Skocz do zawartości

G31 540d 2023 opinie..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie rozważam zakup takiego auta z przebiegiem 5tys i zastanawiam sie czy jest sens ze względu na wiele potencjalnych ryzyk związanych z awariami.

Mysle o serii G30 bo nowa seria to jest jakieś plastikowe nieporozumienie.

Rozmawiałem ostatnio z kolego z monachum ktory pracuje w RnD BMW. Zapytał mnie czy wiem ktory departament jest teraz najważniejszy w firme...ten od poszukiwań redukcji kosztów produkcji.

Nawet ilość wosku na podwoziu zredukowali od jakiegoś o czasu o połowę wiec niemieccy taksówkarze nie chcą juz bmw bo rdzewieją...

Wracając do meritum, jakie sa za i przeciw posiadania takiego auta ktore bedzie 70% czasu spędzało w korkach?

Co ciekawe to auto konkretne kosztuje tyle co roczne z takim przebiegiem w nowej budzie wiec Niemcy juz chyba tez beda teraz doceniać poprzednie modele bardziej.

Mnie ten woz przekonuje wyposażeniem, a przedewszyskim ze ma opcje skóry individual i na desce rozdzielczej górnej i dolnej części również czego nie da sie zamówić juz w nowych modelach.

Dziękuję za podowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Wyświetleń 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kupuj jak jeszcze sa. Genialne auto. Awarii brak.

• Woytas, przecież ty się na tym kompletnie nie znasz, piszesz takie głupoty jakie gdzieś na necie wyczytałeś/zobaczyles. Po cholere sie wypowiadasz w tym temacie. Robisz z siebie po prostu idiote na ty

• Żal tylko pierwszych dwóch pozycji, reszta 99% bezużyteczna.

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kupuj jak jeszcze sa. Genialne auto. Awarii brak.

Opublikowano
  • Autor

A z jakimi największymi przebiegami sa te auta tutaj na forum?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tego nie wiem ale milem pare po pół miliona, pare po ponad 300tys.

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, kkx5 napisał(a):

Tego nie wiem ale milem pare po pół miliona, pare po ponad 300tys.

Ale 540d z 2023 roku?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ale g30 540d ma juz 10lat.

Opublikowano
  • Autor

Ale ten z mild hybrid ma 4 lata a głównie te problemy z elektronikąi bateria mnie martwią nie wspominając oczywiście o wszystkim co ma związek z systemem adblue....

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ad blue maja od początku produkcji, bmw nie ma z tym problemu, oczywiście sondy nox oraz sonda dpf raz na 80-90tys do wymiany. Odnośnie baterii mh, tu żadnych problemów, zdarzaja się awarie alternatora mh przy przedbiegach ~160-200tys. To w zasadzie tyle.

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, kkx5 napisał(a):

Ad blue maja od początku produkcji, bmw nie ma z tym problemu, oczywiście sondy nox oraz sonda dpf raz na 80-90tys do wymiany. Odnośnie baterii mh, tu żadnych problemów, zdarzaja się awarie alternatora mh przy przedbiegach ~160-200tys. To w zasadzie tyle.

Dziękuję za informację

Opublikowano
  • Autor

Niestety nawet nie zdążyłem pojechac go obejrzeć, sprzedal sie w dwa dni. 55k brutto

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 15.09.2026 o 15:41, evo 11 napisał(a):

Niestety nawet nie zdążyłem pojechac go obejrzeć, sprzedal sie w dwa dni. 55k brutto

Chyba 1ka gdzieś uciekła...

Opublikowano
  • Autor
19 godzin temu, kkx5 napisał(a):

Chyba 1ka gdzieś uciekła...

Euro i uwqzam ze to byla super okazja

Opublikowano
W dniu 14.09.2026 o 11:22, kkx5 napisał(a):

Dodałbym cały gówniany system plastikowych rurek i podstawę filtra oleju , z czego potem się leje i obrzygane pół spodu olejem lub ubytki plynu chłodzącego co zresztą dotyczy również B58 .. aluminiowe podstawy z nikąd się na rynku nie pojawiły .. to tak w kontekście pancerności co niektórych silników🫣

Edytowane przez Woytas

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
8 godzin temu, Rufio napisał(a):

To szukaj teraz 540i, jak masz jezdzić w korkach po mieście.

Mam u siebie 540i 2022r.

100 tys km., zero awarii. Olej, filtry i raz klocki z tyłu.

20 minut temu, Woytas napisał(a):

9Dodałbym cały gówniany system plastikowych rurek i podstawę filtra oleju , z czego potem się leje i obrzygane pół spodu olejem lub ubytki plynu chłodzącego co zresztą dotyczy również B58 .. aluminiowe podstawy z nikąd się na rynku nie pojawiły .. to tak w kontekście pancerności co niektórych silników🫣

Woytas, przecież ty się na tym kompletnie nie znasz, piszesz takie głupoty jakie gdzieś na necie wyczytałeś/zobaczyles. Po cholere sie wypowiadasz w tym temacie. Robisz z siebie po prostu idiote na tym forum.

Opublikowano

Jak twierdzisz , że podstawy filtra są bezawaryjne i nie stwarzają problemów to tych epitetów używaj w stosunku do własnej osoby , korciło mnie żeby coś napisać ale nie zniżę się do twojego poziomu , miłego dnia 😄

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Słuchaj, ja jestem bardzo prosty chłop co sie zna na Bmw, jeśli cos jest spitolone, naprawiam to, przechodziłem przez to wielokrotnie, pisze o tym wprost. Nie jestem pierwszym lepszym pelikanem, co sie kompletnie nie zna, gdzieś cos zobaczył, wrzutke warsztatu co chce podbić oglądalność, firmy która cos produkuje itp itd. Na tym forum, od samego początku, a jest to pare lat, nie zadałem żadnego pytania odnośnie problemu z autem, zadnego, ze czegoś nie potrafię naprawic, wiec jeśli pisze, chlopie, goowno wiesz i sie nie znasz, to znaczy że tak jest. Wypowiadaj się na tematy o których masz pojęcie, o awariach które sam naprawiales, inaczej siedz cicho i nie rób chińskiej propagandy.

Opublikowano

No najwyraźniej ... i przestań robić z siebie takiego buca

, przychodzi człowiek pyta o awaryjność a tu jakieś kocopoły lecą jakie te silniki bezawaryjne , całe serie Bx7 i Bx8 trapią typowe awarie , które są szeroko znane i występują w różnych rocznikach z różnym nasileniem

- pompy olejowe

-chlodnice EGR

- rozruszniki

- podstawy filtrów

- czujniki ciśnienia paliwa i krąząca paliwo po wiązkach

mało ? Więc sam przestań robić z siebie zakłamanego ignoranta rzeczywistości i obrażać innych

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No dobrze, na spokojnie, prowadzisz warsztat tak? Masz z tym doświadczenie, robisz tego wiele? Bo wiesz, mam "pod soba" wiele, dziesiątki beemek, wiec tak:

1. Pompa oleju w b58, jedna usterka

2. Chłodnice egr: 0

3. Rozrusznik: 0

4. Czujnik ciśnienia: 4

5. Podstawy filtra b48/b58: 0

6. Podstawy filtra b47: 1 (nalot 320tys)

7. Podstawa filtra b57: 0

8. Rurka wody b48: 2

9. Rurka wody b48n: 0

10. Dynamo w b57p mh: 2

11. Dynamo w b47/b58 mh: 0

Ale wiesz, mógłbym zrobic filmiki o tym aby taki pelikan to chwytal jako pewnik. Wiec, przestań pisac głupoty jeśli w tym nie siedzisz.

Opublikowano
  • Moderatorzy
58 minut temu, kkx5 napisał(a):

No dobrze, na spokojnie, prowadzisz warsztat tak? Masz z tym doświadczenie, robisz tego wiele? Bo wiesz, mam "pod soba" wiele, dziesiątki beemek, wiec tak:

...

Może chodzić po prostu o zupełnie "inne" BMW. Jeśli dobrze pamiętam jesteś na wyspach, a kolega chyba w PL.

Jak serwisujesz niekręcone i niebite samochody to masz zupełnie inne doświadczenia niż kolega, który może ma do czynienia z samochodami o teoretycznym przebiegu 200k, gdzie faktycznie jest kilka razy więcej i może jakiś dzwon po drodze, nie wspominając od rzeźbach Mirasów, żeby jak najmniejszym kosztem przypudrować "okazję" na sprzedaż, a dzięki temu już zupełnie inne jakościowo samochody i inne rzeczy się sypią 😅

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Obecnie jestem wiecej w PL, w UK zajmuję sie tylko napedami xdrive. Plaga cofania, tureckiego naprawiania skonczyla sie wraz z wejściem serii G i innej budowy liczników. To o czym pisze Woytas dotyczyl serii F z nalotami 300+. Oczy otwieram i nerwy mam jak ktos sie głupot naooglada i pisze tutaj swoje wypociny. Nie powiem absolutnie nic złego o generacji silników B, sa genialne, benzyny i diesle.

Opublikowano

B47 nowe salonowe z 2023 do 40 tys km wymieniona na gwarancji sonda, podstawa filtra , pompa wtryskowa .. więc przestań już pitolić te farmazony i być wykładnią dla wszechświata bo serwisujesz auta nawet nie w skali błędu statystycznego godzinnej produkcji tego koncernu.

Twierdzisz , że auta są bezawaryjne , jak ktoś ma inne zdanie obrzucasz epitetami i obrażasz, po czym sam potwiedzasz przytoczone typowe problemy ... 🤣

Chłodnice egr 0, rozruszniki 0 .. super naprawdę uważasz wszystkich za takich łosi, że będę do twojego warsztatu z tym przyjeżdżać i ścielić kasą jak producent prowadzi akcje serwisowe 😂

Za te chamskie odzywki powinieneś bana dostać

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Bana powinieneś juz dawno dostać za brak wiedzy i wpisy bez podparcia doświadczeniem. To nie jest tylko moja wiedza, to wymiana doświadczeń z innymi warsztatami człowieku. Pewnie też, jak polowa na tym forum, twierdzisz ze waly w n57 pękają? Pewnie naoogladales sie filmików o tym. Tak samo jest z tymi awariami. Ty chcesz ze mna polemike uprawiać? Człowieku, naucz się pokory, nie siedzisz w tym wiec nie pisz głupot, koniec kropka.

Opublikowano
  • Moderatorzy
21 godzin temu, Woytas napisał(a):

B47 nowe salonowe z 2023 do 40 tys km wymieniona na gwarancji sonda, podstawa filtra , pompa wtryskowa

Ale ... temat jest o B57,a nie B47 😅

Opublikowano
  • Autor

Apropos tego egzemplarza o którym pisałem to Dealer niemiecki bmw jak sie okazało z powodów wewnętrzych wstrzymał sprzedaz. Tak myślę ze zorientowali sie ze za tanio go wystawili wiec pewnie wróci za 60+ a nie 53.

Doszedlem do wniosku ze potrzebuje sporadycznie pociągnąć lawete 2400dmc wiec chyba musze kupic kolejne x3 ewentualnie x5.