Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

zmieniam klocki i tarcze, możecie coś zaproponować?

firmy mające dobre zamienniki?

Dzieki za poprzednią odpowiedź.

Opublikowano

witam

po co zamienniki??

ja kupiłem u siebie za 500zł tarcze ate powerdisc i klocki ate i po odpowiednim dotarciu[300km] hamulce chodzą super :D polecam ate...

pozd....

Opublikowano

Na tył kupiłem NK. Sprawują się bardzo dobrze (hamują, nie piszczą, nie brudzą) a cena atrakcyjna.

Przodu jeszcze nie robiłem, ale tu kupiłbym coś markowego - to w końcu najważniejszy hamulec. W poprzedniej E30 jeździłem na ATE i nie narzekałem.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano (edytowane)
W kombinacji takiej BREMBO FERODO najwięcej u mnie się tego wymienia, tylko nie mówie tu o BMW tylko o innych markach i ludzie chwalą sobie to.

No wlasnie ja mialem w Kappie Brembmo (wytrzymaly 120 tys. i jeszcze jezdza). Klocki chyba cos kolo 50 tys.

Edytowane przez fomicz

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
mikoda robi tanie i dobre tarcze a klocki to ferodo premier dobra kombinacja ceny do jakosci polecam jesli ma byc tanio i w miare dobrze ;)
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
mikoda robi tanie i dobre tarcze a klocki to ferodo premier dobra kombinacja ceny do jakosci polecam jesli ma byc tanio i w miare dobrze ;)

ile kosztują takie tarcze?chodzi mi o wentylowane

Opublikowano

ile kosztują takie tarcze?chodzi mi o wentylowane

Ja polecam JURID/Textar ale tylko w pierwszej jakości (kiedyś były kody partii na pudełku-teraz nie wiem). Cena podobna do oryginału. Co do reszty towaru to prawie wszystko jest teraz produkowane w fabryce Metteli pod Mediolanem (ogromna fabryka). A półprodukty sprowadzają z Ningbo z Chin. Mam kolegę który pracuje dla Bilsteina w Polsce. Był juz w bardzo wielu fabrykach na świecie. Obecnie aby utrzymac się na b.konkurencyjnym rynku większośc firm które kiedyś były renomowane schodzi na psy, obniżając koszty produkcji części. Gorsze półprodukty,tańsza siła robocza itd. Przykłady można mnożyc w każdej branży ,nie tylko motoryzacyjnej. I są coraz częstsze wpadki nawet w uznanych markach zamienników z tego powodu. Niestety nie jesteśmy za bogatym narodem i sobie musimy radzic często ratując się tzw. HITami.

A już całkowitym hamstwem są tzw. marki własne, czyli Kagerki ,4maxy, Daco, srako i tak dalej....Wyszukują firmy produkujące badziewie na całym świecie,,a głównie w Chinach i Indiach i nabijają klienta w butelkę pakując towar w opakowania w Polsce....ech...

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano

polecam klocki TRW (dawniej lucas)

zalozylem i przestala mi bic kierownica przy hamowaniu, stare klocki jurid popekaly na pol . NIE POLECAM JURID , wywalilem dosc nowe tarcze i klocki tej firmy, bo byl kosmos :jawdrop: , nie hamowalo, cos tarlo , drzalo. :nienie:

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
pewne jest ze mikoda robi w polsce http://www.mikoda.pl/ i dobrze im to wychodzi i cena jest bardzo dobra bo nie mowie ze tarcze sa najlepsze bo znam inne firmy ale wiekszosc patrzy na cene a klocki to bym wrzucil takei jak pisalem najlepsze do ceny i jakosci :duh:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
wlasnie zakupilem tydzien temu do mojej e39 528 tarcze brembo i klocki remsa. rewelacja. wszystkie 4 tarcze i komplet klockow na przod i tyl 898zl. tarcza sztuka wyszla okolo 170zl. jest jedna firma w krk i wlasnie maja jakas promocje 30% wiec jezeli ktos jest zainteresowany niech napisze na priv. pozdrawiam