Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na tym forum przeczytałem że szczelny silnik po wyciągnieciu bagnetu praktycznie gaśnie... i tak podobno powinno być... dziś wyciągnałem ze swojego i nic :(

Różnicy w pracy praktycznie nie ma :(

Czy to znaczy że silnik złom?

Druga sprawa... tylko nie bijcie :oops: jak się sprawdza poziom oleju? Nie ma na bagnecie min i max...

Silnik to M30B35

Pozdrawiam

Opublikowano
Bagnet powinien byc zakonczony takim chyba plastikowym"czyms" :D . No i wlasnie na tym"czyms" sa dwa wciecia, to dolne to minimum a gorne maximum. A co do silnika tto u mnie jak wyciagne bagnet na pracujacym silniku to obroty dosc spadaja, ale nie gasna.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Witam

Na tym forum przeczytałem że szczelny silnik po wyciągnieciu bagnetu praktycznie gaśnie... i tak podobno powinno być... dziś wyciągnałem ze swojego i nic :(

Różnicy w pracy praktycznie nie ma :(

Czy to znaczy że silnik złom?

w tej kwestii zdania uczonych sa podzielone :roll: Jedni mowia tak, drudzy tak i jednoznacznej odpowiedzi nie ma- badz co badz u mnie niby kuleje, ale to zupelnie inny silnik.

z tego co sie czyta ma kulec, co jesli nie kuleje? :|

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=38657&highlight=korek+oleju

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=37751&highlight=korek+oleju

poczytaj sobie :wink:

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
Bagnet powinien byc zakonczony takim chyba plastikowym"czyms" :D . No i wlasnie na tym"czyms" sa dwa wciecia, to dolne to minimum a gorne maximum. A co do silnika tto u mnie jak wyciagne bagnet na pracujacym silniku to obroty dosc spadaja, ale nie gasna.

No to u mnie to ma z 10 cm :) Ja myślałem ze sprawdza się na całym bagnecie... teraz bardzo lamerskie pytanie... czy należy wytrzeć bagnet i potem włożyć na wyłączonym silniku czy jak?

Pozdrawiam

Opublikowano
:shock: mysle ze lektura i lektura .auta ma byc zgaszone min 30min pozniej wyciagasz baknet przecierasz wkładasz i znów wyciągasz zerkasz na stan i z powrotem do dziurki koniec :8)
Opublikowano

Poziom oleju należy sprawdzić po jeździe (czekasz ok. 0,5h).

Wyciągasz bagnet wycierasz go i jeszcze raz wkładasz. Wyciągasz.. i patrzysz jaki masz poziom:)

To wszystko :)

Powodzenia :cool2:

Opublikowano

1. Stawiasz auto na rownej powierzchni.

2. Gasisz silnik.

3. Odczekujesz az olej scieknie do miski olejowej (~10 min, ale najlepiej robic to rano, w sensie po nocy).

4. Podnosisz maske.

5. Wyciagasz bagnet, wycierasz go szmatą.

6. Wsuwasz bagnet w swoje miejsce (dokladnie i do konca wpychasz)

7. Wyciagasz bagnet znowu i masz na nim akutualny poziom oleju w Twoim samochodzie.

Tak to wlasnie wyglada. :o

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
najlepiej olej sprawdza sie po nocy wtedy jest to najdokladniejsze a co do obrotow to u mnie po wyciagnieciu bagnetu nie gasnie tylko zaczyna inaczej pracowac tak samo jest po odkreceniu korka wlewu oleju

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Zresztą w BMW jest ostrzeżenie OELSTAND MOTOR jak jest mało oleju.

I to jest wlasnie dobre ze nie trzeba raczek sobie brudzic. :mrgreen:

Tak naprawde nie powinno sie temu na 100% ufać i jednak raz na jakis czas sprawdzić na bagnecie,mój kumpel akurat nie spojrzał na bagnet tylko dolewał żeby zgasło :lol: i przelał dwa litry :duh: .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Gdy wyciagniesz bagnet na pracujacym silniku to obroty spadaja,czasami wiecej albo mniej,i moze takze zgasnac silnik.To normalne i nie ma zadnego wzgledu czy silnik zlom czy nowy.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano
u mnie też nic się nie dzieje po odkręceniu korka od oleju, ale z tego co wiem to wlaśnie tak ma być, kiedyś czytałem nawet o tym gdzieś tu na forum.
http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg