Skocz do zawartości

Wskaźnik paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z wskaźnikiem paliwa stoi na 40L i nie chce spaść do zera jak dotankuje to idzie do góry ale nie spadnie ponizej 40L. Sprawdzalem plywak w baku suwa sie od poczatku do konca wiec chyba cos z elektronika ale co ? Dodam ze samochod stał jakis czas u mechanika rozladowal sie akumulator moze to przez to ze nie zresetowalem kompa, jezeli to ma cos wspolnego.

Bede wdzieczny za wszystkie podpowiedzi.

Opublikowano
NA moj gust nie ma to nic wspolnego z kasowaniem komp mozna sprobowac za pomoca OBC w ukrytych funkcjach sprobowac zerowac ustawienia pozimu paliwa tzw Corr ale to raczej nie wiele da predzej padl wskaznik paliwa najlepiej rozebrac wskazniki i zajzec do niego pozatym sprobowac go wypiac z zestawu wskaznikow i obejzec jak masz mozliwosc to podmienic na chwile z innego zestawu wskaznikow i w ten sposob wyeliminowac usterke wskaznika paliwa tylko pamietaj ze musi on byc od tego samego typu zegarow poniewaz bylo pare rodzaji do 3litrowych i 3,5litrowych do 4litrowych no i 5litrowych silnikow jak tez zmiany w roczniku po 90 roku wskazniki mialy lifting To co na obecna chwile przychodzi mi do glowy ale podstawa wyjac zegary rozebrac i sprobowac rozruchac ten :lol:

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

u mnie jest tak samo ale zauważyłem ze tak jest jeśli w baku jest mniejsza ilość paliwa nie wiem dokładnie ile szacuje ok 20l, i albo mi pokazuje własnie pół baku albo lekko nad rezerwe albo sie odrazu zaświeca rezerwa ;) nie bardzo sie tym przejmuje bo komputer na wyświetlaczu zawsze podaje mi stan paliwa prawidłowy.

PS. juz spotkałem sie w innych e32 z takimi objawami stanu paliwa.

www.swiatnadrukow.prv.pl

http://www.tele3.pl/lemmy/logos.jpg

Opublikowano
witam.w mojej 735 jak jest mniej paliwa niz 20L to wskaznik pokazuje jak chce i kolega w 525 tez tak ma...wiec nie patrzcie na to

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
U mnie z jakiegos powodu wskaźnik wcale nie dziala,,,cały czas stoi na zerze,,,

ale, jak jest już mało paliwa to zaświeca się rezerwa,,, też nie bardzo rozumie co jest przyczyną takiej usterki

Zrób test zegarów. Jeśli na teście też nie będzie działał to wina samych zegarów... może ktoś wymieniając kondensatorki nie wymienił z lenistwa tego od paliwa?

Pozdrawiam

Opublikowano

witam!!!

a u mnie w 520i sprawa wyglada mianowicie, ze czasami zaswieca sie rezerwa a zachwile pokazuje jakies 20L. i na odwrot. Dodam ze jak robie test zegarow to test przsebiega bardzo dobrze, tak jak ma byc. Wiec zegary wykluczam.

Macie jakas rade dla mnie, bede bardzo wdzieczny, bo dzisiaj jechalem, jechalem i do domciu po pracy niedojechalem hehe

Pozdrawiam devro.

Opublikowano
U mnie z jakiegos powodu wskaźnik wcale nie dziala,,,cały czas stoi na zerze,,,

ale, jak jest już mało paliwa to zaświeca się rezerwa,,, też nie bardzo rozumie co jest przyczyną takiej usterki

Zrób test zegarów. Jeśli na teście też nie będzie działał to wina samych zegarów... może ktoś wymieniając kondensatorki nie wymienił z lenistwa tego od paliwa?

Niestety zegary moge wykluczyć bo podczas testu wskaźnik paliwa dziala prawidłowo,,,

Pozostaje mi tylko zerknięcie do baku :shock: byle tylko malego bum nie zrobić :mrgreen:

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
U mnie jest podobie 525 TDs zejdzie troche poniżej 20 i dopiero jak zapali sie rezerwa to schodzi niżej aż do 0, nie pokazuje mi tak plynnie jak np od 40 do 20, denerwuje mnie to troche.