Skocz do zawartości

GOTUJE SIE WODA W CHŁODNICY

TOMEK77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Kolega kupił ostatnio bmw 320 z orginalnym gazem,auto chodziładnie równo tyle tylko ze gotuje wode w chłodnicy po ujechaniu kilku kilometrów.Dodam ze weze od chlodnicy sa miękkie,nie twardnieją.Co moze być przyczyną?

byly 316g - orginalne bmw na gaz;)

Hmmm przeczepalem google i niec na ten temat nie znalzlem i nie wydaje mi se by takie byly niemiec wypuscil by auto na gazie gdzie tam all na bezyne stac i teraz w niemczech jest stacji lpg czy z gazem ziemnym bo i take sa jak na lekarstwo a co w tamtych latach ale sie nie upieram przy swoim :) mozliwe ze na specjalne zamowienie ow gaz byl montowany ale seryjnie prawdopodobne

Co moze być przyczyną?

Może być kilka przyczyn: zapowietrzony układ, pompa wody, termostat, wisko...

Poniższy opis pomoże Ci zdiagnozować problem:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=42444&highlight=odpowietrzanie

Pozdrawiam

Widze , ze post identyczny jak miska666 w torunskim forum www.bmwmpowerclub.com.pl

Zaczalbym od wlasciwego odpowietrzenia zgodnie z powyzszym postem.

• 3 lata później...

Witam! u mnie też gotuje, dzisiaj wywaliło korek do odpowietrzania, takie ciśnienie było, gościu przekonuje mnie że to może być uszczelka pod głowicą, prawda to?

Przypomniałem sobie :mad2: dwa dni temu dolewałem płynu do chłodnicy zalałem na max, moze dlatego wywaliło korek? czytałem ze płyn ma zdolności do poszerzania swojej objętosci :cry2:

czytałem ze płyn ma zdolności do poszerzania swojej objętosci :cry2:

Ja sondzę że powinieneś pamiętać to z podstawowej szkoły że pod wpływem przyrostu lub zmniejszenia temperatury wiele rzeczy zmniejsza lub zwiększa swoją objętuść, grubość, długość, itd.

hej. Miałem taki sam problem ze swoją.... najlepiej jak pierw sprawdzisz przewody od nagrzewnicy tam powinny być trójniki albo czwórnik w przypadku gdy masz klimatyzację to na sam początek sobie sprawdź, bo ja też próbowałem z pompą itd i by wyszło na to,że pół samochodu bym wymienił a to nic by nie dało. Pozdrawiam