Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam co do BMW piorkowski w Wojkowicach odradzam niech kazdy szerokim lukiem omija ten warsztat.Faktycznie moze sam piorkowski zna sie na bmw i kilku mechanikow z tego warsztatu ale trzeba by bylo nad nimi stac i patrzec zeby czegos zle nie zrobili wogole sam piorkowski placi im od zrobionego samochodu i czesto tak jest ze oszukuje ich i ludzi co do niego przyjezdzaj bo njapierw sie umawia na konkretna cene a pozniej przy odbiorze auta dodaje 50 zl albo 100zl.Ci ktorzy naprawiaja tam auta dobrze wiedza ze trzeba stac i pilnowac zeby dobrze zrobili bo wiedza jak zrobic ale czasem bywa tak ze mechanic co tam pracuja robia na zlosc Piorkowskiemu i pozniej trzeba to co oni popsuli zrobic jeszcze raz.Wiec ostrzegam i nie polecam tego warsztatu :jawdrop:

Potwierdzam, mechanicy pracują za psie pieniądze, non stop psioczą na szefa. Trzeba stać nad nimi i patrzeć na ręce. Robią na odpierdziel wszystko. Zamówiłem tarcze ATE i pech dla nich że postanowiłem zostać na wymianie. Ktoś nieświadom przynosi moje tarcze, a tam jakieś noname za psi grosz. Reszta zdziwko, buraki na twarzy i zaczęło się tłumaczenie.

Jedyny plus to niskie ceny za usługi, ale co z tego...

Jeśli chodzi o M-AUTO to chłopcy znają się na rzeczy, ale są drodzy, ceny usług porównywalne z ASO.

Adi
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jeśli chodzi o M-AUTO to chłopcy znają się na rzeczy, ale są drodzy, ceny usług porównywalne z ASO.

Ale w przeciwieństwie do wielu ASO masz 100% pewności że naprawa zostanie zrobiona w sposób fachowy :cool2: Stosunek ceny napraw do jakości napraw dużo wyższy w M-Auto niż w ASO :twisted2:

Opublikowano

Ale w przeciwieństwie do wielu ASO masz 100% pewności że naprawa zostanie zrobiona w sposób fachowy :cool2: Stosunek ceny napraw do jakości napraw dużo wyższy w M-Auto niż w ASO :twisted2:

Tu bym polemizował... Nie dalej jak parę dni temu byłem na wymianie oleju i filtrów i facet mi miał sprawdzić zawias. Mówi.. "Pani, ktoś Panu sprężynę źle założył z przodu", a ja te sprężyny właśnie u nich zakładałem pół roku temu, więc twoja teoria o 100% pewności się nie sprawdza.

Adi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Polecam - BM-ka Piórkowski, http://www.bmka.pl, Wojkowice ul. Sobieskiego 317.

Duże doświadczenie - już 10 lat temu o nim słyszałem, że godny polecenia, często ma rozwiązania problemów od ręki itd. Części nowe oryginalne, podróby, używane. Koszty robocizny bardzo przystępne, nawet dla leciewej bumci - właściciel E30/E28 itp. może spokojnie tam pojechać, ale też E66 się niedrogo zajmą. Remonty silników (także M-Power) i automatów to mają w małym palcu ... Pracują od 6 do 22, a często dłużej, więc nawet po kolacji mozna podjechać. Więcej nie chwalę ... ;)

Jak tem będziecie, to mówcie, że Sebastian ze srebrnego E38 (ten od navi ;)) go polecił, to będziecie mieć dodatkowe "fory".

Ja tez polecalem tego pana i ten servis i czytalem duzo dobrego i tez trafilem do niego z moja e36 i co sie okazalo TOTALNA WTOPA obecnie to sie boje przejechac przez wojkowice zeby nawe nie widziec tego warsztatu

