Skocz do zawartości

Pomorskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Poleci ktoś rzetelny serwis zajmujący się naprawą automatów (multitronic) w trójmieście?

Spróbuj auto-drive w Wejherowie. Słyszałem pochlebne recenzje na temat tej firmy, mają spore doświadczenie w naprawach automatów.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 791
  • Wyświetleń 304,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• steel_glass
    steel_glass

Jak najbardziej. Pisz na Messegerze do nich, bo telefon mają często zajęty, a tam zawsze odpisują.

Opublikowano

Ja musze napisac opinie negatywna dla warsztatu BM Serwis z Sopotu (dawny Cerkaski).

Robilem u nich wiele, przeguby, zawieszenie, sprzeglo itd, caly czas przez te wszystkie naprawy zwracalem im uwage na grzechotanie przy wale i szarpanie samochodu. Oni robili niewiele w tym temacie bo zawsze im brakuje czasu aby rzeczowo zajac sie autem. Przez 3 miesiace jezdzilem z tym problemem az w koncu zaczalem sie bac jezdzic bo drgania byly wrecz przerazliwe. Ostatecznie uzyskalem od nich informacje ze ten model tak ma i musze sie przyzwyczaic do tego bo nic zlego sie generalnie nie dzieje.

Po wizycie w ASO po przejechaniu 500m stwierdzili ze to dwumasa. Jestem juz po wymianie i jest pieknie :-)

Edytowane przez automat_82

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
mam pytanie o p. Andrzeja z Robakowa, czy on też podłączy mi samochód pod komputer? mam problem z samochodem, byłem w kilku miejscach i nic.... dokładniej problem dotyczy licznika. podczas jazdy resetuje mi się cała deska rozdzielcza, wszystkie wskaźniki opadają na kilka sek i wracają do normy, no i elektroniczne wskaźniki zerują się. jakieś pomysły kto byłby mi w stanie pomóc? będę wdzieczny za jakieś wskazówki
Opublikowano

Witam,

Szukam dobrego i nie drogiego warsztatu, który zajmuje się wymianą lub regeneracją pompy wtryskowej :cry2:

Generalnie, nic się nie dzieje z autkiem, oprócz tego, że zostawia plamy ropy i cały silnik też jest w ropie, więc mój mechanik stwierdził, że to może być pompa wtryskowa. Diagnoza jeszcze nie jest na 100% pewna (okaże się po umyciu silnika), ale liczę się z taką ewentualnością. Czytałam, że diesel e "chorują" na to.

Jeżeli ktoś miał podobny problem, proszę o opisanie rozwiązania.

Opublikowano

Kuźmicz

80-385 Gdańsk, gen. Bora-Komorowskiego 1a

58 552 42 45

Korzystałem i polecam

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Moderatorzy
mam pytanie o p. Andrzeja z Robakowa, czy on też podłączy mi samochód pod komputer? mam problem z samochodem, byłem w kilku miejscach i nic.... dokładniej problem dotyczy licznika. podczas jazdy resetuje mi się cała deska rozdzielcza, wszystkie wskaźniki opadają na kilka sek i wracają do normy, no i elektroniczne wskaźniki zerują się. jakieś pomysły kto byłby mi w stanie pomóc? będę wdzieczny za jakieś wskazówki

p. Andrzej ma komputer (przynajmniej do nowszych autek), ale najlepiej zadzwoń, przedstaw problem i zapytaj czy coś poradzi, bo mi to wygląda na jakiś elektryczny problem a elektryk z tego co wiem jest u p. Andrzeja "dochodzący".

Opublikowano
po zmianie siedziby miał przestać "dochodzić" i być cały czas, ale nie wiem bo nie byłem dawno. Najlepiej zadzwonić. Jak nie są jeszcze forumowi magicy. Dużo rzeczy robią zdalnie, spróbuj u nich.
Opublikowano

witam serdecznie

szukam warsztatu który wymieni mi uszczelkę pod głowicą

poleci kto z was dobrego i sprawdzonego mechanika

najlepiej okolice Gdyni :?: :?:

Opublikowano
Po 5 tygodniach auto trafilo do warsztatu gdzie zregenerowano mi co trzeba, a nowy olej ponownie byl czarny.

to może napisz gdzie Ci tak dobrz :norty: e autko zrobili

Opublikowano

Koledzy, chciałbym wsadzić do swojego auta nowe i większe :norty: turbo.

Polecicie mi kogoś kto mi to zestroi do kupy ???? V tech zrobi juz chyba reszte bo są pod ręką i raczej nie można na nich złego słowa powiedzieć!!!

Opublikowano

ponawiam prośbę

szukam warsztatu który wymieni uszczelkę pod głowicą

poleci ktoś mechanika w okolicach Gdyni :?: :?:

Opublikowano

Ja ostatnio serwisuje auto w Supercarservice na al. Zwycięstwa na przeciwko Nowego Orlowa. Właścicielem jest moj kolega i mogę nie byc obiektywny ale jestem zadowolony. Poważnych rzeczy nie robiłem, wymieniałem koło pasowe i paski wspomagania, dodatkowo dwa razy serwis olejowy. Mają interface serwisowy do BMW także mogą wykonać update softu i całą resztę. Z reszta kolega posiada własne e65 w którym jest zakochany także zawsze można z nim pogadać.

