Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pół roku temu kupiłem E32 730i R6 '90r skórzana szara tapicerka, sportowe el. regulowane fotele z el. wydłużanym siedziskiem, klima.Stan zawieszenia, silnika i automatu super przebieg 270 tys km , po prostu radość z jazdy.Ale ostatnio dopadłem E38 730i V8 '94r w dobrej cenie 19 tys zl - samochód po wstępnych oględzinach wydaje się być ok tylko właściciel nie bardzo, trochę mętnie opowiada o historii samochodu, czy wymiana E32 na E38 jest warta ryzyka ? mój samochód (uwzgledniając rocznik wyceniam na 7500 tys) aha E38 reg foteli ręczna i norm. tapicerka przebieg 250 tys km, ręczna skrzynia

pozdrawiam

Opublikowano
ja pol roku temu mialem ten sam dylemat. NA SZCZESCIE sprzedalem moja 32 i jezdze teraz 38. jazda bez porownania lepsza. Przedtem mialem e32 z 92 roku w automacie-teraz mam e38 z 94 roku w manualu. I moim skromnym zdaniem manual wygrywa w tym rankingu:]
Opublikowano

faktycznie na manualu można poszaleć, jaki silnik jest odpowiedni do tego samochodu 4.0. ?

czy wiesz może jak to wygląda z ubezpieczeniem od pojemności, jaka jest największa klasyfikowana pojemność 2.0 czy 2.5 ?

ja mam teraz 3.0 ale nawet nie zapytałem przy ubezpieczaniu auta

pozdrawiam

Opublikowano

On sie chce z Toba zamienic z doplata od ciebie czy musisz sprzedac najpierw swoj ( bo jesli tak to nie wiem czy tak od reki odsprzedasz auto)

Moze uda ci sie namowic najpierw tego sprzedajacego e38 na podjazd do mechanika na glebsze ogledziny-bo moze sie okazac ze nie warto nawet sobie nia glowy zawracac i twoj szal czasowy szybko ci przejdzie, a tak sprzedasz swoja pewna maszyne i nie dosc ze nie kupisz tamtej to i bedziesz szukal potem miesiacami innego samochodu.

Opublikowano
faktycznie na manualu można poszaleć, jaki silnik jest odpowiedni do tego samochodu 4.0. ?

czy wiesz może jak to wygląda z ubezpieczeniem od pojemności, jaka jest największa klasyfikowana pojemność 2.0 czy 2.5 ?

ja mam teraz 3.0 ale nawet nie zapytałem przy ubezpieczaniu auta

pozdrawiam

Ja mam 730i w manualu z 1995r i sobie chwale. Choć zamierzam ją pod koniec roku zmienić. Ale 19tys. pln za 94 bez skóry to troszke dużo chyba że jest w idealnym stanie.

Popatrz się na moją - ja będę chciał za nia jakieś 23 Tpln

Aha moja ma I rejestrację w 1998 roku!!

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano
mam 730. OC ze znizkami 30% wynioslo mnie 1254zl. Ubezpieczam sie w UNICE bo w kazdej innej chcieli duuuzo wiecej. Przyznam ze czasami brakuje tej mocy. ale spalanie na przyzwoitym poziomie( zadko 15 przekracza:))
Opublikowano
mam 730. OC ze znizkami 30% wynioslo mnie 1254zl. Ubezpieczam sie w UNICE bo w kazdej innej chcieli duuuzo wiecej. Przyznam ze czasami brakuje tej mocy. ale spalanie na przyzwoitym poziomie( zadko 15 przekracza:))

Ja ma 15% zniżki w AXA i płacę 980 pln na rok :roll:

Moja historia

Opublikowano
Ciekawe jak bedziesz sie czuł po przejściu na manual. Napewno depniecie lepsze ale jazda po mieście w manualu? feeee. Ja niedawno miałem auto na czas naprawy z manualną skrzynią to pare razy mi zgas przy zatrzymaniu bo zapominałem o sprzegle. Nigdy bym nie zamienił automatu na manual. Tylko że ja bardzo dużo jeżdżę.
Opublikowano

mam jeszcze 325 tds w manualu więc mogę czasem poszalec faktycznie jazda w mieście na automacie to też fajna rzecz (oprócz spalania oczywiście) można nie wypuszczać np puszki z ręki :)

co do E38 myślałem, że 19 tys za 94/95 rok to całkie niezła cena

może faktycznie się jeszcze rozejrzę

pozdrawiam

Opublikowano

witam

może poczekam na twoją jeśli możesz to wyślij jakieś fotki

zresztą jestem z Rybnika to całkiem blisko

pozdrawiam

Opublikowano

Co za bzdury opowiadasz o unice.???? Unika ma najdrozsze ubezpieczenia w polsce,i dotycza one wlasnie tylko BMW, AUDI i Mercedesa. Chcesz ubezpieczyc tanio to idz na poczte :duh: :cool2:

Opublikowano
puchatek co ty pi...dolisz. nie robiac reklamy nikomu Unica dala mi najlepsze warunki. np w pzu chcieli odemnie prawko minimum od roku( a wtedy go nie posiadalem az tak dlugo) w warcie ze znizkami chcieli 2200zl. a tu taka unica mi sie pojawila. ale jestem prawie poczatkujacym kierowca to sie nie wypowiadam- ubezpieczam tam gdzie mniej chca:)
Opublikowano

Bez sensu klocic sie o ubezpieczyciela bo nigdy nie dojdziecie do zadnych wnioskow.

Kazdy ubezpieczyciel podchodzi indywidualnie do kazdego przypadku. Kazdy adres zamieszkania i miejsce parkowania samochodu daje inne wyniki w ostatecznej cenie polisy.

Znajomy ostatnio zaplacil za caly rok za e39 '98 340zl. Mieszka w Baninie i jego ubezpieczyciel uznaje to za wiec i dlatego tak tanio.

Aha ubezpieczyl w CignaStu(albo cos takiego)

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Kazdy adres zamieszkania i miejsce parkowania samochodu daje inne wyniki w ostatecznej cenie polisy.

przy OC ??? przecież stawka zależy od pojemności, nikt Cie nie pyta gdzie parkujesz auto, bo jakie to ma znaczenie??

A tak swoją drogą strasznie dużo płacicie, ja za 735 mam 580zł z 65% zniżki w HDI.

http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
Opublikowano
Kazdy adres zamieszkania i miejsce parkowania samochodu daje inne wyniki w ostatecznej cenie polisy.

przy OC ??? przecież stawka zależy od pojemności, nikt Cie nie pyta gdzie parkujesz auto, bo jakie to ma znaczenie??

A tak swoją drogą strasznie dużo płacicie, ja za 735 mam 580zł z 65% zniżki w HDI.

Tu sie mylisz. Pyają się o miejsce parkowania i nocowania auta.Nawet przy OC

Moja historia

Opublikowano

ja za swoją 735 płace 490zł rocznie z 60% zniszką :D

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano

Kolego zadzwono do Link4 to sie zdziwisz o co Cie beda pytac.

No i poza tym ja mam 730 i 60% znizki i place ok 630 za caly rok(HDI), wiec widac ewidentnie ze miejsce zameldowania ma wplyw na wys skladki.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

Oczywiscie, ze lokalizacja ma znaczenie, w koncu w duzym miescie jest wieksza szansa na szkoda niz na polu.

Z tym, ze na wysokosc skladki wplywa nie miejsce zamieszkania, a zameldowania. Bo od tego zalezy miejsce rejestracji samochodu :wink: