Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jechalem na wakacje i gdy dojechalem do celu zauwazylem ze zaczal sie grzac temperatura poszla do gory dalem od razu do mechanika i tam zespawali mi na stale wisco i bylo dobrze ale dgy wracalem do domu jechalem autostrada 160-180 ciagle i gdy zjechalem z niej po paru kilometracg znowu sie zagrzal wisco na stale teraz to juz nie wiem co jest ?? moze ktos mial podobne objawy a moze to termostat sie popsul?? prosze o pomoc i jakie wisco najlepiej kupic do mojej e39 2,5tds 1997
Opublikowano
Może od zespawanego visco pompa wody podziękowała za współpracę...
Opublikowano
zaspawali a układ odpowietrzyli ? może wystarczyło odpowietrzyć a wisko nie koniecznie było padnięte
Opublikowano
Nie mogę juz tego słuchać jak wielką niekompetencją cechują się pracownicy serwisów !!! Jak można zespawać wisco ??trzeba być debilem arcy druciażem żeby tak rozwiązać problem grzania sie tak delikatnego silniczka . Tacy ludzie nie nadają się nawet do tarcia chrzanu a co dopiero do mechaniki samochodowej
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano
Zgadzam sie z przedmówcą, trzeba być nieudacznikiem mechanicznym zeby spawać wisko. Najlepiej je wymienić, na oryginalne BERU (lub berhu nie pamiętam pisowni) koszt ok 400zł plus robota, ale objawem padnięcia wiskozy jest to że samochód zaczyna podczas przyśpieszania syczeć jak startujący samolot, tak przynajmniej było u mnie, zrób prosty test, na zgaszonym silniku spróbuj zakręcić wiatrakiem, jak nie dasz rady wisko się skończyło!!!
Opublikowano
nie wiem czy ten test jest zasadny skoro ci zespawali to ustrojstowo. Fakt że teraz, czy jest dobre czy złe to trzeba je wymienić.
Opublikowano
Witam. Panowie jak sie odpowietrza uklad chlodzenia w e34 tds-ce ?. W wczesniejszych moich modelach benzynowych odpowietrzniki byly obok zbiorniczka na chlodnicy. Tutaj zas zbiorniczek umieszczony jest na przedniej sciance (podszybiu) a zadnego odpowietrznika tam nie widzialem.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
juz zamowilem behra wisco za 370zl a co do zaspawania to musialem tak zrobic bo bylem nad morzem 500km od domu i musialem jakos do domu wrocic
Opublikowano
a nikt nie wpadł na genialny pomysł wymiany termostatu :duh:

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano

Oby wiecej takich specow jak na tym forum- :))

400 zl dasz za visco choc nawet nie wiesz czy to ono padło... w sumie jak sie sra kasą to czemu nie

A ten test na sprawdzenie visca to proponuje wszystkim zrobić - i gwarantuje że wszystkim wyjdzie ze maja visco do wymiany! :))

Visco ma chodzic luźno, gdy silnik jest gorący ma zaczynac ciężej chodzic (ale nigdy nie bedzie tak ze bedzie chodzic zupelnie na sztywno)

Co do zespawanego - jak nie przesadzili to zawsze mozna jeszcze rozciąć.

Opublikowano
popieram wypowiedz buuma, wisko rozgrzne chodzi ciezej a zimne zachowuje sie jak mimośród, raz lżej sie obraca raz ciezej, ci co spawają wisko to jacys nienormalni! potem dopiero koszta-pompa , ja powiem tak ponieważ mam duzo w tym roku wydatków, zakupiłem wisco OTSA [niemcy robią je w Turcii-ze względu na koszty pracy}--dałem 140 pln, a wiem że sa na allegro tańsze--i odpukać hula, kupowałem od goscia mech. z Bolesławca-powiedział na sto jedno miał do reklamacji-zresztą, rok gwarancji--no i za 380pln są prawie trzy , mnie behr siadł ale nie wiem ile biegał--pzdr, zapomniałem , wisko nigdy na sztywno nie chodzi wyobraz sobie 6000 obr, wnet by sie mogło rozleciec, to jest już nie raz mówione ,jest bimetal z przodu wiska kiedy termost. puszcza ciepło ,chłodnica go oddaje i bimetal zaczyna sie wyginac w sposób taki że puszcza medium w obieg wiska i wówczas zwieksza obroty zasada odsrodkowa[podobna zasada sprzegła proszkowego , do pewnego momentu]-przewaznie wisko mozna odzyskać -częściowo--a mianowicie pod bimetalem jest trzpień [zaworek] on czasem się zapieka-WD i spryskac ,delikatnie go ruszyc i moze sie obudzi-tyle :D
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz