Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam mały problem który mnie porządnie wkurza...Otóż miesiąc temu wymieniłem wszystkie spinki tapicerki drzwi przednich na oryginalne BMW po 1.50 zł z Allegro. Wszystko było ok do pewnego momentu.Tapicerka bowiem po niecałym miesiącu zaczęła po prostu "odchodzić" tak jakby spinki nie trzymały :mad2: Nie wiem co to jest...Jak wcisnę mocno tapicerkę to wszystko dobrze leży ale po paru trzaśnięciach drzwi znowu to samo...Dodam,że nie trzymają te spinki które są przy samym rygielku drzwi.Może źle zamontowałem tapicerkę,bo wiem,że przy szybie jest taka uszczelka-czy tapicerkę trzeba włożyć na nią czy tak aby przyciskała tę uszczelkę?Pomocy :cry: Poza tym co za głupi pomysł aby tapicerka trzymała się głównie na zatrzaskach? Tylko dwie śrubki i 10 spinek-to przecież paranoja.To w Oplu tapicerka się trzyma na śrubach i nic nie skrzypi.Zaczyna mnie już wkurzać to BMW...
Freude am fahren...
Opublikowano

A moze mas zjakies lipne te spinku-moze z twardego plastiku sa zrobione albo maja zle wymiary..........ja kupile w sklepie za 80gr i trzymaja bardzo dobrze

Mowia ze 3jka jest duzym niewypalem tapicerskim BMW.............ociera sie-pracuje na dziurach tak juz jest

Opublikowano
A moze mas zjakies lipne te spinku-moze z twardego plastiku sa zrobione albo maja zle wymiary..........ja kupile w sklepie za 80gr i trzymaja bardzo dobrze

Mowia ze 3jka jest duzym niewypalem tapicerskim BMW.............ociera sie-pracuje na dziurach tak juz jest

No właśnie zauważyłem,że tapicerka to wielki niewypał :jawdrop: W BMW zaczynam znajdować coraz więcej wad...Trudno,mimo wszystko lubię tę furkę...Mógłbyś przesłać mi fotkę tej spinki?Bo podobno facet sprzedał mi oryginalne,ale trudno wyczuć.Poza tym nakładałeś na te spinki te gumowe podkładki?Powiedz jeszcze czy te klamry od uszczelek też wymieniałeś???Bo ja mam je dobre ale tapicerka w dziurkach na te klamry jest raczej zniszczona :mad2:

Freude am fahren...
Opublikowano
oryginalne spinki w serwisie są chyba o połowę tańsze, to co kupiłes to może jakieś podróbki. Tapicerka od środka ma przyklejone takie wzmocnienia z otworami na spinki. Może one się odklejają?
Opublikowano

Wy chyba mowicie o coupe......bo u mnie nei ma zadnych uszczelek tamod tapicerki

ja sam robilem wytlumienia z pianki takiej do kladzenia paneli( kiszka ale zawsze cos ) wszystko co moglo pukac stukac jest w gumowo-silikonowych uszczelkach ( takie wezyki mieciutkie od okien drzwi-tez sposob domowy) pod spinki mam dane rowniez piankowe uszczelki..............takim domowycm sposobem p[oprawilo sie troszke ale i tak prze tyle lat nastepuje zmeczenie materialu i jego wypaczenie

Opublikowano
Kurczę,muszę coś wymyślić z tym bo wkurza mnie to odchodzenie tapicerki.Wszystkie spinki wymienione i nie potrafią przytrzymać tapicerki?Nie wiecie czemu się tak dzieje?
Freude am fahren...
Opublikowano

