszego problemu, wszystko robi jak należy. Nie jeździłbym 50km w jedną stronę gdyby to był jakiś partacz.
Opublikowano

Ja korzystam z Premium Motors, nie wiem jakie auta jakościowo sprzedają (poza tym, że ładne), ale serwis mogę polecić. Ceny usług i części przystępne (w przeciwieństwie do Zdunka), jakość bardzo dobra (tu wbrew obiegowej opinii jest lepiej niż u Zdunka), obsługa miła i co najważniejsze - próbują pomóc.

Podam parę przykładów:

- awaria tylnego kierunkowskazu, w Zdunku sama weryfikacja kosztowałaby 450 zł, nie mówiąc o lampie i usłudze za 1200... w PM od razu powiedzieli (za darmo - bo to znana przypadłość), żeby kupić używaną (kupiłem za 70 zł) i wymienić samemu (bo proste) lub u nich za 60 zł... Wymienił sprzedawca od ręki - koszt wyszedł mi 100 zł.

- przegląd i wymiana oleju, filtrów itd - Zdunek prosił o 1300 zł (z upustem miałbym 1100), PM 500 zł i przegląd auta gratis...

- wymiana rolek i paska wieloklinowego oraz płynu hamulcowego Zdunek 1900, w PM zapłaciłem 1000

- ostatnio coś poszło w lewym przednim reflektorze, przy okazji wymiany żarówki (PM 60zł z żarówką) stwierdzono, że lampa do wymiany jest. Panowie nowej nawet nie proponowali bo stwierdzili, ze bez sensu - od razu polecali allxxxxx i wymienią.

Liczę, że dalej będzie podobny poziom i będę polecał ich każdemu.

PS. O Panach z Osowej i Luzina też słyszałem wiele dobrego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panie i Panowie.

"Nadejszła" pora na wymianę oleju w skrzyni. Poszukuję jakiegoś dobrego warsztatu z okolic Trójmiasta. Koniecznie metoda dynamiczna ( wymiana całego oleju ).

Czy ktoś miał styczność z Sosnowskim?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Jestem pierwszy dzień po wymianie oleju w automacie 6HP19.

Może jeszcze za wcześnie i wypadało by poczekać z tydzień-dwa, ale wydaje mi się, że godnym polecenia jest zakład "AUTO-MAT" Pana Pawła w Miszewku.

Pan Paweł w własnej osobie zafundował sobie przejażdżkę moim BMW, przeprowadził serię testów "na szybko", pod kątem poprawności działania skrzyni.

Poradził, podpowiedział, wymienił, skasował :)

Skrzynia śmiga jak talala ( wyczuwalnie miększe zmienianie biegów i "ostrzejsza" reakcja na naciskanie pedału gazu przy dużym obciążeniu ).

Polecam Auto-Mat!

P.S Koszt wymiany 6 litrów oleju ZF lifeguard 6, nowa tulejka, oryginalna miska ZF / 1220PLN brutto.

Opublikowano

35 stron przejrzanych i nic na temat warsztatu "Vanos" w Gdyni zajmującym się montażem podtlenku LPG

Może ktoś był , słyszał coś wie , może zaopiniować .

Lub polecić coś innego w Pomorskim lub Warmińsko-Mazurskim .

Chodzi o jak najwyższy poziom zakładania instalacji do dużych silników dobry dobór części i estetyka .

Ktoś , coś ?

Opublikowano
Ja też muszę wymienić olej w skrzyni. Polecasz Zdunka? Słyszałam różne opinie, a do takich zwykłych "mechaniorów" nie mam ochoty jechać.Już u jednego byłam, powiedział mi na wstępnie, że on widzi co się stało z samochodem gdzie i co, ile był cofnięty ile klepany mówiąc, że on go może ode mnie kupić. Dlatego chciałabym jechać do ASO.
Opublikowano

przeczytałem praktycznie cały watek i generalnie stwierdzam ,ze żeście się uczepili pana Andrzeja i koniec.

czy w 3city naprawdę nie ma innego serwisu godnego polecenia ?

przecież mieszkamy w milionowej aglomeracji , naprawdę nic nie ma ? - trzeba cisnąc 50km ?

Opublikowano
przeczytałem praktycznie cały watek i generalnie stwierdzam ,ze żeście się uczepili pana Andrzeja i koniec.

przecież mieszkamy w milionowej aglomeracji , naprawdę nic nie ma ? - trzeba cisnąc 50km ?

bo poleca się najlepsze :cool2: poza tym cena za robociznę jak i części ma na tyle atrakcyjne, że odległość to nie problem.

osobiście jestem z drugiego końca gdańska, a zawsze jeżdżę do Luzina.

Opublikowano

bo poleca się najlepsze :cool2: poza tym cena za robociznę jak i części ma na tyle atrakcyjne, że odległość to nie problem.

osobiście jestem z drugiego końca gdańska, a zawsze jeżdżę do Luzina.

no spoko , ale takie stwierdzenie ustanawia "fakt" ze naprawde nie ma innej alternatywy , a my mieszkamy na zadupiu gdzie 50km dalej w malej miescinie jest lepiej niz u nas .

naprawde nie chce mi sie wierzyc ze nic nie ma w 3city ....

Opublikowano
Nie wiem gruziniov czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem ale wlasnie po twoim pytaniu masz dwie inne opcje (Gdynia i Rumia), a Ty z uporem maniaka to samo.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
We Wrocławiu niestety nie wyszło, więc kolejna próba: poleci ktoś warsztat w Trójmieście, w którym niedrogo, ale rzetelnie sprawdzę E39 523i przed zakupem i który jest otwarty w sobotę?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poszukuje osoby/warsztatu co w moim imieniu sprawdzi samochód w Słupsku.

Mam na oku jedno auto, ale że jestem ze śląska nie chce marnować czasu itp.

Dawać namiary ;) dzieki z góry

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Potrzebuję namiary na warsztat w którym będą mogli podłączyć BMW pod kompa i sprawdzić błędy. Najlepiej Gdańsk

Opublikowano

Witam forumowiczów,

Po pierwsze: jest to mój pierwszy post, możliwe, że umieszczam go w złym miejscu, proszę o wyrozumiałość.

Po drugie: chcę kupić e60 diesel z 2007 roku... Czytam, że to bardzo duże ryzyko, bo mogę sie wpakować w duuże koszta...

W związku z tym chciałbym oczywiście auto konkretnie sprawdzić przed zakupem. Podłączyć do komputera, prześwietlić...

Pytanie: w którym warsztacie najlepiej to zrobić? Czy na wspomnianej ulicy Liczmańskiego w Gdańsku (bo jest blisko) uzyskam wiarygodną opinię? Być może polecacie udać się gdzie indziej? (Tylko proszę, nie 50km z Wrzeszcza do Luzina :-) )

Pozdrawiam!

Czekam na odpowiedź.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
skoro masz tak blisko do ul. liczmanskiego, to poswiec te pare minut kolego i sam zapytaj u zrodla, co i za ile sa w stanie ogarnac. sam jestem ciekawy, ile sobie zazycza za taka wstepna diagnoze.