Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Marchall napisał(a):

To q7 na zdjeciach z tylu i boku wyglada jak x5 przedlift😂

No nie obrażaj mojego przedlifta - mi to się bardziej kojarzy z jakimś chińskim klonem X5

Opublikowano (edytowane)
W dniu 22.08.2025 o 19:54, Big_daddy napisał(a):

GLE zostanie poddane delikatnemu liftingowi https://www.autoevolution.com/news/2027-mercedes-benz-gle-and-gls-continue-testing-at-the-nurburgring-nordschleife-252902.html#agal_30 i raczej srodek też się nie zmieni. Dostanie tylko nowy system oparty na google. 

https://www.motorauthority.com/news/1142783_2027-mercedes-benz-gle-class-spy-shots

I wbrew pozorm to może być najlepsze opcja jak ją dopracują. Ewolucja nie rewolucja jak w przypadku x5 

Nowa A6 w kombi jest przepiękna, wygląda sto razy lepiej od nowej 5 czy E klasy ale w środku to jakiś nieśmieczny żart, a cena wyższa od BMW 5 ciut niższa od E.  Strasznie plastikowe, tandetne auto w środku 😞 . Szkoda że tak audi recykling wprowadziło .. chyba nawet gorszy niż nowa 5. 

W środku będzie to copy and past a5, a6 nowego 😞 niestety. 

A co z wersją GLE 63s - widziałeś może jakieś wzmianki jaki silnik wprowadzą/zostawią? Z tego co widzę GLE pojawi się dopiero w 2 połowie 2026, więc pewnie będzie już znany ostateczny wygląd G65.

Co do Audi to z tego co widziałem niestety wersja RS6 planowana na 2027 rok dopiero. W moim przypadku ma to o tyle znaczenie, że z racji końca leasingu chciałbym zamówić auto na początku roku i odebrać w wakacje (plus minus kilka miesięcy).

Edytowane przez BigCactus
Opublikowano
19 minut temu, Jarsonik napisał(a):

widziałem dzis film z nowym x5....jak dla mnie tragedia.....naprawde. A szkoda

Zobaczysz że i tak będzie sprzedawał się jak ciepłe bułeczki .. już to kiedyś napisałem, my świadomi użytkownicy to jakieś 5-10% sprzedaży. Reszta chce bajerów, świecidełek i festynu .. po to , że jak jeden leming obok drugieg stoi .. to ten bardziej sie świecący będzie coool. 

Zobacz na Nowa X3, czy nowa 5 .. tandeta w środku, wykastrowane z połowy funkcji , i tak się sprzedaje.  X3 chociaż ma silnik czysty 3.0 PB. 

Coraz więcej nowych 5 widzę na ulicach, a x3 nowych  od groma ... 

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 25.08.2025 o 13:04, BigCactus napisał(a):

A co z wersją GLE 63s - widziałeś może jakieś wzmianki jaki silnik wprowadzą/zostawią? Z tego co widzę GLE pojawi się dopiero w 2 połowie 2026, więc pewnie będzie już znany ostateczny wygląd G65.

Co do Audi to z tego co widziałem niestety wersja RS6 planowana na 2027 rok dopiero. W moim przypadku ma to o tyle znaczenie, że z racji końca leasingu chciałbym zamówić auto na początku roku i odebrać w wakacje (plus minus kilka miesięcy).

Mercedes w GLE robi drugi FL na rok 2026. Zobaczy jak przyjmą się nowe q7 i x5 i w 2028 jak wyjdzie nowa wersja to może być SUV pierwszego wyboru. Zobaczymy.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roberto1 napisał(a):

nowe q7

Wyglad juz jest kontrowersyjny, a do tego zapakuja do nich cos takiego jak quattro ultra…czyli ciut lepszy haldex, ale z torsenem nie bedzie mialo to wiele wspolnego..

nowe a6 kombi podoba mi sie w chusteczk i jak zwykle audi zrobilo sztos avanta…ale quattro ultra czy twardych plastikow nie przeboleje w aucie za ponad 400k. Juz nie wspomne jak zepsuli cyftowe zegary, mieli jedne z lepszych zegarow cyfrowych na rynku, a maja najgorsze.

Edytowane przez Big_daddy
Opublikowano
17 godzin temu, Big_daddy napisał(a):

Wyglad juz jest kontrowersyjny, a do tego zapakuja do nich cos takiego jak quattro ultra…czyli ciut lepszy haldex, ale z torsenem nie bedzie mialo to wiele wspolnego..

nowe a6 kombi podoba mi sie w chusteczk i jak zwykle audi zrobilo sztos avanta…ale quattro ultra czy twardych plastikow nie przeboleje w aucie za ponad 400k. Juz nie wspomne jak zepsuli cyftowe zegary, mieli jedne z lepszych zegarow cyfrowych na rynku, a maja najgorsze.

Mam te same odczucia - dlatego po filmikach z X5 G65 zacząłem myśleć o zmianie na RSQ8 Perf zanim wprowadzą zmiany z nowego A6. Pasuje mi  boomerskie wnętrze i zegary w starym stylu (przestarzałe MMI nie przeszkadza mi bo i tak jeżdzę ciagle na carplay), silnik bez zbędnych w moim przypadku baterii i ponoć w wersji Performance w końcu reaguje na gaz jak BMW. W sumie jest to moje drugie podejście pod ten samochód i jeśli jazda nim wyjdzie pozytywnie to pewnie mocno rozważę zmianę - ale w decyzji pomaga wysoki rabat i X5 LCI, które nie do końca mi pasuje. 

Opublikowano
34 minuty temu, BigCactus napisał(a):

i  boomerskie wnętrze

piekne określenie :). Sam takie wnetrzna proferuje najbardziej. Ale niestety dzisiaj producenci tna koszty jak moga, ludzie to lykaja i przez to mamy - tabletoze, eko plastiki , bateryjki czy inne wynalazki. 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, BigCactus napisał(a):

Mam te same odczucia - dlatego po filmikach z X5 G65 zacząłem myśleć o zmianie na RSQ8 Perf zanim wprowadzą zmiany z nowego A6. Pasuje mi  boomerskie wnętrze i zegary w starym stylu (przestarzałe MMI nie przeszkadza mi bo i tak jeżdzę ciagle na carplay), silnik bez zbędnych w moim przypadku baterii i ponoć w wersji Performance w końcu reaguje na gaz jak BMW. W sumie jest to moje drugie podejście pod ten samochód i jeśli jazda nim wyjdzie pozytywnie to pewnie mocno rozważę zmianę - ale w decyzji pomaga wysoki rabat i X5 LCI, które nie do końca mi pasuje. 

Nie wiem o jakich rabatach mowa ale w tej cenie chyba wybrałbym jednak cayenne GTS. Wnętrze bardzo klasyczne i eleganckie zarazem. Silnik v8 chyba ten sam co w Audi (ale niższa moc).

Edytowane przez Roberto1
Opublikowano

Cayenne GTS byłby pewnie pierwszym wyborem (wyceniony bardzo rozsądnie w porównaniu z Audi/BMW, środek po zmianach wygląda fajnie, fajny silnik w GTS) ale zdecydowanie za bardzo rzuca się w oczy jako daily car. Jednak 98% osób nie odróżnia X5 od X5M czy Q8 od RSQ8. Ot kolejny SUV.

Opublikowano
2 godziny temu, Roberto1 napisał(a):

cayenne GTS.

Nie wiem ale mi Prosiaki Cayenne nie lezy bardzo, do tego serwis postrzelonie drogi nawet z rabatami ... 

Interesowalem się kiedyś Macanem GTS  ale np silnik 2.9 V6 nie miał dobrych opini w netecie i właśnie ceny choćby wymianly oleju między interwałami wystrzeliła mnie z kapci ... coś koło 2k... 

Godzinę temu, BigCactus napisał(a):

ednak 98% osób nie odróżnia X5 od X5M czy Q8 od RSQ8. Ot kolejny SUV.

Dokładnie tak, dla mnie Prosiaki są już mocno ostentacyjnie. I tak jak napisalem dla mnie prosiak to tylko 911 😄 od biedy macan spalinowy.