Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprawdzałem dzisiaj stan płynu chłodzącego i jego go za mało :mad2: Nie wiem jaki był lany,ale jest koloru zielonego...Czy wiecie jaki to może być???Może dolać wody destylowanej?
Freude am fahren...
Opublikowano
Lepeij spusc...co swierzynka to swierzynka...plyn to nie jest az taki hiper duzy wydatek...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Lepeij spusc...co swierzynka to swierzynka...plyn to nie jest az taki hiper duzy wydatek...

No niby macie rację, ale skoro brakuje mi do prawidłowego stanu 0.5 l to wydaje mi się,że spuszczanie i zalewanie nowym jest bez sensu...Nie pamiętam po prostu jaki płyn był zalewany...Jest koloru zielonego...może to Borygo,chyba taki właśnie wlewałem...

Freude am fahren...
Opublikowano
Borygo jest zielony a Petrygo jest różowy bodajże,a co do problemu,to najlepiej spuść stary zalej nówką,nie jest to jakaś magiczna kwota ale lepiej mieć odpowiednią wentylacje :mrgreen: silniczka,zwłaszcza w lato.
http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg
Opublikowano
Sprawdzałem dzisiaj stan płynu chłodzącego i jego go za mało :mad2: Nie wiem jaki był lany,ale jest koloru zielonego...Czy wiecie jaki to może być???Może dolać wody destylowanej?

A wiesz kiedy ostatnio był wymieniany płyn chłodniczy w Twoim aucie?

Instrukcja mówi że powinen być wymiwniany co 3 lata.

Jeśli nie masz pewności to zmień.

Borygo jest zielone i rózowe. Nie wiem czy masz aluminiową chłodnicę bo do aluminiowych są specjalne płyny. Eko borygo zielone jest ok :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

skoro masz ubytki plynu chlodzacego tz ze masz gdzies wyciek . ja bym dolal wody i sprawdzal stan plynu w zbiorniczku wyrownawczym , kiedy juz zlokalizujesz wyciek i naprawisz usterke wtedy zalej nowym plynem najwazniejsze zebys to zrobil przed zima.

nie ma sesu wlewac nowego plynu skoro i tak niebawym wyleci i sie zmarnuje szkoda kasy to co masz przeznaczyc na dolewki plynu przeznaczysz na usuniecie usterki

Opublikowano
Płyn wymieniany był u mechanika jakieś 3 miesiące temu i od tego czasu nie sprawdzałem,więc pewnie za mało wlał...podjadę do niego i zapytam jaki wlewał...
Freude am fahren...
Opublikowano
Borygo jest zielony a Petrygo jest różowy bodajże,a co do problemu,to najlepiej spuść stary zalej nówką,nie jest to jakaś magiczna kwota ale lepiej mieć odpowiednią wentylacje :mrgreen: silniczka,zwłaszcza w lato.

To czemu w marketach widzialem Borygo rozowe...???

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
A borygo nie jest rozowy??? Worried

Borygo jest i zielone i różowe - zielone przyjazne dla środowiska (droższe) a różowe nie przyjazne (tańsze). Petrygo natomiast jest koloru zielonego nawet w niebieski wpadający.

Opublikowano

Raczej nie. Nikt by nie zmieniał płynu chłodniczego co pół roku :)

A propos uciekania płynu.

Ja mam taką sytuację że gdy poziom płynu jest ok, po krótkim czasie znika ok 3 kresek ze zbiorniczka i taki stan się już trzyma. Wleję i znów znika 3 kreski. Ciekawe :D

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Raczej nie. Nikt by nie zmieniał płynu chłodniczego co pół roku :)

A propos uciekania płynu.

Ja mam taką sytuację że gdy poziom płynu jest ok, po krótkim czasie znika ok 3 kresek ze zbiorniczka i taki stan się już trzyma. Wleję i znów znika 3 kreski. Ciekawe :D

Hehehee, no niezle...wazne, ze wszystko gra i nic sie nie dzieje :D

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
a dokladnie ile trzeba miec tego plynu wedlug wskazan na zbiorniczku?

na maxa? bo ja mam w polowie

to masz dobrze. jak od boku obejrzysz zbirniczek to pośrodku jest jedna taka dłuższa kreska i to jest miejsce gdzie powinien byc płyn przy zimnym silniku.

Opublikowano

Masakra Panowie ;)

Co każdy to inna wypowiedź.

Oczywiście zawsze tak było że BORYGO JEST RÓŻOWY a PETRYGO ZIELONY. Jak masz zielony to spokojnie dolej sobie PETRYGO. Te płyny zazwyczaj się mieszają ze sobą. Ja dolałem w niedziele petrygo, tez nie pamietałem co zielonego wczesniej lałem. No i jakoś wszystko nadal jest OK :)

KONIEC DYSKUSJI.

Opublikowano

Masakra Panowie ;)

Co każdy to inna wypowiedź.

Oczywiście zawsze tak było że BORYGO JEST RÓŻOWY a PETRYGO ZIELONY. Jak masz zielony to spokojnie dolej sobie PETRYGO. Te płyny zazwyczaj się mieszają ze sobą. Ja dolałem w niedziele petrygo, tez nie pamietałem co zielonego wczesniej lałem. No i jakoś wszystko nadal jest OK :)

KONIEC DYSKUSJI.

No i sprawa załatwiona!Wleję Petrygo i koniec tematu :cool2: Dzięki Gierap :modlitwa:

Freude am fahren...
Opublikowano
u mnie też jakiś czas temu trochę płynu ubyło, nie wiedziałem jaki był lany więc dolałem petrygo i jest wszystko OK.