Skocz do zawartości

Akcji przywoławcza 0032730300 na poduszkę powietrzną z dnia 11.07.2025r

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dużo osób na grupach pisze,że w Polsce jest problem bo ASO nie mają tych poduszek.. Bez problemu można się umówić w Gazda group w Katowicach i Gliwicach. Ja już jestem umówiony.

Opublikowano

Ja zrobiłem akcję w swoim E90 w Bawarii w Warszawie, umawiałem jeszcze w lipcu, terminów było pełno. Robota na 1,5h.

Opublikowano

Jest ktis z de ? Tam tez jest ta akcja ? 

Opublikowano

Ok dzięki wczoraj już dzwoniłem do lokalnego serwisu 

zamówili poduszkę 

czekam na termin 😉

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja miałem ciekawą sytuację z tą poduszką. Gdy w lipcu akcja wystartowała (bądź też nabrała rozgłosu) sprawdzałem VIN na stronie i nie zgłaszało żadnych akcji, ale sprawdziłem początkiem września i tadam. Mam akcje na poduszkę.

W czwartek umówiłem termin na poniedziałek. Bezproblemowo. 15 września byłem w Premium Arenie w Łodzi na Rokicińskiej, sprawdzili i zakwalifikowali moje auto do wymiany poduszki, "zamówimy części i w ciągu 2-3 dni zadzwonimy do Pana umówić termin na wymiane, to będzie góra 30 minut na wymianę i jest Pan wolny".

No ok, więc zaczekałem do kolejnego poniedziałku i dzwonie "nie mamy jeszcze wszystkich cześci do przeprowadzenia wymiany (a co tam jeszcze poza poduszką wymieniają, że jeszcze coś potrzebują?), prosze cierpliwie czekac na kontakt Pana doradcy serwisowego".

Cały czas cisza, dzwoniłem wczoraj i co? "Wciaż nie mamy wszystkich części, prosimy czekać". No i tak czekam już prawie miesiąc... 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@KucaQ może spróbuj w innym serwisie, np. Autoryzowany Serwis BMW i MINI Tłokiński Łódź?

Opublikowano

Premium Arenę mam po sąsiedzku, Tłokińskiego praktycznie po drugiej stronie miasta i mi totalnie nie po drodze. Aktualnie akurat mało jeżdzę więc mi się nie pali, mogę czekać, aczkolwiek sądziłem, że we wrześniu temat zamknę... 

Opublikowano

@KucaQ  miesiąc temu też zapisałem się na akcję, dostałem zaproszenie do serwisu, sprawdzili i poinformowali, że poduszkę zamówili. Minął miesiąc a poduszki ni widu ni słychu. Jednak, żeby oddać sprawiedliwość nie byli w stanie określić terminu. Cyt. "może jutro, może za tydzień a może za 3 miesiące". Czekam więc cierpliwie (BMW Dobrzański Kraków)

Opublikowano

Czy podczas akcji serwisowych aktualizują oprogramowanie? Pytam pod kątem wgranej mapy, czy nie będzie trzeba wgrywać kolejny raz. 

Opublikowano
14 godzin temu, Czyzyk napisał(a):

Jednak, żeby oddać sprawiedliwość nie byli w stanie określić terminu.

W mojej sytuacji chyba wychodzi na to, że nie byli świadomi braku dostępności cześci... Z rozrusznikami w B48 widzę taka sama sytuacja, akcja ogłoszona a części brak.

@Kajetan w E46 gdy byłem na akcji na poduszki, to aktualizowali mi tylko sterownik poduszek powietrznych, nic poza tym. Jak będzie w E91 tego nie wiem.

Natomiast w F30 juz mnie uprzedzali (i na grupach to w sumie potwierdzali), że gdy auto podepną online i będa dostepne nowsze aktualizacje, to te będą robić. Wówczas ewentualne mapy silnika, EGR off'y, DPF off'y moga przepaść. Podobno można zastrzec sobie podczas oddawania auta, żeby go nie aktualizowali, ale czy to działa - tego nie wiem. 

Opublikowano

Wymieniali Wam Panowie poduszkę z osłoną i znaczkiem BMW, czy tylko przekręcali poduszkę do starej obudowy? 

Opublikowano

Poduszka to cały komplet. Co to za pomysł w ogóle, żeby same wnętrzności mieli zmieniać? 😄

image.png.ae4aeaf55b8cf6a5b113069a2942e235.png

Opublikowano

no właśnie, też byłem zdziwiony, kiedy po odbiorze i wyjechaniu z Bawaria Motors Gdańsk, zobaczyłem, że poduszka jest ta sama co wcześniej, a podobno wymieniona.

