Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule mam pytanie czy do 7000 zł da się kupić e36 w stanie w którym będzie się dało troszkę tym autkiem nacieszyć.

Jest to mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość ;) Pozdrawiam wszystkich miłośników BMW.

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano

Siema. Wydaje mi się że za kwotę 7000 nie kupisz godnego uwagi E36. Na Allegro jest trochę aut w tej cenie ale dla mnie są to zwykłe kondony.

Ja wolałbym kupić dobre E30. Pozdro.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Siema. Wydaje mi się że za kwotę 7000 nie kupisz godnego uwagi E36. Na Allegro jest trochę aut w tej cenie ale dla mnie są to zwykłe kondony.

A tak z ciekawosci kolego , rozglądałes sie ,szukałes e36 w takich pieniadzach że z góry zakładasz że to "kondony".?

Najlepiej odrazu kogoś z niechecić i tyle.Prawda taka ze jak dobrze poszuka to znajdzie jakis zadbany egzemplarz , mozliwe ze do opłat rejestracyjnych ale dozbiera i bedzie miał swoje wymarzone e36.

Napeno niema sie co łudzić że bedzie to młody rocznik ale z początku lat 90 napewno coś odpowiedniego znajdzie.

A pisze tak ponieważ moje e36 z 91r 318i wyszło mnie mniej wiecej w takiej kwocie nie licząc kosztow zarejestrowania w Polsce .

Ceny bmw są naprawde śmieszne ludzie wciąż boją sie tych samochodów tłumacząc sobie że nie warto,ze części drogie, duże pojemnosci silników co za tym idzie duze spalanie i zawsze wieksze oc,dlatego ceny są jakie są i w tych pieniadzach mozna juz szukać.

Opublikowano

" A pisze tak ponieważ moje e36 z 91r 318i wyszło mnie mniej wiecej w takiej kwocie nie licząc kosztow zarejestrowania w Polsce . "

I jak się sprawdza autko ?? Dużo trzeba dokładać ?? Rozumiem że jest z silnikiem M40 i czy rzeczywiście jest on taki awaryjny jak niektórzy twierdzą ??

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano

Kolego jak narazie jestem bardzo zadowolony z tego samochodu, obawiałem sie przerożnych rzeczy, tyle co przy nim zrobiłem to wymieniłem komplet tylnich amorków,no i oczywiscie podstawowe czynnosci jak wymiana oleju, filtrów.

Moge ci tylko polecic , szukaj a napewno cos znajdziesz.

Jesli chodzi o czesci poszukaj sobie na allegro i poronaj z innymi markami, według mnie ceny nie przerażają wrecz przeciwnie niektóre są tańsze niż np do VW Golfa II czy III, a w wiekszosci są na równym poziomie.Z tego co sie orientuje ale niechce wprowadzić cie w bład to dość droga jest elektronika do BMW , ale ten temat dotyczy chyba wiekszosci marek wiec jesli bedziesz sie decydował na model w takich pieniadzach szukaj bardziej ubogich wersji tzn bez elktrycznych szyb, czy regulowanych fotelach itp itd. bo tu mozna sie przestraszyc wchodzac do sklepu zwłaszcza jesli sie niema pojecia o elektronice samochodowej.

Wiesz to są moje odczucia mozna sie z nimi nie zgodzic,posiadaczem bmw jestem od kilku miesiecy wiec niemam tez doswiadczenia w tej materii, moge tylko powiedziec nie zapeszając że sa to naprawde dobre samochody w których można sie zakochać.Pozdrawiam.

Opublikowano

silnik m40 jeśli był dobrze eksploatowany nie sprawia problemów,

należy tylko nie zapominać o regularnych wymianach paska, oleju,

filtrów, jeśli kupisz e36 z m40 od osoby, która jej nie żyłowała to

napewno jeszcze długo pojeździsz.

Moja e36 1.8 rocznik 91 kosztowała mnie całość z opłatami 9tyś

w maju ubiegłego roku, a jej stan mimo 230tyś udokumentowanych książką serwisową jest rewelacyjny. Wszystko znajduje się na swoim

miejscu, poprostu igła poza kilkoma poprawkami lakierniczymi, ale

były to tylko powierzchowne ogniska korozji wynikające z eksploatacji.

Przy zakupie zwróć uwagę na prace silnika zaraz po rozruchu,

jeśli "stukotanie" po kilkunastu sek ustanie to z grubsza

będziesz wiedział że silnik jest jeszcze w dobrej kondycji.

Opublikowano
Ja mam bmw 316i z 91r (e36) z niemiec i ze wszystkim wyszlka mnie cos okolo 8 tys. z zalozeniem gazu,wym.rozrzadu oleju itd.. w polsce kupisz cos za ta kase chyba ze szukasz czegos mlodszego.Pozdro
Opublikowano
Z tego co zauważyłem to wszyscy mają auta sprowadzone z Niemiec. Zauważyłem jednocześnie że na allegro coraz ciężej spotkać auto do rejestracji tylko jest już " na polskich tablicach " . Czy to możliwe że są coraz gorsze auta sprowadzane bo proceder ściągania aut trwa już tyle czasu ?? Czy może to że Polacy nie umieją dbać o BMW i od razu się go pozbywają jak coś się zaczyna dziać ?? :(

Opublikowano

A tak z ciekawosci kolego , rozglądałes sie ,szukałes e36 w takich pieniadzach że z góry zakładasz że to "kondony".?

Najlepiej odrazu kogoś z niechecić i tyle.Prawda taka ze jak dobrze poszuka to znajdzie jakis zadbany egzemplarz , mozliwe ze do opłat rejestracyjnych ale dozbiera i bedzie miał swoje wymarzone e36.

Napeno niema sie co łudzić że bedzie to młody rocznik ale z początku lat 90 napewno coś odpowiedniego znajdzie.

A pisze tak ponieważ moje e36 z 91r 318i wyszło mnie mniej wiecej w takiej kwocie nie licząc kosztow zarejestrowania w Polsce .

Ceny bmw są naprawde śmieszne ludzie wciąż boją sie tych samochodów tłumacząc sobie że nie warto,ze części drogie, duże pojemnosci silników co za tym idzie duze spalanie i zawsze wieksze oc,dlatego ceny są jakie są i w tych pieniadzach mozna juz szukać.

:clap: :clap: :clap: Zgadzam sie w zupelnosci...moj Compact kosztowal 7300, kupilem na allegro...z zarejestrowaniem i z wymianami plynow i innych dupereli cos kolo 9500 tys., samochod jest w stanie bardzo dobrym...mierzylem ostatnio cisnienie na cylinderkach, na kazdym powyzej 12stu...tak wiec wszystko oka...za 7000 tys mozna juz cos znalezc, tak wiec nie zniechecaj sie i szukaj a napewno cos sie trafi...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
auta z niemiec sa mniej wytluczone i wiuekszosc kupuje je zeby sprzedac ja natomiast dla siebie zostawilem e36 a inne sprzedalem.tam sa mniej wytluczone i w wiekszosci serwisowane.
Opublikowano
Tak jak w tytule mam pytanie czy do 7000 zł da się kupić e36 w stanie w którym będzie się dało troszkę tym autkiem nacieszyć.

Jest to mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość ;) Pozdrawiam wszystkich miłośników BMW.

Ja kupiłem w stanie bdb za 7150. Jedyny mankament to kolor zielony oraz to że jakiś debil obniżył auto z tyłu do poziomu dla mnie nieakceptowalnego.

Blachy mają stan super, nie ma wnieceń typowych dla aut paronastoletnich, silnik chodzi ok, widać że nikt w nim nic w życiu nie robił oprócz wymiany 3 cewek, klima działa, w środku wygląda i pachnie jak w nowym :)

Auto jest z 1991 roku, kupione w Polsce (TORUŃ) od dziadka, który na codzień jeździ TIRem.

Więc można kupić, tylko trzeba dobrze poszukać - ja szukałem bite 2 miesiące.

Opublikowano

witam

ja też ściągnęłem swoją 320-stkę z niemiec z wszystkimi opłatami ściągnięciem moja bunia wyniosła mnie niecałe 11.000 ale wierzcie mi auto warte swojej ceny nie zamienie jej na żaden inny samochód

pozdrawiam

Opublikowano

Za 7000 tys moze cos znajdziesz wartego uwagi ale to ciezko. Po pierwsze jak bedzie to zapewne do oplat. Po drugie podstawowa wymiana płynów, paskow i zrobienie pierdol ktore na pewno są. Łażąc po giełdach widziałem kilka e36 w cenie kolo 7 tys i powiem tak, najtansze wyposazenie, blachy jakies nieciekawe (nawet zderzaki nie polakierowane w kolorze nadwozia) no i oczywiscie przebieg, nie licz ze do 7 tys znajdziesz cos z przebiegiem nizszym niz 250 tys km ( i mowie tu o PRAWDZIWYM przebiegu). Ogolnie jak masz na auto mnie niz 9 tys zł to nie radze kupować E36 w Polsce bo bedzie kicha jak nic, z niemiec czasem mozna dostac dobra sztuke bo tam chodza poldarmo, ale nie UFOJ importerom bo jak chce sprzedac niezarejstrowane za 7 tys zł to wiedz ze on na tym tez bedzie zarabial kolo 1,5 tysiaca a za 1100 euro to nawet w niemczech raczej padaczki tylko.

Takie moje zdanie. Pzdr

Opublikowano

według mnie za 7k nie kupisz zadbanej E36 ,w tej kwocie na pewno znajdziesz igłę E30 ale E36 to zapomnij

ps

zadbana , troszkę się nacieszyć, itp. itd. to pojęcia dosyć względne wiec ilu ludzi tyle opinnii

http://img258.imageshack.us/img258/7452/bmw9aq.jpg
Opublikowano

ja powiem tak...

wszystko zależy od promienia szukania i znajomości.

Kumpel zalatwił mi moje autko w tych granicach o których pisze autor '95 rok :8) do opłat.

Kiedys znowu miał sedana, który poszedł za 4500 :shock: i nawet jakies alu przy min były.

Autka sprowadzone z niemcowni przeważnie są w lepszym stanie niz te które jeżdża po Polsce dłużej niż rok. Żeby auto w Niemczech dostalo przeglad musi spełnic o wiele surowsze wymogi niż w Polsce, a to oznacza że trzeba czasem dużo kasy włożyc żeby przeszedl przegląd :!: Tak więc bywa tak, że auto, które nie przeszło w TUV-a np z powodu słabych amorków, czy pordzewiałego tłumika, w Polsce go przechodzi bez problemu :8)

Do autora tematu:

jesli kupiś autko z importu, od uczciwego importera ( zadnego cofania licznika, czy łatania dziur gazetani i włóknem szklanym) to troche pojeździsz zanim coś unieruchomi auto na dobre, co da Tobie troche czasu na uzbieranie siana na to i tamto!

Oczywiście olej i filtry to sie wymienia od razu :!:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Autka sprowadzone z niemcowni przeważnie są w lepszym stanie niz te które jeżdża po Polsce dłużej niż rok. Żeby auto w Niemczech dostalo przeglad musi spełnic o wiele surowsze wymogi niż w Polsce, a to oznacza że trzeba czasem dużo kasy włożyc żeby przeszedl przegląd.

