Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie bo posiadam bmw 730 na gaz (juz niestety kupilem takie) i byl w nim przeplywomierz do wymiany. Okazalo sie ze mialem wsadzony do Senatora przeplywke i samochod nie chcial chodzic. Niedawno kupilem z allegro przeplywke i dzisiaj zamontowalem i .... autko duzo lepiej chodzi ale niestety trzesie (juz nie tak jak wczesniej) i niestety BRAK MOCY. Nie wiem czy powinno sie troche pojezdzic zeby sterownik zalapal o co chodzi. Wiem natomiast jedno nie ma kopyta takiego jakie powinno miec. Co moze byc tego powodem POMOCY :modlitwa:

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
wyrzucic 50 i pod kompa z nim , bo domowym sposobem sie wszystkiego nie zrobi i nie sprawdzi :norty:
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano
Jak regulacja luzow. Ja mam popychacze hydrauliczne ktore zapobiegaja powstawaniu luzow.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ja mam popychacze hydrauliczne ktore zapobiegaja powstawaniu luzow.

Motor M30 rzędowa szóstka :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wiec popierwsze to m30b30 ma dzwigienki do gory i niema hydrauliczych popychaczy poza napinaczem lancuszka.Ale wracajac do problemu to sprawdz podsawowe rzeczy jak kopolke na aparacie zaplonowym bo wiem ze lubieja pekac,pozniej sprawdz czy niemasz uszkodzonego potencjometru -dobry nie moze miec luzu poniewaz nie wejdzie z dawki paliwa jalowej w nominalna.Nastepnie wez zobacz czy przeplywomierz ma identyczne numery co stary i czy sie nie wiesza w polowie,sprobuj jakby to nie pomoglo odlaczyc na chwilke na zapalonym silniku czujnik temp. jest od gory z przodu silnika kolor niebieski odpowiada ona za uklad ssania ,jesli bedzie na zwariu bedzie tloczyl paliwsko i przeleje.Jak co dawaj mi znac bo na tym silniku to juz zabki zjadlem . :o :cool2:
Opublikowano
Kup właściwą przepływkę. Te z allegro to chińskie podróby. Nie trzymają normy.Ja walczyłem z tym problemem 2 tygodnie. Wreszcie kupiłem przepływkę amerykańską - znacznie tańszą od boscha i super.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Kup właściwą przepływkę. Te z allegro to chińskie podróby.

Mówisz o przepływce przelotowej. Klapowych nikt nie podrabia :mrgreen:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
A resetowałeś może kompa? Po wymianie przepływki, należy zresetować kompa i pozwolić na ponowne ustawienie. To prosta czynność, a zdziałać może wiele.
Opublikowano
Jeżeli kupiłeś używaną przepływkę z allegro to może być uszkodzona, lub ciągnie gdzieś lewe powietrze. A jaki skład spalin? Za bogato, za biednie?
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
Przeplywke kupilem i roznica jest wielka miedzy tym co bylo a tym co jest. A powietrze lewe ciagnie z okolic chlodnicy tam slychac. Jak sie robi reset kompa bo nie zrobilem.

Opublikowano
to z e ma lewe powietrze przy chlodnicy nie ma wplywu, jesli bys mial za przeplywka to wtedy tak. Moim zdaniem to pojedz na kompa wydasz 50pln a bedziesz wiedzial co i jak. Gdybac mozna miesiacami....
Magia trzech liter - BMW