Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytam w imieniu mojego kolegi który zrobił prawko i jest szczęśliwym posiadaczem cinqecento : czy ktoś z szanownych kolegów wie jak pozbyć się barwnika w kloszach tylnych lamp zespolonych ? Wiem że idzie to zrobić i nawet kiedyś słyszałem że wytrawia się to kwasem ale nie przywiązywałem wagi do tego . Przyszła mi taka myśl że jak on by poeksperymyntował z tym to i może ja w e39 zrobiłbym z tyłu białe kierunkowskazy ? Tylko nie piszcie że wiejski tuning itd bo tylne lampy mam jak nowe i szkoda je wymieniać i walczyć z elektroniką . Pozdrawiam
Opublikowano
pewnei tak lepiej napisz ze sprzedales kalmocika i sie przesiadles na cieniaska bo juz nie wyrabiales :jawdrop: :mrgreen:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
popraw błędy i napisz jeszcze raz
a gdzie tu widzisz bledy ja u ciebie widze wiecej i nic nie pisze bo i tak wiem dlaczego ...
Opublikowano
Kupujesz oryginalne helli za je "jedyne" 800-1000zł oryginalne z białymi kierunkami i po zawodach, Z tym wytrawianiem to słabo widze bo one nie sa powierzchownie zabarwiane tylko cały klosz...

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

ozzy - właśnie te w całości barwione można wytrawić barwnik a z tymi barwionymi powieszchniowo nie ma problemu bo same złazi . Szukałem z kumplem w internecie to w innych klubach też tego sposobu szukają (mazda , ford) no i każdy coś słyszał ale nie ma konkretnego opisu a jest to do zrobienia .

Nasz klub i nasze forum ma i tak największe szczęście bo posiadamy : dv32v - a takiego błazna nigdzie indziej nie spotkasz !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
On chyba lubi być czarną owcą,może to jakiś Sado-Macho bo ma auto które najchętniej by spalił,no i jest na forum gdzie myśli że pomaga a prawda jest taka że gówno pisze :mrgreen:
Opublikowano
... Nasz klub i nasze forum ma i tak największe szczęście bo posiadamy : dv32v - a takiego błazna nigdzie indziej nie spotkasz !

Nie karmić, nie karmić!!

Adi
Opublikowano
ozzy - właśnie te w całości barwione można wytrawić barwnik a z tymi barwionymi powieszchniowo nie ma problemu bo same złazi . !

Pewnie jeszcze tego procesu technologicznego nikt nie uskuteczniał. Może coś przy tym pokombinuje a potem jak mi sie uda to opatentuje sposób "obróbki" :mrgreen: :mrgreen:

Ciekawy jestem jezeli jakims sposbem da sie to wytrawić czy idealnie odkoloryzujesz tylko kierunki,czy nie rozpłynie Ci sie to po reszcie lampiona :?:

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano
nie wiem jak w e39 ale w e32/34 plastik klosza jest w calosci odlany z kolorowego tworzywa - wiec nie wiem cvzy takie wybarwianie cos da - moze powierzchniowo usunie czesc barwinka , ale co z wewnetrzna czescie tworzywa - tam kwas nie dotrze ... ciekawe jak sie to robi i jaki jest efekt - bo jakos wydaje mi sie ze to tylko splowi kolor ale nie usunie go calkowicie
Opublikowano
chopy somy za stare i za poważne (za wyjątkiem dv32v) by to zrozumieć ale nawet moj kumpel inżynier mi godoł ze akurat te co som lone z barwionego plastiku można kwasem wytrawić i zostaje klosz bezbarwny lekko mleczny , no ale mocie racja że jak bym chcał tylko sam kierunek to może już nie pudzie tego procesu powstrzymać i to jest temat na inno książka bo ważne jak ten proces zacząć ? widziałem kilka dużych fiatow co mają tak zrobione a we fiatach zawsze był klosz z barwionego plastiku nie malowany
Opublikowano
to rozumia ale dobrze by było wiedzieć jaki kwas kombinować i skąd i w jakim stężeniu
Opublikowano
wrzuc do sody kaustycznej madry czlowieku i odczekaj chwile zobaczysz jaki bedzie efekt jak m-power ;) :cool2: :modlitwa: :worried:
Opublikowano
hm mnie sie osobiscie wydaje ze po takim zabiegu z roznymi steżeniami kwasów kolega i tak zdecyduje sie na kupno nowych lamp bo ni cikwego z nich nie wyjdzie :)
Opublikowano

Można równie dobrze wziąć klosze od malucha, bo po

potraktowaniu ich tak jak chcecie kwasami, plastik będzie

tak plastyczny, że będzie można z niego uformować cokolwiek :)

Biedni Mało Wiedzą o tej marce ;)