Skocz do zawartości

320d nie chce odpalić ratunku!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pojechałem do sklepu i po wyjściu wsiadłem i odpalam i ałto niechce zagadać bezpieczniki sprawdziłem.co sie mogło stać?gdzie szukać przyczyny?auto paliło bez problemu
Opublikowano
  • Autor
wczoraj myłem tapicerke w środku może coś zalałem?jest coś tam takiego co mógłbym zalać?
Opublikowano
  • Autor
pompa pompuje paliwo bo sprawdziłem
Opublikowano
A czy rozrusznik kręci?Bo moze poprostu padł aku.Jesli nie kręci,a tylko klepie i kontrolki świecą ,to odepnij klemy z aku i je przeczyść papierem ściernym i to samo z zaciskami aku.Potem posmaruj wazeliną techniczną.Najpierw odpinamy " - " i zapinamy go na końcu.Powodzenia !!! :cool2:
Opublikowano
  • Autor
wszystko kręci.czytaj uważnie skoro napisałem że paliwo podaje to chyba jasne ze kręci
Opublikowano
zdiagnozuj pompę wtryskową i przypomnij sobie gdzie tankowałeś ostatnio
Opublikowano
a iskra na swiecech jest ? ja kiedys mylem silnik w poprzednim aucie i zalalem kopułkę i auto mialo podobne objawy, ale ty tapicerke...
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
a iskra na swiecech jest ? ja kiedys mylem silnik w poprzednim aucie i zalalem kopułkę i auto mialo podobne objawy, ale ty tapicerke...
Dosyć ciekawe jak uzyskać iskrę na świecach żarowych???? Temat dotyczy diesla. :wink:
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano

wręcz nasuwa się tu pewne staropolskie przysłowie >>>>>>>>

........ na świecach buahhhhhhhhhh :duh:

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
  • Autor

sprawdziłem jeszcze raz pompa słabe ciśnienie daje ,ale czy jest to możliwe zeby pompa się popsuła jak auto jechało ,stanełem przy sklepie zgasiłem i nie odpaliłem pużniej.auto nie dawało znaku ze pompa siada.

niewiem czy mechanicznie czy elektrycznie siadła.do kostki napięcie dochodzi

Opublikowano
sorry nie popatrzylem ze masz diesla :duh: :D
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
jak sobie nie poradzisz to do Lubina masz nie daleko zapraszam

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
Stawiam na pompę wtryskową .Niedawno sam to przerabiałem .oja bolało po kieszeni bolało .Co tu gdybać panowie podpiąć pod kompa i sie wyjaśni mam nadzieje że bardzo szybko .Pozdrawiam Oby nie pompa :cool2:
Opublikowano
czy jest to możliwe zeby pompa się popsuła jak auto jechało ,stanełem przy sklepie zgasiłem i nie odpaliłem pużniej.auto nie dawało znaku ze pompa siada.

Tak reszta j.w.

Opublikowano
  • Autor
kolego z lubina podaj namiary do ciebie
Opublikowano

miedzy glogowem a wschowa jest swietny pompiarz nie wiem na co czekasz

nie pamietam miejscowosci ale maja duza reklame jak jedziesz z głogowa firma miesci sie po lewej stronie

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
  • Autor
wiem że tam jest w serbach pompiarz,ale tego nie jestem pewien ze to pompa wtryskowa,bo to sie stało nagle,żadnych znaków wcześniej,tak jakby coś sie odcieło.kupiłem to auto 4 miechy temu i niewiem czy ma jakies zabezpieczenie dodam ze to 99r auta może wy mi coś powiecie czy bmki mają seryjnie zabezpieczenie
Opublikowano

jedz do niego własnie w serbach to wykluczy ci albo i nie pompe dzieki niemu nie rozbierałem całego silnika jak mi doradzali w serwisie nieautoryzowanym w jeleniej gorze duzo osob go chwali

własnie dzieki forum nie kupie e46 z silnikiem 2 litry

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
  • Autor
co odcina imobilajzer seryjny?czy też pompe wtryskową i rozrusznik,czy tylko pompe wtryskową?
Opublikowano
  • Autor

wszystko wiadomo,najgorsze co może być,pompa wtryskowa mi klękła,koszt u pompiarzy w granicach 3000 4000tys. jestem załamany

a gdzie bosch regeneruje pompy?może ktoś wie

Opublikowano
młode auto musisz szukac pompy z rozbitka..... wyjjdzie Ci najtaniej
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
Stawiam na pompę wtryskową .Niedawno sam to przerabiałem .oja bolało po kieszeni bolało .Co tu gdybać panowie podpiąć pod kompa i sie wyjaśni mam nadzieje że bardzo szybko .Pozdrawiam Oby nie pompa :cool2:

kolego mam pytanko jak pompa ci siadła tu auto może wcześniej przerywało na postoju.pozdro