A na starych jak byl? tez odchodzila??? bo jesli jest to po wymianie spinek to spinki sa do D.... ( nie sadze zeby otwory w drzwiach sie wyrobily i nie trzymaly-metal plastik-nie mozliwe ) trzymam sie wersji ze masz zle spinki

ja kupilem w normalnym sklepie moto na scianie wisial plakat z wszelkiego rodzaju spinkami zapinkami i innymi pierdułkami i dobralem i sa OK

u siostry rozbieralem tapicerke ( wymienialem slizgi od szyb) i tak trzymaly ( chyba orginalne-nie widzialem zeby tam ktos to zdejmowal) ze malo nie polamalem boczka , nie szlo ich zdjac-jak pusily to jeden trzas-PUUUF PUUUF a nie PYYF PYYF :wink:

Opublikowano

ja tez mialem problem z ta tapicerka

wkoncu sie "zdenerwowalem" i zlapalem klejem w dwoch miejscach i mam spokuj juz od roku

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

Opublikowano

wkoncu sie "zdenerwowalem" i zlapalem klejem w dwoch miejscach i mam spokuj juz od roku

A nie wiesz czy pomoże samo sklejenie silikonem???Jakim klejem przykleiłeś tę tapicerkę?

Freude am fahren...
Opublikowano

Widze ze byles juz w tym temacie

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=48186

Tam wkleilem swoje zdjecia i widac ze kleilem mocowanie boczka ( ta szyna z plastiku) moze u Ciebie jest to samo, spinka trzyma szyne ale szyna sie odkleila od boczka i odstaje, podobna czeste.

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak masz dobre spinki które są w oryginale twarde jak diabli to nie ma siły żeby tapicerka odchodziła. Ona jak zaskoczy to bardzo nie chce się dać zdjąć i można oderwać cały plastik od środka, a same spinki trzymią.

Sprawdz palcami czy wszystkie "listki" zapinki są całe bo często pęka jedna i wtedy spinka ledwo trzyma.

Opublikowano
Ja na tapicerke nie nazekam. Wszystko sie trzyma, nic nie skrzypi(pod warunkiem ze autko nie jest bite). Generalnie jest najlepsza z autek których do tej pory uzywałem :roll:
Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano

A nie wiesz czy pomoże samo sklejenie silikonem???Jakim klejem przykleiłeś tę tapicerkę?

Ja niedawno swoja kleilem i dalem to na Distal Rapid

Opublikowano
Jak masz dobre spinki które są w oryginale twarde jak diabli to nie ma siły żeby tapicerka odchodziła. Ona jak zaskoczy to bardzo nie chce się dać zdjąć i można oderwać cały plastik od środka, a same spinki trzymią.

Sprawdz palcami czy wszystkie "listki" zapinki są całe bo często pęka jedna i wtedy spinka ledwo trzyma.

Ja właśnie jak wymieniałem spinki tapicerki to kupiłem na Allegro od tego gościa: http://www.allegro.pl/item173273671_bmw_e36_e34_spinka_tapicerki_oryginalna_.html

i podobno są oryginalne,ale nie wiadomo...bo jak tapicerka odchodzi to lipa...a może to wina zbyt mocnego trzaskania drzwiami albo tym że podłożyłem pod każdą spinkę taki krążek gumowy (od strony tapicerki)bo te spinki mi strasznie latały w tych gniazdach.Czy u Was te spinki też tak "latają" jak włożycie je do gniazda tapicerki?

