Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy panel ten jest podswietlany? kupilem uzywany i nigdy nie swiecil i tak sie zastanawiam czy tak powinno byc czy zarowaczki sie spalily, czy mogby ktos mi podeslac foto jak powinnien byc podswietlony wieczorem panel nawiewu (klimy)? Dzieki

Happy e34 driver

Opublikowano

panel nawiewu klimy... masz klime manualna i chodzi Ci o podwietlenie całej tej deski, z pokretłami temperatury i intesywnosci nawiewu?

Jesli tak, to ja moge dodac od siebie ze mi sie nie swieciły te pokretła temepratury i intesywnosci nawiewu..ale przy okazji pobytu autka w warsztacie powidzialem zeby mi tam zrobili podwietlenie, no i jest;) Tam zdaje sie powinny byc żaróweczki, moze u Ciebie już zakończyły swój żywot.

Jak bede mial mozliwosc to zrobie fotke.

Opublikowano
zrobili podswietenie czy byly spalone zarowki i poprostu je wymienili? jezeli w gre wchodzi tylko wymiana to czy trzeba demontowac caly panel czy np wystarczy wyciagnac radio i bedziemy mieli juz dostep do tych zarowek?
Opublikowano
Nie pytałem sie ich wtedy dokladnie. Ale to musi sie swiecic, wiec powinny byc tam żarówki. Było to u mnie robione przy okazji wymiany nagrzewnicy i panel tak czy siak był zdejmowany. Wiec czy przez radio sie dostaniesz..szczerze powiem ze nie wiem. Najlepiej to wyjac te radio i zobaczyc jaki tam dostep jest..chociaz sadze ze bedziecie ciezko do tych pokręteł sie dostac..bo w sumie te zaróweczki mogą tam byc jakos przymocowane. Ale to tylko moje domysły..
Opublikowano
Ja robiłem u siebie bo było ciemno jak w d... wszystko po palone było . Teraz jest jak w samolocie

Zdejmowales panel?

Opublikowano
ja nie mam klimy ale to chyba jest podobny panel, pomiędzy pokrętłami jest kilka dziurek tzn. takich nacięć, to tam dokładnie za nimi znajduje się żaróweczka, 1.2 watt bezcokołowa (taka cienka), tylko żeby sie dostać trzeba zdjąć panel i go rozebrać, przynajmniej ja tak robiłem, teraz ładnie świeci :D
Opublikowano

witam,

ja nie mam klimy i zeby można było wymienić te żaróweczki w panelu to trzeba zdjąć te 3 pokrętła (od temperatury i wentylatora) oraz te trzy "łepki" przesówne od zamykania i otwierania nawiewów (wewnątrz nich są wciskane małe diody) , nastepnie żeby zdjąć panel to trzeba wyjąć ten przycisk z lewej strony od podgrzewania tylnej szyby i wewnątrz tego otworu z lewej strony jest taki zatrzask , który trzeba lekko odchylić i cały panel ładnie schodzi a za nim są żarówki 1,2W

Nie wiem jak w wersji z klimą , ale zapewne podobnie jak u mnie trzeba będzie wyjąć któryś przycisk i z lewej strony panelu, wewnątrz będzie zatrzask

Ja sam kiedyś o tym nie wiedziałem i pierwszy raz rozbierałem całą deskę - masakra kupa roboty! a można było w 5min

Zdrówko

Dario

Opublikowano
W panelu z ręcznym ustawieniem klimy znajduje się tylko jedna żarówka (mam założoną 2W). Żeby się do niej dostać jest konieczność wyciągnięcia całego panelu i rozkręcenia. Należy rozpiąć linli i rozłączyć dwie wtyczki.(centralnie na środku jest żarówka).
BMW E34 525 TDS 96' TOURING