Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
czy czeka mnie wymiana termostatu? od jakiegoś czasu zauważyłem, że wskazówka temperatury ledwo wychyla się za białą kreskę i nie dochodzi do pionu, w lato nie było takiego problemu wskazówka idealnie stała w pionie, dodam że jak ściskam wąż który idzie do chłodnicy to słychać jakby cykanie w okolicach termostatu, czy jest możliwe, żeby coś się od niego oderwało i stukało czy cykało podczas ściskania węża? czy termostat do 2.5 TDS ma temperature otwarcia 80st.C? Edytowane przez kamil27
Opublikowano
Witam termostat do wymiany jeśli lubisz mechanikowac to zajmuje to 30 min i po problemie , wymień go jak najszybciej, szkoda paliwa silnik chodzi cały czas na ssaniu.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Moze byc jeszcze wina visca - jest caly czas zalaczone.

o tym nie pomyślałem, przeglądając forum myślałem że problem z viskiem jest taki że nie załącza się.

Dzięki za podpowiedz, jutro sprawdze.

Opublikowano
Prawdopodobnie termostat jest caly czas otwarty.

Moze byc jeszcze wina visca - jest caly czas zalaczone.

No proszę Cię... 4 st na zewnątrz, jazda po mieście, myślisz, że visco lepiej chłodzi niż pęd powietrza?

Gdyby termostat był cały czas otwarty, przy tych warunkach zewnętrznych miałby problemy, żeby zejść z niebieskiego pola, poza tym termosta działa w dwie strony. Po pełnym otwarciu, gdy wyczuje, że robi mu się zimno potrafi się przymknąć.