Skocz do zawartości

podnoszacy sie poziom oleju w silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy w czym moze byc problem. moze wiecie co i jak..

podnosi mi sie olej w silniku.. jakie moga byc tego skutki .

pozdrawiam

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
  • Autor

mozliwe ze tak.. bede musial sprawdzic ... a jak tak to co mnie czeka ??

aha jaka jest skala na bagnecie, te wyznaczone punkty to ile mniej wiecej pojemnosci ( ile litrow )

bo trzeba bedzie troszke spuscic ale nei wiem ile.

silnik to 524 td

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
Jeśli płyn ucieka i zwiększa siępoziom oleju w silniku to oznaka walnietej uszczelki w silniku lub walnięty blok, co do ilości to na skali masz przecież kreski z min. i max. i najlepiej jak by było pomiędzy bo ile wchodzi to ci nie powiem bo nie wiem.
Opublikowano
  • Autor
no wiem. ale nie wiem ile sposcic bo ponoc tez nie moze byc wiecej niz max na bagnecie

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
Soprwadź czy olej nie ma koloru kakao lub kawy z mlekiem ( wtedy dostaje się do oleju płyn chłodzący) , powąchaj równierz olej czy nie smierdzi ropą
BMW... and nothing else matters
Opublikowano
  • Autor
wlasnie ze olej smierdzi olejem a barwe ma normalna !!! to jest dziwne. olej podniosl sie do poziomu o 1.4 wyzej niz max na bagnecie

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
w vw pomiędzy min a maks jest niecały litr nie wiem jak jest w bmw ale pewnie podobnie. ja na twoim miejscu jechał bym szybko do mechanika a nie spuszczał olej. powodzenia
Opublikowano
  • Autor
nie mam czasu na mechanika. spuszcze troszke oleju tzn spuszcze wiecej i doleje swierzego .. co najlepsze mam wycek oleju i wydaje sie ze to jest spod glowicy przy wydechu. wczesniej ubywalo oleju a teraz przybywa :P

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
  • Autor
jest to mozliwe ze puszczaja zawory ??? a jak tak to czuc byloby rope w oleju ?? jak to jest ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano

73-PIOTR dobrze napisał

Soprwadź czy olej nie ma koloru kakao lub kawy z mlekiem ( wtedy dostaje się do oleju płyn chłodzący) , powąchaj równierz olej czy nie smierdzi ropą

Nawet jak nie smierdzi i nie widac zmiany koloru to napewno cudów nie ma. Olej sam sie nie rozmnaża. Przy takich ilosciach bez zmiany koloru na kremowy stawiał bym na to ze miesza sie z ropą.

kiko

wlasnie ze olej smierdzi olejem a barwe ma normalna !!! to jest dziwne. olej podniosl sie do poziomu o 1.4 wyzej niz max na bagnecie
.. co najlepsze mam wycek oleju i wydaje sie ze to jest spod glowicy przy wydechu.
Mozliwe ze tak wysoki stan oleju spowodował wytworzenie cienienia w silniku przez co jest jakis wyciek na zewnątrz.

Jak szybko przybywa Ci tego oleju znaczy ze napewno cos sie z nim miesza i go rozciencza, osłabia własciwosci smarujące - uwazaj na silnik bo z czasem moze byc kaplica.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano

w pompie uszczelniacz puscił i ropa idzie do oleju. nie ma co demonizowac. trzeba uszczelnic pompe. :cool2: :cry2:

pozdro.

e39 3.0D