Kolejny mit powtarzany w kółko. W niemcowie za dobrze wyposażone E36 w dobrym stanie to teraz trzeba zapłacić czasami więcej jak w PL. Jasne, że jak się trafi okazja to co innego ale nie wierzcie w mity. Kupując auto od kogoś masz szanse, że trafisz na dobrą sztukę, to co stoi po auto złomach jest przebrane i dawno odpowiednio podpicowane żeby znalazło klienta bo jak jest w dobrym stanie dawno znalazło kupca. Jak się nie ma kogoś kto na miejscu poszuka czegoś konkretnego to jeżdzenie i szukanie 'okazji' często podniesie koszta, że za to bez stresu można w PL kupić młodszą i lepszą sztuke.

Opublikowano
A jak myślicie lepiej szukać na siłę w Polsce na " niemieckich blachach " czy tez samemu jechać z kimś kto się tym zajmuje ??:wink: Czy np kupić na " Polskich blachach " tylko że wtedy istnieje szansa że coś się z tym autem dzieje :( . Jak myślicie :?:

Opublikowano

Autka sprowadzone z niemcowni przeważnie są w lepszym stanie niz te które jeżdża po Polsce dłużej niż rok. Żeby auto w Niemczech dostalo przeglad musi spełnic o wiele surowsze wymogi niż w Polsce, a to oznacza że trzeba czasem dużo kasy włożyc żeby przeszedl przegląd.

Kolejny mit powtarzany w kółko. W niemcowie za dobrze wyposażone E36 w dobrym stanie to teraz trzeba zapłacić czasami więcej jak w PL. Jasne, że jak się trafi okazja to co innego ale nie wierzcie w mity. Kupując auto od kogoś masz szanse, że trafisz na dobrą sztukę, to co stoi po auto złomach jest przebrane i dawno odpowiednio podpicowane żeby znalazło klienta bo jak jest w dobrym stanie dawno znalazło kupca. Jak się nie ma kogoś kto na miejscu poszuka czegoś konkretnego to jeżdzenie i szukanie 'okazji' często podniesie koszta, że za to bez stresu można w PL kupić młodszą i lepszą sztuke.

złom jest wszędzie, a Ty kolego czepiasz się szczegółów :!:

ja wiem tyle że autko świerzo po TuV jest droższe, a bez TUV-u tańsze :!:

Pozatym auta na sprzedaż dzielą się na dwie grupy: dla soich i na eksport.

Niemieckie komisy muszą dać szwabowi rok gwarancji na furę i stąd kosmiczne ceny ( compact 97 1.6 full wypas, żółta skóra :8) 7000 euro :!: ), a taki jak mój bez gwaranji troche porysowany lakier, łyse laczki, kilka rzeczy do wymiany, 1000 euro i ciężko było znalęźć coś za rozsądne pieniadze w lepszym stanie :!:

Opublikowano

Zadbanej za 7k to ktoś musiałby mieć wielkie szczęście - natomiast w stanie lepszym od złomu - może z jakimiś uszkodzeniami - całkowicie goły egzemplarz z początku produkcji z silnikiem 1.6i, czy 1.8tds - można. Jednak w takim przypadku lepiej zostawić sobie zapas 1-2 tys, bo może się trafić coś, do czego warto dopłacić.

Ja jednak mam zdanie, że nie ma co na siłę kupować samochodu - czasem lepiej chwilę poczekać - ew. nawet pożyczyć i szukać w jak najlepszym stanie.

A tak na marginesie, to trzeba było kupować zaraz po wejściu do Unii - wtedy to ludzie przywozili igiełki za darmo - ja niestety w tym czasie mogłem co najwyżej komplet opon kupić...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niemieckie komisy muszą dać szwabowi rok gwarancji na furę i stąd kosmiczne ceny ( compact 97 1.6 full wypas, żółta skóra :8) 7000 euro :!: ), a taki jak mój bez gwaranji troche porysowany lakier, łyse laczki, kilka rzeczy do wymiany, 1000 euro i ciężko było znalęźć coś za rozsądne pieniadze w lepszym stanie :!:

OK, no comment. :D