Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Próbowałem na wszelke możliwe sposoby czyli łonczyłem piny (7 z 19) potem zapalałem zapłon nie włanczając silnika czekałem kilka sekund czekałem kilkanaście sekund i nic następnie najpierw zapłon potem łonczenie pinów 7 i 19 czekanie kilka sekund potem kilkanaście także nie przyniosło rezultatu mam nowe gniazdo diagnostyczne czyli samochód powyże 1987r a dokładnie 89 wersja angelska może ktoś wie jak można skasować te cholerne oilserwis (wiem że to nie przeszkadza w działaniu samochodu ale drażni mnie to ;])
Opublikowano
a jak mozna skasować inspekcje jak jest złącze OBD w prostokątne w kabinie kierowcy.

Resetowanie lampki przeglądu zależnego od odległości(Wymiana oleju lub przegląd kontrolny)

Kluczyk zapłonu w położeniu "0"

Wcisnąć i przytrzymać lewy przycisk na zestawie wskaźników, przekręcić kluczyk zapłonu na położenie "1".

Przytrzymać wciśnięty przycisk, po 5 sekundach wyświetli się status lampki przeglądu.

Na wyświetlaczu pojawi się OIL SERVICE lub INSPECTION wyświetlona zostanie również pozostała odległość.

Jeśli wymagany przegląd zależny od odległości pokazywany jest z "restuj",to resetowanie lampki jest możliwe.

Jeśli pokazywany jest on bez "resetuj", to nie osiągnięto granicy minimalnego zużycia paliwa i nie można przeprowadzić.

Resetowanie lampki,jeśli osiągnięta została zakodowana wartość minimalna.

Wcisnąć przycisk resetowania i przytrzymać go.

Odczekać 5 sekund

Lampka "reset"będzie migała 5 sekund.

Aby zresetować lampkę, należy zwolnić ,ponownie nacisnąć i zwolnić przycisk(w tym czasie nadal miga tekst"reset")

Po udanym wykonaniu funkcji resetowania przez 5 sekund będzie teraz migać nowy harmonogram przeglądu zależnego

Jeśli lampka przeglądu zależnego od odległości nie ma być resetowana,wówczas można zachować istniejącą wartość.

Zwolnić przycisk.

Odczekać,aż wyświetlacz przestanie migać

Przez 5 sekund wyświetlać się będzie stary harmonogram przeglądu zależnego od odległości.

Po zresetowaniu przeglądu zależnego od odległości można resetować przegląd zależny od czasu.

Jeśli funkcja ta nie została zainstalowana,to wyświetli się END SIA ze starym lub nowym harmonogramem przeglądu

Resetowanie lampki przeglądu zależnego od czasu

(kontrola roczna)

Jeśli istnieje przegląd zależny od czasu,to teraz wyświetlany zostanie jego status.

Jeśli wymagany przegląd roczny pokazywany jest z "resetuj" to zakodowany limit został osiągnięty.

Jeśli pokazywany jest on bez "resetuj" to zakodowany limit nie został osiągnięty.

Resetowanie lampki,jeśli osiągnięta została zakodowana wartość minimalna.

Wcisnąć przycisk resetowania i przytrzymać go

Odczekać 5sekund

Lampka "reset" będzie migała przez 5 sekund

Aby zresetowania lampkę,należy zwolnić, ponownie nacisnąć i zwolnić przycisk(w tym czasie nadal miga tekst"reset")

Po udanym wykonaniu funkcji resetowania przez 5sekund będzie migać nowy harmonogram przeglądu rocznego

Zwolnić przycisk

Odczekać,aż wyświetlacz przestanie migać

Przez 5 sekund wyświetlać się będzie stary harmonogram przeglądu rocznego

End Sia

Opublikowano
Spróbuj podać na pin nr 7 masę z samochodu ( okrągłe gniazdo diagnostyczne). Miałem podobny problem i dopiero podanie masy z silnika na pin 7 skasowało inspekcję, lampki kontrolne i oilserwis.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
a gdzie jest ta kostka zeby połączyć te piny (w BMW 5 E34)???????????

Jak nie wiesz gdzie jest ta kostka to lepiej podjedz do jakiegos warsztatu mechanicznego, skasują ci tam za 2 piwa a ty przynajmniej czegoś nie spalisz