Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

... co ty chcesz skracać ? gałkę czy trzpień ? - masz go pod nr 6

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/3336_p.png

... tylko kontówka da radę :mrgreen:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
no..........ty jestes fachowiec w tych sprawach..........podpowiedz koledze -bo ja nie wiem jak to zrobi :oops:
Chyba rozumiem czemu masz 3 ostrzeżenia na koncie. Czego to nie rozumiesz, w linku jest wszystko opisane, a angielskiego to ja cię uczył nie będę.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Czy ktoś już przeprowadzał operacje skrócenia gałki zmiany biegów w E36. Jak sie za to zabrać?

Ale po co tyle zachodu ?

...firma B&M produkuje short-shifty do E36 i nie są to wielkie koszta...

no i można je kupić w polsce !

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
Fajne jest to z regulacją, bo czasem by się przydało krócej, a czasem dłużej - zależy jak i gdzie się jedzie. Ale co wy chcecie od E36 - w Unie to miałem dźwignię, która nawet mogła przyprawiać o kompleksy :wink: - jak w autobusie - jak wrzucałem piątkę, to musiałem wstać z siedzenia i przejść dwa kroki :D
Opublikowano

przy skracaniu galki ciezej wchodza biegi i trudniej jest szybko trafic. Kuzyn tak mial w Alfie i zalowal tego... Osobiscie mi sie zle jezdzilo na tym.

Ale moze jak kupisz calego shorta czy jak to sie pisze, lepiej bedzie chodzic.

POZDRO :cool2:

B M W
Opublikowano
przy skracaniu galki ciezej wchodza biegi i trudniej jest szybko trafic. Kuzyn tak mial w Alfie i zalowal tego... Osobiscie mi sie zle jezdzilo na tym.

Ale moze jak kupisz calego shorta czy jak to sie pisze, lepiej bedzie chodzic.

POZDRO :cool2:

Gadaj gadaj na zdrowie. Wiesz co to "short-shifter"-skrócenie trzpenia to jego protoplasta, wbija sie może deliktnie ciężej niż zwykły ale za to 2xszybciej.Zauważ,że alfa na drąga jak drzewo a nie jak bmw.

Wszytsko zależy od prferencji, ja nie czuje różnicy...

Jak się zabrać :?: :?: 100 tyś sposób.

Np.

1)ucinasz i gwintujesz końcowke

2)ucinasz przy górze i np. w środku - spawasz końcówke z gwinten do skróconego trzpenia (nie popieram)

3)poprostu dobierasz krótszy podobny trzpień od "czegoś" o podobnej średnicy

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

szczerze to nie mam pojecia co to jest ,ale on zrobil to domowym sposobem i jakos nie bylo to ciekawie, tylko ze ladnie wygladalo. Powiedzialem tylko to co wiedzialem :oops:

Reczna robota a cos kupionego do tego stworzonego to napewno jest roznica. Kolega pytal jak skrucic galke wiec mu powiedzialem ze domowym sposobem to nie jest tak ciekawie. POZDRO :cool2:

B M W