Skocz do zawartości

Wskaźniki sportowe do 320 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Kupiłem używane g20 330i w którym wskaźniki sportowe wyskalowane są do 320 KM, kiedy wciskam gaz w podłogę wartości dochodzą do tych wartości maksymalnej. Czy to jakiś błąd np. kodowania czy jest szansa że auto jest po chip tuningu?

Opublikowano

Brzmi prawdopodobnie.

A jakie pokazuje ciśnienie doładowania?

Opublikowano
  • Autor

@zornold Chodzi o 320 koni mechanicznych.
@komoornik niestety nie mam dostępu do samochodu przez najbliższy tydzień więc ciężko mi teraz z pamięci powiedzieć

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
13 godzin temu, baribar napisał(a):

Witam,
Kupiłem używane g20 330i w którym wskaźniki sportowe wyskalowane są do 320 KM, kiedy wciskam gaz w podłogę wartości dochodzą do tych wartości maksymalnej. Czy to jakiś błąd np. kodowania czy jest szansa że auto jest po chip tuningu?

Jest szansa ze auto jest po chip tuningu

Opublikowano

@baribar a który rocznik? Bo jak auto jest wyprodukowane po czerwcu 2020, to do niedawna cihp tuning to była dość droga zabawa, dodatkowo wymagająca zdemontowania i wysłania ECU do Finlandii. Były właściciel raczej by się pochwalił - chociaż faktycznie różnie można na to patrzeć.

A najlepiej to pewnie podjechać na jakąś hamownie i za ~200 pln będziesz miał pewność czym jeździsz )

Opublikowano
  • Autor

Auto z 2019, ale taki mam plan - pojadę na hamownię i sam się przekonam.

Opublikowano

Ja tam bym z ciekawości zrobił we własnym zakresie logi i z nich na pewno szybko wyjdzie, choćby po tym jaki jest boost ?

Opublikowano
20 godzin temu, rzaba napisał(a):

@baribar a który rocznik? Bo jak auto jest wyprodukowane po czerwcu 2020, to do niedawna cihp tuning to była dość droga zabawa, dodatkowo wymagająca zdemontowania i wysłania ECU do Finlandii. Były właściciel raczej by się pochwalił - chociaż faktycznie różnie można na to patrzeć.

A najlepiej to pewnie podjechać na jakąś hamownie i za ~200 pln będziesz miał pewność czym jeździsz )

a jak jest teraz z chip tuningiem tych poblokowanych sterowników? Robi się to taniej?

Opublikowano

Jest trochę taniej, bo pojawiła się alternatywa dla Femto w postaci AutoTunera. Femto też przez to obniżyło ceny.

Ale dalej za całość trzeba wyłożyć okolice 400 euro.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ostatnio sprawdziłem u siebie - też mam 320KM, a na pewno nie jest po chipie. No chyba, że z fabryki wyjechała z jakimś ogromnym gratisem ;)