Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
-kto mi powie na jakie może wejść [525i] obroty na postoju-czy sprawdza się podczas jazdy? :roll:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
dosyc dziwne pytanie ale powinno sie wkrecac do odcinki na jalowym jak i na 5ce chyba ze cos sie popsulo. A tak na marginesie kolega ma C klase 220 Sport i na jalowym mozna jedynie do 4tys go wkrecic :jawdrop:
Dobre auto nie jest zle...
Opublikowano
dzięki 'mack' czekałem na mądrą odpowiedż ,własnie różnie to bywa z obrotami na jałowym biegu i na jeżdzie ---RESZTA UCZYĆ SIĘ KULTURY-pisałem dlatego że jest to pierwsze bm na benzynie i u niektórych wywołało to nie wiem radość '' z czyjejś niewiedzy trochę przykro uważam ,że po to jest forum żeby pytać i odpowiadać {MĄDRZE} raz jeszcze dzięki- pozdro-z poważaniem :arrow:
Opublikowano
-zapomniałem auto jest na gazie, i dlatego pytałem bo słuchy mnie dochodzą ,że czasem jest tak że jak jest coś żle wgrane dochodzi do niesamowitych obrotów, pytałem grzecznie-ponieważ wczesniej testowałem ile wyciągnie na 2-m biegu,bo wiem że w trójkach jadą nawet 120km\h a u mnie 85km ,ale jak daję buta to wnet zamyka obroty na czerwonym i nie odcina stąd zaniepokojenie -a z prędkościami juz wiem że to limuzyna i ma inne przełożenia -hej!-pozdro dla śmigieł :arrow:
Opublikowano
""fiona' i "pijas"" no jak wam teraz jest ok.????
Opublikowano

530 na 2 biegu odcinalo kolo 100

325 kolegi bez vanosa odcina przy 95

325 automat kreci ponad 110

Opublikowano
-zapomniałem auto jest na gazie, i dlatego pytałem bo słuchy mnie dochodzą ,że czasem jest tak że jak jest coś żle wgrane dochodzi do niesamowitych obrotów

jak masz silnik na jakiejś kiepskiej inst gazowej, to nie mozesz go wykręcać do max obrotów, bo wtedy zdajesie nie działa odcięcie gazu !!

patrząc po roczniku masz chyba silnik M20 - też mam taki motor -na chipie idzie mi do 6900obr/min///

Opublikowano
""roboCop"---ile kosztował cię chip, i czy jest prawdą że tylko 10KM przybywa?-wiadomo dlaczego tylko tyle bo nie ma zmian faz tak? :arrow:
Opublikowano
-czy ktoś wie czy po numerze vin mozna odczytać nr,komputera[bez zaglądania do niego] np. w moim aucie ażeby kupić chip do [ 525 M20 1988 r.]byłoby dobrze mieć cos wiecej niz 170 "kucyków"-pozdro :arrow:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

M20 ma odcięcie, jeżeli jest to instalacja IV generacji, to odcięcie działa tak samo. Tylko przy II generacji przy pracy na LPG może nie mieć odcięcia.

Ja osiągam 120kmph na II biegu, a maksymalne obroty, które zjeżyły mi włosy jak się zagapiłem, to 7800 rpm (na kompie LPG odczytałem, bo wskazówka była daleko za polem czerwonym) - więcej tego nie zrobiłem, bo się boję! Po zdjęciu ogranicznika muszę baaaaardzo uważać.

Kai
Opublikowano
Kiedyś paliłem gume (wiem że tego nielubicie:) ) ale daje to dla przykładu i z powodu chwilowej awarii pompy paliłem gume na gazie i też kurcze tak sobie paliłem i paliłem aż tu nagle zobaxczyłem na obrotomież a tam wskazówka mi prawie na ekonomizer wyszła!! natychmiast skonczylem upalanie,i jak usłyszałem te grające zawory to myślałem ze jakis konik na zawoże uwaliłem,ale naszczęscie nic sie nie stało bo uchichło,wiec radze wam uwazajcie nato!!! bo niezawsze sie to moze skonczyc wszystko szczesliwie!!
Opublikowano
Kiedyś paliłem gume (wiem że tego nielubicie:) ) ale daje to dla przykładu i z powodu chwilowej awarii pompy paliłem gume na gazie i też kurcze tak sobie paliłem i paliłem aż tu nagle zobaxczyłem na obrotomież a tam wskazówka mi prawie na ekonomizer wyszła!! natychmiast skonczylem upalanie,i jak usłyszałem te grające zawory to myślałem ze jakis konik na zawoże uwaliłem,ale naszczęscie nic sie nie stało bo uchichło,wiec radze wam uwazajcie nato!!! bo niezawsze sie to moze skonczyc wszystko szczesliwie!!
Opublikowano

to mieliscie farta koledzy ze wam sie motory nie "przekrecily".

Aczkolwiek kolega w swoim e36 na poczatku tez ze 3 razy zamiast 4 zapial 2 ale tez naszczescie uszlo mu to plazem.

Pozdrawiam :hand: