Skocz do zawartości

[E36] E36 z silnikiem 2.5 - brać czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kumpel (a w zasadzie znajomy znajomego) może mi sprowadzić takie autko z zagranicy - E36 1995 rok z silnikiem 2.5 litra VANOS (nie wiem, co oznacza to vanos???) Tylko tu pojawia się masa pytań - czy około 14-15 tys (tyle bedzie kosztował po opłatach) to nie za dużo jak na 12-sto letnie autko - czy "znajomy znajomego" nie chce mnie zrobić w bambuko? Niby 2.5 litra, abs, poduszki, klima itp. ale jednak "zwykłe" E36 1.6 i 1.8 chodzą taniej (raczej koło 10-12 tys na allegro). Ile spala taki 2.5 silniczek? Co to jest to vanos? (sory za głupie pytania - zielony jestem w temacie). Ostatnie durne pytanie - czy seria "3" BMW to to samo co BMW M3??? No i ogólnie - prosiłbym o opinie dot. tego modelu!
Opublikowano
W jaki sposób znalazłeś to forum? Jest na każdym forum funkcja szukaj, bardzo użyteczna, google pewnie też zna odpowiedź jak ładnie zapytać.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
jesli znajdujesz bmki rocznik 95 po 12 tys z klima abs poduchy itd itp i to 2,5 po 10-12 tys i w stanie bardzo dobrym bo mowimy tu chyba o takich autach to dawaj mi je Biore z miejsca
Opublikowano
jesli znajdujesz bmki rocznik 95 po 12 tys z klima abs poduchy itd itp po 10-12 tys i w stanie bardzo dobrym bo mowimy tu chyba o takich autach to dawaj mi je Biore z miejsca

http://moto.allegro.pl/item180904414_bmw_316i_1995r_pelna_elektryka_super_autko_.html

http://moto.allegro.pl/item180744939_bmw_316i_airbag_elektryka_abs_alusy_klima_zadbana_.html

Dwa przypadkowe wyniki z allegro

i to 2,5

Przecież pisałem wyraźnie że 1.6 i 1.8 po tyle chodzą a nie 2.5...

Opublikowano

Wow.... Jeszcze rozumiem nie wiedziec co to vanos... ale nie znac roznicy pomiedzy zwykla trojka a M3 ? :dance:

Vanos to zmienne fazy rozrządu. Wpisz sobie na google i poczytaj :)

Jednym slowem silnik z vanosem (niby) pali mniej a ma lepszego buta, mimo ze ten mit zostal obalony w ktorejs gazecie zaraz po wydaniu na swiat pierwszych modeli z vanosem.

Jesli silnik jest w super stanie (bo tylko takie szostki są godne uwagi) to kupuj go a napewno nigdy tego nie pozalujesz (dzwiek silnika i wgniot w siedzenie jest caaalkiem calkiem :lol: )

No a roznice zwyklej trojki a m3 ?? hehe to taka jedna zasadnicza... 105KM i 320KM :) Pozdro

Opublikowano
Spokojnie ....nie ma co się denerwować na kolegę ... Troszkę czasu na forum i dowie się wiele rzeczy ... po to między innymi ono jest ....Za swoją dałem 14 tysiaków . Dwa litry silnik z Vanosem oczywiście klima i elektryka tylko etylinka w niej była . Jeżeli stan silnika jest ok to za 2,5 litra nie zastanawiałbym się .....Moja wygląda '' kliknij link na dole postu '' :cool2:
Opublikowano
ja za swoja Beemke dalem 15.300 z oplatami a mam 318i z 02.1994r. moim zdanie w niemczech mozna znalesc ladne BMW ale tez za nie mala kase:)
BMW- Bedziesz Mial Wrazenia
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy kazdy z nas byl kiedys laikiem w temacie BMW. musimy koledze pogratulowac odwagi ze chce przystapic do zakupu auta tej marki i z takim motorem

:modlitwa: niechaj droga ci szeroka bedzie a drzewa gumowe :cool2:

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano

do Maxv

Ja mam podobną jak kolega Maxv...kupiłem ją parę dni temu 2.0vanos!silnik chodzi bez zarzutów lekko zderzak z jednej i drugiej kiedys byl obszorowany.podluznice i konstrukcja nienaruszona!Dlatego cene wytargowalem na 10tys. Wiec teraz widze ze wcale nie tak zle.Tylko ze moj jest 93r.narazie jestem bardzo zadowolony...i tak jak pisal ktos wyzej o vanosie....350km -za 50zl przejechalem(bo ma sekwencje) a buta ma naprawde niezlego!

Opublikowano
ja dałem za swojego 13900 + opłaty oglądałem kilka furek w Polsce chciałem kupić minimum 1,8 ale wszystko co piękne na zdjęciach w ogłoszeniach okazało się badziewiem nie do jazdy, kosztowało mnie to tylko kupę kasy na paliwo i czasu, ale w końcu trafiłem na zadbanego 1,6 i wcale nie narzekam, to moje pierwsze BMW i na pewno nie ostatnie, docelowo będzie to z pewnością 2,5 coupe.
Opublikowano
po 1 1 to compact okrojony na maxa a compacty sa tansze po 2 ta druga to 94r. Cos Ci nie wyszlo kolego

A pozatym compact ma zmieniona kierownice od jakiegos starszego modelu :twisted2: i nepweno nie ma w niej poduszki, aha i dla pasazera tez nie ma :)

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

...350km -za 50zl przejechalem(bo ma sekwencje) a buta ma naprawde niezlego!

No to wychodzi okolo 8,4l gazu na 100km :lol: Przy zalozeniu ze gaz kupiony po 1.7zl ale juz przy cenie gazu 1.85za litr to wychodzi okolo 7,7l gazu na 100km... :mrgreen:

Wypada tylko pogratulowac oszczednego egzemplarza w polaczeniu z lekką nogą :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Czy kupować E36 za te pieniądzie,no cóż jeżeli samochód jest zadbany to zawsze lepiej dołożyć kasy,po kupnie auta za 10tyś i tak włożysz kolejne PLN na to aby spełniał wszystkie Twoje oczekiwania względem bezawaryjności i jazdy,chyba że ktoś lubi dłubać.Nie ma co kupować w ciemno bo kolega kolegi mówi że super auto,jemu zależy na sprzedaniu a Ty możesz wybierać :wink:
http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg