Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Chcialem sie tez zapytac czy ktos sie orientuje ile moze w aso kosztowac przeglad(tylko samo sprawdzenie auta) na BMW Polska pisza o programie serwisowym w ktorym sprawdzaja 12 roznych rzeczy ktos cos wie na ten temat?

3.Moze ktos tez sie orientuje ile w aso moge zaplacic za wymiane oleju w skrzyni steptronic e39 i czy czesci w aso sa duzo drozsze?

Opublikowano (edytowane)
w sumie nie wiem jak to jest z bmw ale ja ostatnio pojechalem do mercedesa wymienilem w sprinterze tarcze i klocki z przodu , olej , plyn chamulcowy , i gumy w przednijm zawieszeniu i za to zaplacilem 3,2tys zl!!! :jawdrop: wiec napewno jest drogo! i pewnie z bmw bedzie podobnie... Edytowane przez dean2
Opublikowano

Co do MB, jakieś 3 lata temu jak miałem CLK to wymieniałem chłodnice bo dostała kamieniem - 1200pln z wymianą w ASO, więc myślę że nie najgorzej.

A BMW też ma nie najgorsze ceny według mnie.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Podpowiem ci co do wymiany oleju w skrzyni.

Pojechałem do ASO w Poznaniu i wymiana oleju razem z filtrem i uszczelką w skrzyni 4hp22 to koszt około 450zł.

Porównałem z ceną wymiany w jednym z lepszych warsztatów zajmujących sie serwisem skrzyń automatycznych gdzie zaśpiewali około 400zł.

Różnica nie za duża jak widzisz.

A co do przeglądu - to 12 miejsc to raczej tzw mały przegląd i koszt około 1200zł.

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
roboczogodzina 24,40 ??? nie realne
Opublikowano
roboczogodzina 24,40 ??? nie realne

na fakturze mam roboczogodzina 24,40zł ale jest inny kruczek wymiana przednich klocków i tarcz wpisali 12 jednostek roboczych tylko że po 4 godzinach zadzwonili że gotowy do odebrania

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
24,40 zl/h pracy a aso jest oczywiscie niemozliwe, pewnie chodzi o jednostki rozliczeniowe, kilka takich jednostek wchodzi na godzine, podobnie dziala to w DE, gdzie jednostka rozliczeniowa czasu jest tzw. AW, nie pamietam ile takich AW wchodzi na godzine, ale wlasnie tak rozliczany jest koszt pracy w aso

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Przed zakupem samochodu zrobiłem przegląd w BMW - zawieszenie, podłączenie do komputera, lakier, jazda próbna i inne - faktura opiewała na kwotę 223 zł.
Opublikowano
W X3 wymieniałem przednie i tylne klocki ( z czujnikami oczywiście ) i do tego zmiana kół na letnie - 1100pln netto

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Do 530d e39

Zwykly przeglad bez wymian oleju, filtrow, itd - ok. 600 zł brutto

Pełny przegląd wraz z wymianą tranzystora - ok. 2000 brutto, bez tranzystora ok. 1600 zł

Opublikowano
1.Chcialem sie tez zapytac czy ktos sie orientuje ile moze w aso kosztowac przeglad(tylko samo sprawdzenie auta) na BMW Polska pisza o programie serwisowym w ktorym sprawdzaja 12 roznych rzeczy ktos cos wie na ten temat?

Ja zrobiłem taki przegląd w ASO przed kupnem - łącznie z podpięciem pod komputer. Całość 900 zł

Adi
Opublikowano

Zadzwoniłem do ASO w Bydgoszcy i za przegląd ( komputer + sprawdzenie) krzykneli sobie 600 PLN

za to za wymiane oleju w skrzyni biegów 1500 dużo ?

Czy wymienial ktos moze w TORUNIU olej w skrzyni i moglby polecic jakis warsztat?

Czy jezeli chodzi o filtry to czy z INTERCARS filtry firmy KNECHT beda odstawaly od orginalnych BMW (bo przeciez ta firma rob na pierwszy montaz) bo wychodza taniej niz w ASO ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ojej! :shock:

Mam do zrobienia:

Wymiana pasków

Wymiana oleju silnikowego

Wymiana oleju w skrzyni biegów

Wymiana filtrów paliwa i powietrza

Wymiana płynu hamulcowego

Wymiana świec

Test komputerowy

z tego co piszecie, to chyba dam spokój z ASO. :hand:

Respekt.
Opublikowano
Podpowiem ci co do wymiany oleju w skrzyni.

Pojechałem do ASO w Poznaniu i wymiana oleju razem z filtrem i uszczelką w skrzyni 4hp22 to koszt około 450zł.

Porównałem z ceną wymiany w jednym z lepszych warsztatów zajmujących sie serwisem skrzyń automatycznych gdzie zaśpiewali około 400zł.

Różnica nie za duża jak widzisz.

A co do przeglądu - to 12 miejsc to raczej tzw mały przegląd i koszt około 1200zł.

ASO: 5HP19 - wymiana statyczna 1200-1300 zl. Serwis ASB 600-700 zl.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Z tego co pamiętam u mnie za sprawdzenie ogólne auta łącznie z zawieszeniem, wymiana oleju + filtry w tym kabinowy, wymiana separatora oleju (w dieslu) 1200 zł
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
ojej! :shock:

Mam do zrobienia:

Wymiana pasków

Wymiana oleju silnikowego

Wymiana oleju w skrzyni biegów

Wymiana filtrów paliwa i powietrza

Wymiana płynu hamulcowego

Wymiana świec

Test komputerowy

z tego co piszecie, to chyba dam spokój z ASO. :hand:

hehehe prawde mowiac ciekaw jestem ceny ale mysle w okolicach kupna e36 :))

pozycje 1,2,4,6 majac kanal zwykle klucze oczkowe nasadowe mozna zrobic samemy bez najmniejszego problemu (sam bym zrobil)

co do pozycji 3,5 pozostawil bym fachowcowi tam troche grudniej a szczegulnie przy hamulcach sa potrzebne minimum 2 osoby kazdy serwis samochodowy zrobi ci to wszystko n napewno za 1/3 ceny niz w aso a napewno jeszcze taniej jak wszystkie potrzebne czesci kupisz sam w kazdej duzej hurtowni mowie nie o orginalach lub u bmw podajesz tylko nr nadwozia i wszystko co ci cza daja