Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy przy wymianie komputera sterującego silnikiem wystarczy odłączyć jeden i podłączyć drugi i będzie działać, czy trzeba też inne magiczne czynności wykonać?
Opublikowano
a niby co sie stanie jak odepne go i podepne gdy nie odlacze klem ??
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
maciejek pisz jaśniej sam jestem ciekaw, cóż to się ma stać ażeby szukać trzeciego- :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
maciejek pisz jaśniej sam jestem ciekaw, cóż to się ma stać ażeby szukać trzeciego- :arrow: :arrow: :arrow:

To taki mój drobny żarcik po prostu można spalić sterownik, raz się uda z podłączonym akku, a raz nie. Lepiej rozłączyć klemę i mieć komfort psychiczny że się nic nie stanie. A co do innych zonków to temat na osobny post.

Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
sto razy tak robilem i nic sie nei dzieje nawet na zaplonie i odlaczalem wszystkie komputerki i jakos wszystko dziala
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
tylko zamien kompa na taki z takim samym numerem sterownika heheh bo nie zapali :norty:

Sprawdzimy jak nie odpali to znaczy ze mam ze zlym numerem :)

Opublikowano
tylko zamien kompa na taki z takim samym numerem sterownika heheh bo nie zapali :norty:

numer na nowym sterowniku powinien być taki sam jak na starym ewentualnie sterowniki można sprawdzić czy są zamienne ( czasami ta sama część występuje pod różnymi numerami) inaczej może być kupa

Opublikowano

numer na nowym sterowniku powinien być taki sam jak na starym ewentualnie sterowniki można sprawdzić czy są zamienne ( czasami ta sama część występuje pod różnymi numerami) inaczej może być kupa

Jest ten sam numerek i działa. Najgorsze, że nie rozwiązało to starego problemu - dalej telepie silnikiem na wolnych obrotach jak się rozgrzeje, juz wszystko chyba próbowalem, jedyną nadzieją była wymiana kompa a tu kupa. Coś mu w końcu musi pomóc.

Opublikowano
A mechanicznie silnik jest sprawny? Jak jest silnik nie w porządku to wymiana kompa nigdy nie pomoże. Powiedzmy sobie jedno wymiana sterownika silnika jest ostatnia rzeczą którą należy zrobić, chyba że jest sprawdzony i w 100 % nie działa prawidłowo. Powiedz czy wykluczyłeś wszystkie pozostałe przyczyny?
Opublikowano
A mechanicznie silnik jest sprawny? Jak jest silnik nie w porządku to wymiana kompa nigdy nie pomoże. Powiedzmy sobie jedno wymiana sterownika silnika jest ostatnia rzeczą którą należy zrobić, chyba że jest sprawdzony i w 100 % nie działa prawidłowo. Powiedz czy wykluczyłeś wszystkie pozostałe przyczyny?

Raczej tak, pozostało chyba tylko sprawdzić wiązki elektryki.

Opublikowano
sto razy tak robilem i nic sie nei dzieje nawet na zaplonie i odlaczalem wszystkie komputerki i jakos wszystko dziala

a za 101 moze Ci sie nie udac.

Nie widze wielkiego problemu w odlaczaniu aku przy tym zabiegu a mozna zaoszczedzic pare zlotych.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Jedno pytanie w tym temacie: jeżeli mam BMW 318i wersja z immobilizerem, to jeżeli wymienię sterownik (komp) to czy immobilizer będzie działać czy trzeba coś zrobić? Dzięki z góry za odpowiedź.