Pan Piórkowski moze i jest fachowcem z dlugo letni stazem ALE pracownicy ktorych zatrudnia to totalni partacze!!!!! co sie dowiedzialem z innych warsztatow wszyscy najlepsi fachowcy odeszli od niego i zatrudnia jakis partaczow co sie cza dopiero

ja dalem do niego glowice do remontu dostale zrobiona wiec ja zamontowalem co sie okazal na pierwszym zaworze 0 KOMPRESI NA 2 4 bar spowrotem silnik rozebralem i z glowica do niego poprawil na pierwszym zaworze 8 barow na pozostalych oki ale klekot glowicy nie do zniesienia nie wytrzymalem scholowalem mu samochod stal 3 tygodnie i rewelacji nie ma klekot dalej jest nieco mniejszy po wizycie u P Piorkowskiego musialem jeszcze wymienic wisco , regulator cisnienia paliwa , odebralem auto puznym wieczorem od pracownikow bo szefa nie bylo zanim do domu zajechalem auto sie zagotowalo i na drugi dzen spowrotem i znow 2 dni postoju odeprale auto w gorszym stanie niz odstawilem i predzej zmienie marke auta zniz tam dam co kolwiek do naprawy !!!!!

Edytowane przez ircowiec
Opublikowano
dodam ze dalej potrzebuje fachowca bo mojej bety w okolicach bytomia ale przypszczam ze takiego chyba nie znajdze albo rachunek mnie zalamie juz wymienilem kupe czesci dlatego wiem ze jest potrzebny fachowiec a nie zgadu zgadula
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Próbowałeś w M-Auto? Wiem, wiem, drogo .... Ale przecież jeździmy BMW, ta marka potrzebuje fachowców i dobrych części. Jestem zdania, że jeśli ktoś tanio naprawia to dwa razy naprawia :twisted: Inna sprawa, że na chwilę obecną nie jest sztuką kupić BMW, sztuką jest go utrzymać. I nie mówię tu tylko o kosztach serwisu, ale także paliwa .... Sorry za OT. Jeśli nie byłeś to odwiedź M-Auto, ja jestem z ich usług bardzo zadowolony :cool2: Z cen już trochę mniej, ale tak jak napisałem :lol:
Opublikowano
Ja wiem ze czeba sie z pewnymi kosztami liczyc kazde prywatne auto to skarbonka w jedna strone ale ostatnio dzwonilem do gliwic do serwisu po powiedzieli mi 170zl za same podlaczenie do testera a tester nie usunie mi ani usterni i tez nie jest powiedziane ze zlokalizuje ta ktora jest a zaplacic 170zl za nic to troszke duzo za nic do poge dac 30zl a nie 170zl po za tym jak bym mial lewnos ze tym testerem zlokalizuja mi usterke na 100000% ktora mi np powie ze do wymiany silnik krokowy do wymiany ja wymiemial ta czesc i naprawede jest wszystko oki to zaplace nawet 200 250zl ale za takie kwoty chcial bym miec juz jakies gwaracje a nie podpiecie nic nie wykaze bo jak i komputer tak i tester nie jest w stanie wszystko zgiagnozowac a 170zl cza zaplacic i tu jest problem
Opublikowano
Ja wiem ze czeba sie z pewnymi kosztami liczyc kazde prywatne auto to skarbonka w jedna strone ale ostatnio dzwonilem do gliwic do serwisu po powiedzieli mi 170zl za same podlaczenie do testera a tester nie usunie mi ani usterni i tez nie jest powiedziane ze zlokalizuje ta ktora jest a zaplacic 170zl za nic to troszke duzo za nic do poge dac 30zl a nie 170zl po za tym jak bym mial lewnos ze tym testerem zlokalizuja mi usterke na 100000% ktora mi np powie ze do wymiany silnik krokowy do wymiany ja wymiemial ta czesc i naprawede jest wszystko oki to zaplace nawet 200 250zl ale za takie kwoty chcial bym miec juz jakies gwaracje a nie podpiecie nic nie wykaze bo jak i komputer tak i tester nie jest w stanie wszystko zgiagnozowac a 170zl cza zaplacic i tu jest problem

spróbuj może w katowicach . Wczesniej w temacie podawałem dane mojego mechanika mnie jeszcze nic nie spier... i nie naciąga . na marginesie nie każdą usterke można wykryć w pięć min.Za podpięcie pod kompa bierze chyba 100.Ostatnio miałem dziwny przypadek (latem wymieniłem paski i rolki) mam automat, ni ztąd ni zowąd coś zaczęło terkotac pod maską , sadziłem że kapa silnika pewna bo zgasł i go zablokowało,dwie godziny sprawdzał a jak podjechałem autko gotowe . i co było tylko zatarły się łożyska alternatora :shock:

Opublikowano
Nie chodzi mi o naprawe w 5 min bo nie na tym to plega auto smialo moge zostawic tylko chodzi mi o jakos uslugi i jej cene po przejechaniu sie na P.Piórkowskim ktory byl polecany i tyle sie o nim pisalo ma teraz dystans do techanikow Bmw ale nic mi nie pozostaje jak sprobowac thx za info
Opublikowano
Nie chodzi mi o naprawe w 5 min bo nie na tym to plega auto smialo moge zostawic tylko chodzi mi o jakos uslugi i jej cene po przejechaniu sie na P.Piórkowskim ktory byl polecany i tyle sie o nim pisalo ma teraz dystans do techanikow Bmw ale nic mi nie pozostaje jak sprobowac thx za info

już o tym pisałem znam gościa 15lat kiedyś naprawiał wszystko pracując

w innym warsztacie który tez specjalizował sie w bmwe.

Teraz robi na swiom i tylko bmwe

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Kolejny mój głos za M-AUTO :8) Panowie są w stanie naprawić wszystko, ostatnio poradzili sobie z moim kapryśnym webasto. Dobra, więcej już na ich temat nie będe pisał bo pomyślicie że mam w tym jakiś interes :lol: Polecam i mam nadzieje, że poziom świadczonych usług pozostanie na tym samym poziomie. Jeśli coś się zmieni na gorsze to na pewno dam znać :mrgreen: Jak na razie zero zastrzeżeń :cool2: Swoją drogą panowie moglibyście pomyśleć o jakichś zniżkach dla klubowiczów, na pewno przybyłoby Wam klientów :norty:
Opublikowano
Zapraszam do warsztatu w Chorzowie, specjalizacja bmw,prowadzimy takze sklep z częściami do bmw.Oferujemy naprawy mechaniczne, blacharskie,swapy silników, przekładki skrzyń automatycznych na manualne,przekładki anglików.KONTAKT 503879902
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

pare słów o M-Auto

Byłem i z tego co zrobili byłem zadowolony, ale jak np zapytalem czy możliwe jest przeprogramowanie webasto na dogrzewanie wnętrza stwierdzili że nie ma takiej możliwości i ja nie mam webasto, a 2tygodnie poźniej zrobilem to w Opolu. pytalem jeszcze o pare niestandardowych rzeczy i słyszalem wtedy odpowiedz : nie ma takiej możliwości, a na naszym forum czytałem że jest, tak więc nie do końca uważam że znają sie "na rzeczy", choć to z czym przyjechalem to zrobili szybko i dobrze

• Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)

Wynika to z faktu, że "Dysponujemy doświadczeniami zdobytymi podczas ponad 10letniej pracy w autoryzowanym serwisie BMW. Nasi pracownicy przestrzegają norm i zasad obowiązujących w obsłudze serwisowej tej prestiżowej marki." - cytat z www.m-auto.pl

Powyższe w sposób wyraźny wskazuje, że podchodzą do tematu jak w ASO, tzn. jeśli standardy BMW czegoś nie przewidują bądź nie zalecają to oni tego Wam nie zrobią, wiem bo kiedyś wysłuchałem że oleju w ASB sie nie wymienia bo jest dożywotni :norty:

Nie zmienia to faktu, że poza niestandardowymi przypadkami jak np. jakaś rzeźba w aucie, czyli upgrade dogrzewacza do Webasto (polecam HVAC w Gliwicach na Pszczyńskiej :cool2: ), czy też czynności nie zalecane przez BMW :lol: , są w tym co robią doskonali, co zresztą mój przedmówca potwierdza :8)

Edytowane przez voshon
Opublikowano

A znacie cos wartego uwagi w Bielsku-Białej albo okolicach.

Ps. Polecam tak samo Sikore.

Jesli nie masz nic konkretnego do napisania nie pisz nic ! Nie znam sie na mechanice ale che sie poznac :). Prosze o wyrozumialosc.
Opublikowano

Witam

Ja również polecam warsztat M-Auto w Katowicach, choć faktycznie tani nie są !

Co do ich podejścia do klienta, jako osoby jestem bardzo zadowolony.

Usterki w moim aucie też zawsze były naprawione (tarcze+klocki+sprężyny+wahacz+tuleje+oleje+filtry itp.)

Natomiast jeśli mogę i mam dostęp, to części do wymiany sam sobie kupuje i im zawożę. (tarcze, klocki, wahacz, tuleje

Podczas ich pracy przy mojej beci można wejść i przyglądać się jeśli się chce. Można też autko zostawić i i przyjść na gotowo :) przy czym wszystkie konsultacje odbywają się telefonicznie.

Jednym słowem ja POLECAM ten warsztat

Opublikowano
Witam koledzy chciałem się dowiedzieć czy ktoś zna jakiś dobrą pralnie tapicerki w okolicach Częstochowy potrzebuje wyprac tapicere w e36 ile by to kosztowało.No i oczywiście żeby to nie byl jakiś partacz który mi zacieki porobi.A i jeszcze jedno czy on mi wypierze też podsufitke.Pozdrawiam.
Opublikowano

Omijajcie Dużym szerokim Łukiem Pseudomechanika z Pyskowic koło Gliwic. (ul. mickiewicza 92)

Jak zawsze miało byc pięknie. Niby znał się na BMW jak mało kto, a wyszło odwrotnie. Jedyne co pewnie na ten temat wie to jak pociąć i rozebrac bmw na części a potem opchnać na giełdzie :/

Tak sobie poradził z wymianą sworznia zewnętrznego, że musze wymieniać ponownie :( Za sworzeń wewn. dodam ze używka(nie wiadomo do końca ile wytrzyma) skasował 60zł! :/ Żenada. Teraz jestem w punkcie wyjscia. Musze pownownie wymieniać sworznie :( Kolejne dodatkowe niepotrzebne koszta i dzięki bogu juz nie u "Mędrca" naszej marki ;) Z wyregulowaniem hamulca ręcznego takze nie umiał sobie poradzić :duh: Podciągnął linke i chodzi cięzko, a działanie hamulca pozostało bez zmian :cry: ( słabo trzyma) Jedyne co mu wyszło (choc nie moge stwierdzic tego do końca, poprostu nie buczy tył jak jade ;d) to wymiana łozyska w tylnych kołach.

Jednym i krótkim słowem Brak szacunku dla klienta! i Stanowczo Odradzam!! goszczenia w tym rejonie ze swą Bunią :nienie:

Ku przestrodze tych użytkowników z okolic jak i samych Gliwic.

Pozdrawiam

Opublikowano
Kupiłem auto które jest idealne mechanicznie i bardzo zadbane, ale... miało lekkiego dzwona z tyłu i niemiec w stodole naprawił. Z zewnątrz SUPER, ale nie wyciągnął do końca jak należy tylnej podłużnice z jednej strony i to mnie razi. Szukam naprawdę dobrego blacharza lakiernika który zrobi to idealnie!!!! i za normalne pieniądze oczywiście. Mieszkam w katowicach.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam

We wcześniejszych postach jako polecany warsztat zauważyłem warsztat BMW obok Mysłowickiej Giełdy :duh: - koledzy nie radze wam tam się serwisować Ci ludzie nie mają pojęcia o BMW, mogą bradziej zaszkodzić nić pomóc (sprawdzone). :roll:

Edytowane przez ralfsc
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam co do BMW piorkowski w Wojkowicach odradzam niech kazdy szerokim lukiem omija ten warsztat.Faktycznie moze sam piorkowski zna sie na bmw i kilku mechanikow z tego warsztatu ale trzeba by bylo nad nimi stac i patrzec zeby czegos zle nie zrobili wogole sam piorkowski placi im od zrobionego samochodu i czesto tak jest ze oszukuje ich i ludzi co do niego przyjezdzaj bo njapierw sie umawia na konkretna cene a pozniej przy odbiorze auta dodaje 50 zl albo 100zl.Ci ktorzy naprawiaja tam auta dobrze wiedza ze trzeba stac i pilnowac zeby dobrze zrobili bo wiedza jak zrobic ale czasem bywa tak ze mechanic co tam pracuja robia na zlosc Piorkowskiemu i pozniej trzeba to co oni popsuli zrobic jeszcze raz.Wiec ostrzegam i nie polecam tego warsztatu :jawdrop:

Potwierdzam, mechanicy pracują za psie pieniądze, non stop psioczą na szefa. Trzeba stać nad nimi i patrzeć na ręce. Robią na odpierdziel wszystko. Zamówiłem tarcze ATE i pech dla nich że postanowiłem zostać na wymianie. Ktoś nieświadom przynosi moje tarcze, a tam jakieś noname za psi grosz. Reszta zdziwko, buraki na twarzy i zaczęło się tłumaczenie.

Jedyny plus to niskie ceny za usługi, ale co z tego...

Zgadzam się w 100% odradzam Pana Piórkowskiego.

O to moje zdanie na temat tego pana :

Miałem do zrobienia w moim BMW E-34 simebloki gumy zwaiesia tylnej belki i oczywiście pracownicy pana PIÓRKOWSKIEGO ZROBILI tyle że zostawili nie dokręcony wąs układu kierowniczego z tyłu kawał drewna prawda taka że robią wszystko na odpieprz.Po kilku dniach wyszło tak ze znowu musiałem odwiedzić ten warsztat w WOJKOWICACH u PANA PIÓRKOWSKIEGO ,tym razem poszła sąda po podłączeniu do komputera potwierdziło się, zależało mi na szybkim usunięciu usterki ponieważ samochód jest mi potrzebny więc ustaliliśmy ze pan Piórkowski sprowadzi części i zrobi całość, tak się jednak nie stało dzwoniłem chyba 100 razy to albo go nie było albo jeszcze tej części niema w końcu poprosiłem by do mnie od dzwonił gdy już część owa dotrze. Na co niestety czekam do dzisiejszego dnia ,zero kontaktu ,jakoś przejezidziłem na zepsutej sądzie i sam zakupiłem i założono mi w innym warsztacie .Tylko szkoda ze tak traktuje pan klienta pomijając ze dzwoniąc któryś raz z kolei

mnie mówi on że zamawiana jest sąda japoniska a w telefonie pani w biurze mówi mi ze inna wiec sam już nie wiedziałem co sie dzieje :roll2: odniesienie do klocków hamulcowych sorki.Więc nie polecam nie miła obsługa wydaje mi sie ze chciałby ten pan mieć same BMW x5 i to nie bardzo zepsute. A co do cenn to nie wierzcie że jest taniej .

Pozdrawiam i omijajcie ten wartsztat. :duh:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Polecam wszystkim warsztat:

NAPRAWA BMW TobiCars

Dąbrowa Górnicza 41-300

Ul. J. Wybickiego 1A

tel: 602 269 062

e-mail: [email protected]

Ja sie jeszcze nie zawiodłem... i naprawde zna sie na rzeczy :)

GORACO POLECAM

FAKTYCZNIE, WARTO POLECIĆ TOMKA Z TOBICARS, BYŁEM U NIEGO RAZ, GOŚĆ ZNA SIĘ NA BMW JAK MAŁO KTO, JUTRO JADĘ ZNOWU :) ...U NIEGO WARTO WYDAWAĆ KASĘ, NA REPEROWANIE BUNI :) POLECAM !!!

Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
Witam

To moja pierwsza wypowiedź na tym forum jednakże chciałem się podzielić z wami tym co sam zauważyłem.

We wcześniejszych postach jako polecany warsztat zauważyłem warsztat BMW obok Mysłowickiej Giełdy :duh: - koledzy nie radze wam tam się serwisować Ci ludzie nie mają pojęcia o BMW, mogą bradziej zaszkodzić nić pomóc (sprawdzone). :roll:

Opisz swój problem, bo mam zamiar do nich jechać i chciałbym wiedzieć co i jak. Z drugiej strony to stary kolega ojca, więc wałka raczej nie zrobi.

P.S Mam nadzieje, że komputer do zczytania błędów ma? (wiem, głupie pytanie, ale byłem w tylu warsztatach i z BMW nie chciały "gadać" ich komputerami"