Jak ktoś zainteresowany, to może się powołać na mnie może załapie się na jakiś rabat.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
witam, gdzie poza aso jechac w gdyni i okolicach na przeglad przedzakupowy z autkiem ??? dzieki
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
witam, gdzie poza aso jechac w gdyni i okolicach na przeglad przedzakupowy z autkiem ??? dzieki

ponawiam pytanie oraz zapytuję czy dobrym wyborem będzie wfk wejherowo ?

Opublikowano
to ja już bym do Andrzeja zajechał. Albo do Adama z Osowej.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
to ja już bym do Andrzeja zajechał. Albo do Adama z Osowej.

Adam niestety daleki termin, ktoś jeszcze poleci dobry serwis (nie ASO) w okolicy gdyni/sopotu, najdalej 10km od tych miast ??

Opublikowano
Mogę jedynie powiedzieć gdzie nie robić :wink:
Opublikowano

Mogę polecić JDP na Olszynce - dobrzy są. Fajne projekty robią dla zagranicy (amerykańce), robili dla Witmana (nie wiem czy jeszcze robią, trzeba by było zapytać), niedawno robili odbudowę e34 kolegi (zielony Touring przedliftowy). Z cenami niestety nie pomogę, ale u nich tanio nie jest.

Pzdr.

siudek siudkowski

Było Mercedresa Wziąć... ;]

http://bmw-diesel.pl

Opublikowano

powiem tak, nie jestem zadowolony przede wszystkim z doboru koloru Mpakietu który zakładałem 1,5 roku temu i wtedy cena 500 zł za element była jedną z wyższych w 3mieście, co jak z reszta też opinia kolegi skłoniły mnie do wyboru tego lakiernika. Tłumaczenia że ktoś 4 razy dobierał kolor i że na elementach plastikowych zawsze wygląda inaczej do mnie nie trafiały, zwłaszcza że mam w garażu komplet progów i zderzaków, których odcień nie różnił się od tego na karoserii. Po większych bojach ugadałem się z nimi że zdemontuję sam te zderzaki i progi i im doniosę do malowania, ale jakoś nie było czasu.... później pomalowałem cały na czarny mat i jakoś tak się rozeszło.

Powiedzmy że nazwę mogę podać na priv, bo nie chcę im tu robić nie wiadomo jakiej złej famy, bo wpadka może zdarzyć się każdemu, a w sumie jakoś w pokoju się rozeszliśmy. Z tym że już mam uraz i jakby się znalazł jakiś inny DOBRY lakiernik to na pewno bym skorzystał bo maska ma masę odprysków, zderzak z reszta też...

Pytanie co to jest drogo a co tanio, bo za 350zł za element też można było coś znaleźć i podejrzewam że efekty byłyby podobne. A słuchy mnie doszły że już i 1000 za element sobie krzyczą... Najgorsze że nigdy nie wiadomo jaki będzie efekt.

Opublikowano

Nie poradzisz - najlepiej przejechać się, sprawdzić czy mają komorę (lub więcej niż jedną), jakie auta robią i dla kogo. Dobrze jeśli robią nie tylko serwis, ale i odbudowy czy korekcje dla hobbystów (bo to że robią stłuczki dla ASO drogich samochodów też jeszcze nie koniecznie gwarantuje ideału, a maniacy zazwyczaj są bardziej drobiazgowi). Dobrze też obejrzeć kilka różnych polakierowanych czy zrobionych aut i samemu ocenić. Porządne warsztaty zazwyczaj pozwalają przejść się po placu i trochę pokazać jak się pogada (o ile my jesteśmy normalni, a oni znajdą czas - w końcu jesteśmy zainteresowani ich ofertą). Do tego dochodzą znajomi - ale nie tylko z gadki tylko tacy, którzy u nich robili i możemy zobaczyć ich auto.

Ja polecanych wyżej właśnie w ten sposób mam sprawdzonych. Jeśli miałbym doszukać się jakiegoś minusa oprócz ceny, to wydaje mi się, że nowy lakier jest mniej wytrzymały i twardy niż stary - ale to może być i moje subiektywne odczucie, gdy serce boli widząc każdą kreseczkę na nowej karoserii.

Pzdr.

siudek siudkowski

Było Mercedresa Wziąć... ;]

http://bmw-diesel.pl

Opublikowano
po zmianie siedziby miał przestać "dochodzić" i być cały czas, ale nie wiem bo nie byłem dawno. Najlepiej zadzwonić. Jak nie są jeszcze forumowi magicy. Dużo rzeczy robią zdalnie, spróbuj u nich.

It ak też sie stało :cool2: p Rysiek jest już na stałe w Robakowie właśnie ogarnia moje autko :mrgreen:

Człowiek uczy się przez całe życie i głupi umiera
Opublikowano
Szukam dobrego i z umiarkowanymi cenami lakiernika w 3City lub okolice.

Witam kolegę

Ja kilka miesięcy temu lakierowałem e60 w Gdyni, zrobili bardzo ładnie, nie można było się do niczego przyczepić a i cena była tez rozsądna. Oczywiście dysponują komora do malowania aut.

Centrum Napraw Powypadkowych Auto Dobrucki

www.autodobrucki.pl