Skocz do zawartości

Bmw f36 Polskie Menu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam grupę piszę z zapytaniem odnośnie wgrania i zmiany na język Polski menu w BMW f36 2017 rok. Czy jakieś sugestie jak to zrobić? Wiem na grupie niby były poruszane te tematy lecz nic nie znalazłem w tym temacie. Dodam że próbowałem zakodować w BimmerCode i nic z tego albo coś źle zrobiłem. Pozdrawiam i liczę na pomoc z waszej strony. 💪🏼

Opublikowano

Jak zrobisz tak jak w tym poradniku to musi zadziałać.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie sugerowałem się tym filmikiem lecz po podpięciu do samochodu w trybie eksperta nie mam opcji po wejściu w HMI „LANGUAGE 1,2,3…” i w tym rodzi się problem …

Opublikowano

Bimmercode legalny czy pirat? Połączenie donglem bt, wifi czy kablem enet?

Opublikowano
  • Autor

BimmerCode legalny połączenie kablem enet. Możliwe że jakiś tani kabel i to zawiniło ?

Opublikowano

Kabel enet jest tak prosty w budowie, że nie ma znaczenia czy będzie to kabel za 40 czy za 400zł. To zwykły przewód Ethernet zakończony z jednej strony końcówką RJ45 a z drugiej wtyczką OBD, żadnej elektroniki wewnątrz nie ma.

Czy dobrze rozumiem, że po wejściu w główny folder HMI masz tam pusto? Czy nie masz tylko tych opcji "Language"?

Opublikowano

A Language_Master i Language_Polish?

Przeszukaj liste dokładnie i jeszcze raz, bo to bardzo dziwne, że tych opcji nie masz. Może nie masz po kolei Language 1, 2, 3, tylko porozrzucane. Jak pierwszy raz kodowałem Bimmerem to też zdarzało mi się, że przeoczyłem opcje, bo nie były w takiej samej kolejności jak w poradnikach.

Jesli nadal nie będziesz miał to pozostanie kodowanie esysem. Bimmercode idealny nie jest i czasem nie wszystko da sie nim zrobić.

Edytowane przez KucaQ