Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po ostatnich mrozach ześwirował.

Gdy pokazywał jednego dnia cały czas -40 pomyślałem, że czujnik do wymiany. Następny dzień cały czas ok. Dziś znowu błędne wskazania, ale od -35 do -38. Gdy pokazuje -40 gong "nie ostrzega".

Opublikowano
... nie ten model i nie ten typ ale zobacz czy wtyczka która dochodzi do czujnika nie jest zaśniedziała , albo na złączce za lampą ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

jak mnie w vectrze tez gupial to nadawal sie do wymiany .

Ale sprawdz najpierw te styki czy są dobre ale watpie .

Takie usterki sie zdarzają

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mam podobny problem,wymienilem czujnik na nowiutki ale temperatura wyswietlana jest caly czas -40' jak zresetowac komputer?
Opublikowano

U mnie okazało się że "zgubiłem" czujnik wraz zkawałkiem nadkola w jakiejś zaspie.

Po założeniu nowego nie musiałem nic resetować, po wpięciu dobrze pokazuje.

Opublikowano

ja mialem to samo., tylko ze mi pokzaywal -30 st ale w lato :)

okazalo sie ze wtyczka byla tak zasniedziala ze glowa boli. odcialem ja i przylutowalem do czujnika , zabezpieczylem przed woda i innymi czynnikami i wszystko dziala jak powinno

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
po podlaczeniu czujnika obc zaczyna mierzyc po jakims czasie, jesli wszystko jest ok to po nocnym postoju , rano powinno byc ok, jesli nie zostaw wlaczony zaplon na pare minut
Opublikowano
mi w sumie od razu zaczelo mierzyc, ale to nie wazne -- oby dzialalo :)

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, z powyższym adresem e-mail miałem do czynienia przez allegro. Niestety w moim przypadku czujnik nie działał prawidłowo, zawyżał temperaturę ładne parokrotnie. Kupiłem oryginał i działa od ręki. Może to tylko ja nie miałem szczęścia.

A jeszcze jedno - nie twórzcie nowych teorii. Po wymianie/włożeniu czujnika nie trzeba żadnych resetów, włączonych zapłonów i innych voodoo odprawiać. Dajcie mu parę minut na dojście do temperatury otoczenia. Pomiar odbywa się od razu.

Kai
Opublikowano
voo doo, spadlem z krzesla, nie zapomnijcie ze trzeba to robic przy pelni ksiezyca ciagnac kota za ogon (nie moglem sie powstrzymac :-)
Opublikowano

mialem to samo co tomel.

wlacza sie kontrolka ASC/ABS, tem -40 C - czy to znaczy ze do czasu wymiany czujnika w aucie nie działa abs? (glupie pytanie :D)

Opublikowano

po zalozeniu czujnika temparatury abs i asc zgasly mi na jeden dzien (bylo wszystko ok) nieiwm czy to zbieg okolicznosci czy to cos pomoglo, asc dzialalo ale tylko jeden dzien teraz znow sie zapalily ;(

a odnosnie tego goscia z allegro tez to badziewie zamowilem za 16 zl nie dzialalo dalem mu negatywa i odesle mu to cos w prezencie

Opublikowano
Ja założyłem czujnik z Allegro (kosztował cale 8 zł, więc postanowiłem ze można zaryzykować) ponieważ oryginany wybrał sie na wycieczke razem z częścią nadkola przy 230 km/h :) Po założeniu w/w wynalazku myslałem że jednak pieniądze poszły w błoto ponieważ komp pokazywał nadal -40 (nadmienie, że z uszkodzonym czujnikiem, a wlaściwie bez niego jeździłam jakieś 2 tygodnie) ale podczas około jazdy zauważyłem ze coś zaczyna sie dziać bo temp powoli rosła (do -37 po około 30 minutach jazdy) a nastepnego ranka bylo już wszystko w najlepszym porządku i tak jest do dzisiaj czyli po około 8 miesiącach. W sumie moge powiedzieć ze jestem zadowolony a przy takiej cenie to te troche lutowania podczas montażu (czujnik nie miał kostki) można pominąć milczeniem. Nie zawsze wszystko co tanie to szajs ! Pozdrawiam !
Opublikowano
Trzeba niestety odciać kostke i lutować, ale akurat u mnie było to zaletą, bo pisaem stary czujnik się urwał razem z kostką. No niestety tak to już jest coś za coś !
Opublikowano

Koledzy mi rowniez pokazuje -40 st ! (odkad kupilem autko)

od czego mam zaczac ???

jestem kompletnie zielony wiec prosze poprowadzcie mnie za raczke ;)

pozdrawiam serdecznie

P.S. czy ma to jakis zwiazek z palaca sie koltrolka od hamulcow ? (zaarz obok kontrolki air baga, ktora tez mi nie gasnie :) )