Co też ciekawe, wcześniej przed wizytą miałem wg. strony Akcje Przywoławcze BMW po wpisaniu VINu, wyskakiwały dwie akcje:

xxx300

xxx500

Po odebraniu i wpisaniu na dzisiaj VINu dalej wisi w systemie xxx300, czyli poduszka, a xxx500 (wiązka wentylatora) zniknęła. 

Nie wiem, dosyć dziwne, ponieważ przy zdawaniu auta zapewniono mnie, że poduszki nie mają na stanie i podzielą wizytę na dwie, natomiast przy odbieraniu auta poduszka "magicznie' się znalazła i została wymieniona. 

Opublikowano

A po wejściu do auta i zobaczeniu, że poduszka jest stara wróciłeś i to zgłosiłeś?

Na moje coś tu śmierdzi. Poduszka jest 1 całością. "Wkład" i obudowa nie występują jako osobne elementy. W E46 jak mi wymieniali to oczywiście całość, pamiętam, bo stara była już blyszcząca i miałem rysę obok emblematu (w E91 też mam ryse i to nawet w podobnym miejscu :D), a nowa była matowa. W F30 w kierownicach mpakiet tez wymieniają jako komplet.

Możesz jeszcze dla pewności zdemontować poduszkę i sprawdzić jej datę produkcji, ale na moje to oni Ci wcale poduszki nie zrobili tylko tę wiązkę wentylatora, skoro to własnie ta akcja Ci zniknęła. Co było wpisane na protokole z wizyty serwisowej, który przy odbiorze auta podpisywałeś? Bo zapewnienia doradcy to jedno, ale to co podpisane na papierze to drugie. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ASO mnie zbywa, więc skontaktowałem sie z BMW Polska. Dostałem odpowiedź, że jest globalny problem z dostepnością części, natomiast podobno nadali priorytet mojej sprawie i jestem na początku kolejki oczekujących.

Więc czekam... akcja trwa a części brak. Zupełnie to samo co z rozrusznikami w B48. Parodia. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@KucaQ Kilka razy miałem już ‘przyjemność’ kontaktować się z adresem [email protected] i niestety nigdy nie otrzymałem realnej pomocy. Dlatego nie traktuj zbyt poważnie sugestii, że ktoś faktycznie nadał Twojej sprawie priorytet.

Opublikowano

Absolutnie nie liczę na jakiekolwiek przyspieszenie tej sprawy, napisałem do nich raczej z nudów i ciekawości jak oni to będą tłumaczyć. Mam swoje miejsce w kolejce i na pewno właściciel starej E91 nie będzie priorytetowo potraktowany 😉 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja zapisywałem się na tą akcję jakoś przez wakacje.W tamtym tygodniu otrzymałem telefon o dostępności części i dzisiaj temat zamknąłem wizytą w M-Cars w Krakowie.Poduszka cała nowa.Zrobili też wiązkę dmuchawy.Czas 2h.

Opublikowano

To ja pewnie za jakieś 2 miesiące się doczekam nowej poduszki 😄 Wg mojego doradcy na wysłane zapytanie do centrali o dostepnośc części 27 października nie dostali nawet odpowiedzi. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wczoraj zgłosiłem dwa moje auta E90 i E87 w BMW Rawski. Mają zadzwonić kiedy dostaną te poduszki.

Opublikowano

Dziś dostałem telefon z ASO - poduszka dziś dotarła, umówiłem się 18 grudnia na wymianę 😉

Opublikowano

@KucaQ pozazdrościć, w moim przypadku ni widu, ni słychu. Dodatkowo ściągnąłem sobie ostatnio raport ASO i na dzień dobry widzę taką adnotację

image.thumb.png.8042a15c88b405999fb3d4f72bd4d075.png

Ktoś wie czy to standardowy wpis czy mam burzyć do ASO?

Opublikowano

Nowa poducha na pokładzie - tak więc w moim przypadku 3 miesiące oczekiwania 😉 Doradca podziękował mi za cierpliwość, bo wie, że pisałem maile do centrali (bez przesady, tylko 1 napisałem 🤣).

Sam doradca bardzo pomocny i życzliwy 😉 Teraz musze ogarnąć obręcz kierownicy, bo świeci sie jak psu jajca względem nowej poduszki. 

image.thumb.jpeg.b31c59fc49d39733bf018390bd801963.jpeg