Skocz do zawartości

E39 upgrade klimatyzacji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Czy ktoś przerabiał wersję półautomatyczną (panel z 3 przyciskami i 3 pokrętłami) na klimatronik? Co konkretnie potrzeba? Puszka z nagrzewnicą, parownikiem, silniczkami, panel, kratka centralna, zawory pod maską, co jeszcze?

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
  • Moderatorzy

Miałem w jednej e39 cekawą sytuację - miałem wrzucony panel od wersji wyższej, za nią cięgna rzucone zaklejone tylko taśmą. Pewnie nie zorientowałbym się gdyby nie wiatraczek który zaczął chodzić głośniej i postanowiłem go naoliwić 😅

Jedyne co zrobiłem to przestawiłem tylko, żeby trochę więcej na przednią szybę wiało, bo czasem parowało i zostawiłem jak było, bo by mnie to pewnie przrosło.

Ale jak chcesz to robić to masa roboty Cię czeka. Domyslam się, że to co wymieniłeś powinno być wszystko, bo całe pudło z serwomotorami i panel, czyli cała decha do wywalenia, pewnie najlepiej dorwać dawcę i podkradać wszystko co się nie zgadza, wiązka zakładam, że tylko po panel idzie, bez wpięcia w głębsze moduły, ale głowy nie dam.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Zastanawiam się rurki do parownika i sprężarka jest taka sama.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
  • Moderatorzy

Poszukaj na realoem wersję, która ci pasuje i porównuj ze swoim. W ten sposób znajdziesz różnicę w zamontowanych gratach. Opcje niepasujące do danej wersji będą wyszarzone.