Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

E60 530d rok 2004

Od kilku dni zaczął się problem.

Ze wszystkich nawiewów pięknie chłodzi, a na nogi z przodu wali wrzątkiem.

Muszę ona pokrętła temperatury przekręcić na max temperatura i powrót do minimalnej 16 i wyłącza na czas pewien i po bliżej nieokreślonym czasie ponownie to samo.

W czym problem? Jez?

Opublikowano
3 minuty temu, madseason napisał(a):

Odłącz czujnik AUC (jakości powietrza) pod maską koło wlotu powietrza. Możliwe, że od tego wariuje.

w sumie niedawno go kupiłem. bimmer ne pokazuje błedu czujnika. Odłoczyć nie zaszkodzi. Sądziłem, że jeż głupieje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 7.08.2025 o 21:12, kamerdyner napisał(a):

W czym problem? Jez?

W dniu 7.08.2025 o 22:23, kamerdyner napisał(a):

Sądziłem, że jeż głupieje

Jeż jest od siły nadmuchu tylko i wyłącznie nie ma nic wspólnego z temperaturą powietrza jaka leci z kratek nawiewu. Ten twój problem jest dość absurdalny bo w BMW jest zawór do nagrzewnicy i teoretycznie że wszystkich kratek powinno lecieć gorące powietrze jak się uszkodzi jedyne co mi przychodzi do głowy to uwalony panel klimy włączający ogrzewanie jak ustawisz nawiew na nogi ale to tylko nie sprawdzony przeze mnie domysł.

Opublikowano
11 godzin temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Jeż jest od siły nadmuchu tylko i wyłącznie nie ma nic wspólnego z temperaturą powietrza jaka leci z kratek nawiewu. Ten twój problem jest dość absurdalny bo w BMW jest zawór do nagrzewnicy i teoretycznie że wszystkich kratek powinno lecieć gorące powietrze jak się uszkodzi jedyne co mi przychodzi do głowy to uwalony panel klimy włączający ogrzewanie jak ustawisz nawiew na nogi ale to tylko nie sprawdzony przeze mnie domysł.

Znam budowę bmw i układów ale to zagadnienie mnie otumaniło. Nie znam przyczyny, dla których TYLKO na nogi wali ukrop, a kratki i nadmuch na szyby jest tak chłodny, jak "daje" klimatyzacja