Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Zakładaliście kiedyś wycieraczki płaskie do E46? :?:

Należy wymienić zwycieraczkę wraz z jej ramieniem czy wystarczy samą wycieraczkę, bo slyszalem, że z ramieniem...

Jakiej firmy polecacie (dodam, że nie chcialbym najdroższych...) i za ile mozna je kupić???

Dzieki za pomoc...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Za wlasnie zamowilem bezszkieletowe Valeo xtrm, czekam az dojda, jak wytestuje to dam znac no forum :cool2: . Ramion nie trzeba zmieniac oczywiscie .
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Doszly moje Valeo X-trm . Montaz trwal ok. 2 minut, bez problemow :) . Zbieraja pieknie, bezglosnie, jedynie prawa wycieraczka jednak nie dolega w stanie spoczynku do samego konca z prawej strony, ale juz dawno nie widzialem wycieraczki ktora by dolegala w tym miejscu w roznych autach ...

Aha - "wada" jest jeszcze taka ze w miejscu mocowania stare wycieraczki orginalne boscha zostawily na ramieniach wycieraczek obtarcia lakieru ktore teraz wyszly na wierzch i byly widoczne z wnetrza auta (ciut inny system montazu) . Lecz - kropla czarnej farby na czubku wkretaka zalatwila sprawe :) .

pozdr.

Piotres

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

zapodaj zdjęcia ...jak wybląda twjoa Bmka z tymi wycieraczkami....

ile kosztowały?

Gdzie kupiłeś?

Jak zbierają(Czy dokładnie)?

Czy nie podskakują podczas zbierania?

I ile mają długości każda?

Opublikowano
zapodaj zdjęcia ...jak wybląda twjoa Bmka z tymi wycieraczkami....

ile kosztowały?

Gdzie kupiłeś?

Jak zbierają(Czy dokładnie)?

Czy nie podskakują podczas zbierania?

I ile mają długości każda?

Witam

Zdjecia dam pozniej jak umyje autko :mrgreen: .

Z zewnatrz nie rzuca sie to w oczy, ale jak sie siedzi w srodku auta to odrazu widac ze cos sie zmienilo :cool2: .

Koszt 158 zl za wycieraczki + wysylka mniej niz 10 zl.

Kupilem na allegro, sa tam wlasnie komplety do E46, 2 sprzedawcow je sprzedaje, wpisz "valeo E46" i Ci wyskocza :) .

Nie podskakuja, w deszczu jeszcze nie jechalem, ale robilem proby spryskiwaczem do mycia okien i idealnie zbieraja, bezglosnie .

Dlugosc kierowcy 580 mm + pasazera 500 mm .

BTW. Kolega tudm z forum kupil do swojej E46 bezszkieletowe ale firmy SWF (czy jakos tak w kazdym razie 3 litery i poczatek S :wink: ) - byly tansze ok. 120 zl ale podobno nie zbieraja w jednym miejscu zbyt dobrze :? .

pozdr.

piotrek[/b]

Opublikowano
czekaj czekaj niech troche pochodza to wtedy cos napisz ,teraz jak nówki to normalka ze sa idealne zobaczymy za miesiac.......
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
A jasne, markowe wcale nie znaczy dobre. Testowałam już trochę i powiem szczerze że bardziej jestem zadowolona z wymiany samych gumek za parę złotych niż super drogich nowoczesnych wycieraczek.
Opublikowano
Niestety ja mam dokladnie odwrotne odczucia - po wymianie samych gumek w orginalnych wycieraczkach BOSCH'a calosc wydawala podczas pracy dosyc nie przyjemne dzwieki (piszczenie) i nie zbierala dobrze. Gumki "grafitowe" za 8 zl :roll: .
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobilem fotki juz jakis czas temu :

http://img169.imageshack.us/img169/2275/img9654oc5.th.jpg

http://img169.imageshack.us/img169/9769/img9655bq6.th.jpg

http://img169.imageshack.us/img169/4715/img9657mq5.th.jpg

(uprzedzajac pytania - ten piekny rower w tle nie nalezy do mnie :oops: :mrgreen: )

Uzywam tych wycieraczek juz prawie miesiac i okolo 1500 km i z czystym sumieniem moge je polecic ! :) Pieknie zbieraja i pracuja bezglosnie :cool2: .

pozdr.

piotres

Opublikowano

Oryginalne gumki z ASO pracuja chyba najlepiej. Wykonane z odpowiedniej gumy maja ta zalete ze praktycznie nie wydaja zadnego dzwieku podczas wycierania szyby.

(uprzedzajac pytania - ten piekny rower w tle nie nalezy do mnie :oops: :mrgreen: )

Czy ten piekny rower to Czajka? :cool2: Nie ma sie czego wstydzic. Podobnie jak samochody BMW, skladaki typu Wigry, Czajka sa prawdziwymi rodzynkami jezdzacymi po drogach. :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam SWF płaskie i NIE polecam. Zbierają średnio i mam je od końca maja przejechałem z nimi ponad 10tys.km i powoli wychodzi ten pomarańczowy trójkąt sygnalizujący wymianę.

Tu na samym dole strony poczytaj o montażu itp.: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=369514#369514

Opublikowano

Rower jest kolegi mojego taty :cool2: .

@tudm : 10kkm, 3 miesiace i po wycieraczkach za 130 zl ? :jawdrop: :jawdrop: OMG :jawdrop: .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlatego mówię, że padaka te SWF. Choć wizualnie wydają się być naprawdę wysokiej jakości.

No i to są dwa miesiące od kiedy je mam, czerwiec i lipiec.

Od kiedy (3miesiące i dwa tygodnie) kupiłem 3ke i przejechałem niecałe 16kkm to nic mi tak szybko się nie zużyło jak te wycieraczki :/.

Może po prostu w moich stronach dużo pada :D.

• 4 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Niestety ale zbliża się u mnie właśnie wymiana wycieraczek. Kupiłem jakieś pół roku temu wycieraczki TRICO (80 zł/komplet) no i już od jakiegoś czasu przy zbieraniu podskakują. Mam dylemat jakie wybrać.

Zastanawiam się nad:

:arrow: http://www.allegro.pl/item328061758_wycieraczki_valeo_silencio_bmw_e46_seria_3_vm209.html

:arrow: http://www.allegro.pl/item332778673_wycieraczki_valeo_xtrm_bmw_e46.html

:arrow: http://www.allegro.pl/item333890645__wycieraczki_bosch_bmw_e46_.html

Które z wyżej wymienionych byłyby najlepsze :?: A może macie inne propozycje oprócz ASO ?

W ASO odpada bo nie pojade specjalnie ponad 200 km po wycieraczki :?

Opublikowano
Ja mam u siebie Valeo Xtrm od ok. roku. Po 2 miesiącach znaczek informujący o zużyciu wycieraczek był już wyraźnie żółty(może leżały dłużej w magazynie, nie wiem). W sumie jakieś pół roku wszystko było ok - bardzo ładnie zbierały wodę, chodziły cichutko. Teraz dalej są ciche ale już nie zbierają wody tak jak powinny. Ale w sumie po roku użytkowania może to normalne. Sami oceńcie
Opublikowano
ja chcialem kupic plaskie...na CPN jest ich pelno i roznych marek ale kupilem w sklepie same gumki za 6.70 szt i wymienilem i jest ok. moim zdaniem wole czesciej same gumki wymienic niz cale ramiona za wieksza kase :P
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mały update.

Wymieniałem ostatnio wycieraczki , w oczekiwaniu na Valeo zajrzałem do Tesco i .... kupiłem "płaskie" lub jak zwą inni "bezszkieletowe" (charakterystyczne wygięte pudełko). Po założeniu szok.... Wycieraczki zbierają idealnie , są ciche i kosztują 19zł (szt) . Po większym przebiegu dam znać co i jak , póki co jest OK.