Freude am fahren...
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów-miałem ten sam problem ze spinkami co autor postu więc postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i powymieniać spinki w swojej E36-sedan. Zanim zacząłem szukać spinek na allegro(prawdopodobnie bym znalazł jakieś badziewie) zadzwoniłem do serwisu BMW "MISIAK" w Krakowie(bardzo fachowa i miła obsługa) tam mi powiedzieli że jedna spinka kosztuje 59 GROSZY!!!(na allegro po około 1 ZŁ!!!!!!!!!!!) Przy okazji facet z działu lakiernictwa wyskoczył ze mną na parking i obejrzał co dolega tapicerce w mojej buni. Stwierdził także że przydało by się kupić zestaw naprawczy do boczków drzwi żeby ta tapicerka się lepiej trzymała. Zestaw to nic innego jak metalowa "spinka" załozona na uszczelke szyby(każdy w swojej E36 takowe spinki posiada) i do tego dochodzą jeszcze specjalne blaszki które się przytwierdza do rantu panelu. Koszt jednej "spinki+blaszki to jakieś 1.7PLN. Po tak wykonanej naprawie jeśli zrobiliśmy to prawidłowo nic nie powinno stukać, skrzypieć i odchodzić. Oczywiście dużo też zależy od ogólnego stanu boczków drzwi w waszych buniach bo gość z serwisu powiedział mi że widział tak zniszczone tapicerki drzwi w beemkach że niestety nawet wymiana plastikowych spinek i tych metalowych z blaszkami nie pomagała- ale zawsze można spróbować.

Pozdrawiam Forumowiczów

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...a może to wina zbyt mocnego trzaskania drzwiami albo tym że podłożyłem pod każdą spinkę taki krążek gumowy (od strony tapicerki)bo te spinki mi strasznie latały w tych gniazdach.Czy u Was te spinki też tak "latają" jak włożycie je do gniazda tapicerki?

Tak, one tak mają "latać" bo wtedy się mogą ustawić centralnie w otworze w drzwiach. Pewnie dlatego masz problem bo spinki wchodzą po skosie i wyskakuja.

Opublikowano
Witam rowniez mam E36 w sedanie i tez mam z tym problem z resztą moi koledzy rowniez nie dosc ze tapicerka odchodzi to jeszcze trzeszczy na dziurach :mad2: malo tego, od lupania glosnikow zaczela mi rowniesz trzeszczec tylna pólka, a i szyberdach tez. Z tą tapicerka w trojkach naprawde jest lipa. Jak TAKA marka mogla taką gafe strzelic :think:
Opublikowano
No właśnie,może rzeczywiści wyjmę te kółka spod tych spinek :duh: Mam nadzieję,że zadziała...ale najpierw muszę zakupić te spinki i zestaw naprawczy, o którym kolega SHAGGER wspominał.Tylko ja mieszkam w takim zadupiu (czytaj - Radom) że tu nie ma serwisu BMW :cry2: A w tym serwisie wysyłają części pocztą???
Freude am fahren...
Opublikowano
To kto by mi zakupił te spinki oraz zestaw naprawczy i wysłał pocztą?Bo wysyłałem maila to Misiaka ale nie dostałem odpowiedzi, a muszę sobie naprawić tę tapicerkę :mad2:
Freude am fahren...
Opublikowano
Widze ze byles juz w tym temacie

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=48186

Tam wkleilem swoje zdjecia i widac ze kleilem mocowanie boczka ( ta szyna z plastiku) moze u Ciebie jest to samo, spinka trzyma szyne ale szyna sie odkleila od boczka i odstaje, podobna czeste.

A czy Ty miałeś w tych rantach tapicerki jakieś blaszki?Chodzi o to czy w dziurkach na samej górze,tam gdzie wchodzą spinki od rantu podszybia, masz jakieś blaszki?Bo facet z serwisu mi powiedział że powinny tam być...

Freude am fahren...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A czy Ty miałeś w tych rantach tapicerki jakieś blaszki?Chodzi o to czy w dziurkach na samej górze,tam gdzie wchodzą spinki od rantu podszybia, masz jakieś blaszki?Bo facet z serwisu mi powiedział że powinny tam być...

Tak, tam powinny być takie blaszki które wchodzą w otwory w górnej listwie tapicerki na całej szerokosci szyby.

Opublikowano
A czy mógłby mi ktoś zakupić te części (spinki i zestaw naprawczy) i przesłać pocztą bo gość w serwisie "zawołał" 30 zł za samą przesyłkę :!: Ludzie pomóżcie :modlitwa:
Freude am fahren...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sorki ale ja do najbliższego serwisu /Katowice/ mam z 60km. :(