Skocz do zawartości

GOTUJE SIE WODA W CHŁODNICY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Kolega kupił ostatnio bmw 320 z orginalnym gazem,auto chodziładnie równo tyle tylko ze gotuje wode w chłodnicy po ujechaniu kilku kilometrów.Dodam ze weze od chlodnicy sa miękkie,nie twardnieją.Co moze być przyczyną?
Opublikowano
siemanko, skoro miękkie to na pewno pompa wody !! Wtedy woda nie krąży i nie ochładza się w chłodnicy.
Opublikowano
to napewno papa wody siadla :8)
Niech MOC bedzie z Toba!!!
Opublikowano
Zaczol bym od pomy wody czy sie nie zatarla lub wirnik sie nie ukrecil tak ze pompa sie kreci a wirnik stoi a nastepnie termostat Pozdrawiam
Opublikowano
Witam.Kolega kupił ostatnio bmw 320 z orginalnym gazem

????????????

Opublikowano
KSU dobre pytanie niema czegos takiego moze byc w ostatecznosci montowany przez servis bmw ale o orginalnym gazie bmw nie slyszalem a napewno w tym modelu :)
Opublikowano
ircowiec - tez pierwsze slysze o "oryginalnym gazie" w BMW dlatego wlasnie sie tak dziwie ;)
Opublikowano
byly 316g - orginalne bmw na gaz;)
"there's more to living than only surviving"
Opublikowano

Hmmm przeczepalem google i niec na ten temat nie znalzlem i nie wydaje mi se by takie byly niemiec wypuscil by auto na gazie gdzie tam all na bezyne stac i teraz w niemczech jest stacji lpg czy z gazem ziemnym bo i take sa jak na lekarstwo a co w tamtych latach ale sie nie upieram przy swoim :) mozliwe ze na specjalne zamowienie ow gaz byl montowany ale seryjnie prawdopodobne

Opublikowano

i topowa wersja na LPG - 750iL :mrgreen:

Opublikowano
Co moze być przyczyną?

Może być kilka przyczyn: zapowietrzony układ, pompa wody, termostat, wisko...

Poniższy opis pomoże Ci zdiagnozować problem:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=42444&highlight=odpowietrzanie

Pozdrawiam

Widze , ze post identyczny jak miska666 w torunskim forum www.bmwmpowerclub.com.pl

Zaczalbym od wlasciwego odpowietrzenia zgodnie z powyzszym postem.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam! u mnie też gotuje, dzisiaj wywaliło korek do odpowietrzania, takie ciśnienie było, gościu przekonuje mnie że to może być uszczelka pod głowicą, prawda to?

Przypomniałem sobie :mad2: dwa dni temu dolewałem płynu do chłodnicy zalałem na max, moze dlatego wywaliło korek? czytałem ze płyn ma zdolności do poszerzania swojej objętosci :cry2:

Opublikowano
czytałem ze płyn ma zdolności do poszerzania swojej objętosci :cry2:

Ja sondzę że powinieneś pamiętać to z podstawowej szkoły że pod wpływem przyrostu lub zmniejszenia temperatury wiele rzeczy zmniejsza lub zwiększa swoją objętuść, grubość, długość, itd.

Opublikowano
mam podobny problem, wyjąłem termostat i dalej się gotuje, gdzie się znajduje pompa wody z tym wirnikiem?
Opublikowano
hej. Miałem taki sam problem ze swoją.... najlepiej jak pierw sprawdzisz przewody od nagrzewnicy tam powinny być trójniki albo czwórnik w przypadku gdy masz klimatyzację to na sam początek sobie sprawdź, bo ja też próbowałem z pompą itd i by wyszło na to,że pół samochodu bym wymienił a to nic by nie dało. Pozdrawiam
Opublikowano
Pompa wody jest podłączona pod ten sam pasek klinowy co alternator