Skocz do zawartości

zapalil sie zegar kolo inspekcji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zapalil mi sie zegar kolo inspikcji na oleju przejechalem juz 9 tys i pala sie jeszcze dwie zielone kreski Nie wiem co to znaczy moze ktos wie i mi powie a i mialem malo oleju ale juz dolalem nire wiem czy m,a to cos wspolnego dzieki z gory
Opublikowano
Jezeli sie nie myle ten zegar oznacza,ze czas na wymiane płynu hamulcowego i nie ma nic wspólnego z wymina czy poziomem oleju.Poszukaj na forum troszke na pewno o tym było :D
Opublikowano
zapalil mi sie zegar kolo inspikcji na oleju przejechalem juz 9 tys i pala sie jeszcze dwie zielone kreski Nie wiem co to znaczy moze ktos wie i mi powie a i mialem malo oleju ale juz dolalem nire wiem czy m,a to cos wspolnego dzieki z gory
a mi sie wydaje ze ten zegar pokazuje ze to czas zebyś uzywał :search: bo było tego od groma :wink:
na volta core el can na volta core el lievore
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zegar ten zapala sie co 2 lata i przypomina o wymianie płynu hamulcowego w układzie.Nawet po skasowaniu dokładnie za 2 lata zaswieci sie znowu. BMW zaleca wymiane płynu hamulcowego dokładnie co 2 lata,wiem to od mojego majstra i było tez o tym na forum.Pozdro!
BMW e-39 523i
Opublikowano
Zegar ten zapala sie co 2 lata i przypomina o wymianie płynu hamulcowego w układzie.

A jak się to resetuje? Tak samo jak powiadomienie o inspekcji (wymianie oleju)? Jeśli tak, to u mnie sie ten zegar chyba nigdy nie zaswieci, bo ja srednio 2 razy w roku olej wymieniam (i resetuje kompa). W takim razie w jaki sposób zostanę powiadomiony, że upłynęły już 2 lata od ostatniej wymiany plynu hamulcowego? Oczywiście sam pamiętam, żeby go wymienić, ale tak z ciekawości pytam.

Opublikowano
PeteNie powiem ci dokladnie jak sie to resetuje bo to zadanie mego majstra,ale wiem jedno ze po wym.oleju zresetował kompa a zegarek został,dopiero jak mu powiedzialem ze chce sie tego pozbyc (oczywiście płyn został wymieniony na nowy-porządek musi być!!! :D )to po raz 2 zajrzał pod machę i zegarka juz nie było!!!
BMW e-39 523i
Opublikowano
Zegar ten zapala sie co 2 lata i przypomina o wymianie płynu hamulcowego w układzie.

A jak się to resetuje? Tak samo jak powiadomienie o inspekcji (wymianie oleju)? Jeśli tak, to u mnie sie ten zegar chyba nigdy nie zaswieci, bo ja srednio 2 razy w roku olej wymieniam (i resetuje kompa). W takim razie w jaki sposób zostanę powiadomiony, że upłynęły już 2 lata od ostatniej wymiany plynu hamulcowego? Oczywiście sam pamiętam, żeby go wymienić, ale tak z ciekawości pytam.

U Ciebie jest troszkę inaczej, choć w sumie do jednego zmierza. Ty masz wersie 2-EDYCJA i inaczej sie to wszystko kasuje, jednak myślę ze sama zasada nie jest inna niż w pierwszym wydaniu. Inspekcja oleju i "zegarek" kasuje sie oddzielnie, wiec mimo wymiany oleju i kasacji jego wskaźnika, " zegarek" i tak powinien sie zaświecić po tych dwóch latach :)

• 1 miesiąc temu...