Skocz do zawartości

Jakie świece polecacie do BMW 318 E36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A masz gaz :?: Jak masz to kupuj NGK do gazu. BOSH jest podobno nie najlepszy do gazu (nawet specjalne świece). Nie kupuj platynowych świec jak masz inst. gazową. Jak nie masz inst. gazu to możesz kupić platynowe, sportowe i jakie tylko Ci się marzą, byle wybieraj dobrą markę (nie tam jakaś Iskra, bo długo nie pociągnie).
Opublikowano

POLECAM ŚWIECE BERU, SUPER CHODZĄ NAWET NA GAZIE

ALE PAMIĘTAJ ABY ZMNIEJSZYĆ PRZERWĘ DO 0,7mm ZWŁASZCZA DLA GAZU

POZDRAWIAM

Opublikowano
Tylko NGK po co kombinować wiem to z praktyki świece są dopracowane i nie ma problemu z wypadaącymi zapłonami. :idea: NGK :idea:
Opublikowano
ok NGK ale które mogą być BKR6EK nr 20 ? tak wychodzi ze stronki tej firmy do modelu BMW 318 E36

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed

Opublikowano
NGK rowniez polecam do gazu super i pytalem kilka osób co sie na tym znaja to do gazu tylko NGK
Opublikowano
Prosze podpowiedziec jaki typ ngk do 328 e36 (gaz) i jak je wymienic, po po odkreceniu pokrywy z silnika widac 6 cewek (???) przykreconych na klicz 10 ...
Opublikowano
Jezeli masz gaz to tyko NGK V-LINE,ja je mam i nie ma zadnych problemow z gazem,wczesniej byly wystrzaly w kolektorze,zrywalo weże itp,po wymianie kabli na POWERTEC i zalozeniu swiec NGK wszystko jak ręką odjał.
Opublikowano
Z moich obserwacji 2-letnich w dwóch beemkach to NGK najlepiej sie spisują. Z innymi to różnie bywa. Nie wierzcie w " świece do gazu" bo to lipa i wyciąganie pieniędzy od ludzi.