Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie odnośnie radia 

fabrycznie mam już staruszka z CCC (e61 2006r) płyta map z 2019 roku 

Chciałbym zmienic radio żeby można było chociaż nawigację z niego włączyć.

Widziałem  dwie opcje 

albo zakup całego ekranu z Androidem (polecają snapdragon 680) lub moduł CarPlay box 

nie różnią się one ceną jakoś bardzo 300-400 zl

co jest lepszym wyborem? 

Opublikowano

Carplay boxa nie podłączysz (chyba) do CCC.

Jest jeszcze trzecia opcja - ekran z Linuxem, który ma AndroidAuto/Carplay. Opcja tańsza niż ekran na Androidzie, którego żeby jakoś działal, to musisz kupić minimum 6GB RAM i 128GB ROM, a to już cenowo od 1500 wzwyż.

Linux kupisz za 700-800.

Osobiście w E91 mam Linuxa i korzystam z Android Auto oraz Carplay. Zalezy czego oczekujesz. Jeśli nie chcesz podłączać telefonu to radio na Androidzie będzie lepszym wyjściem, wkładasz SIM i korzystasz z wbudowanych apek.

Opublikowano
32 minuty temu, KucaQ napisał(a):

Carplay boxa nie podłączysz (chyba) do CCC.

Jest jeszcze trzecia opcja - ekran z Linuxem, który ma AndroidAuto/Carplay. Opcja tańsza niż ekran na Androidzie, którego żeby jakoś działal, to musisz kupić minimum 6GB RAM i 128GB ROM, a to już cenowo od 1500 wzwyż.

Linux kupisz za 700-800.

Osobiście w E91 mam Linuxa i korzystam z Android Auto oraz Carplay. Zalezy czego oczekujesz. Jeśli nie chcesz podłączać telefonu to radio na Androidzie będzie lepszym wyjściem, wkładasz SIM i korzystasz z wbudowanych apek.

Właśnie na allegro są też takie, że tylko ccc i podłączasz ten box 

https://allegro.pl/oferta/modul-carplay-apple-android-auto-bmw-seria-3-5-x5-x6-2005-2008-ccc-17689481036

Opublikowano
33 minuty temu, Kuj0n napisał(a):

Ekran z androidem🙂

Mógłbyś polecić jakiś konkretny np z Ali? Jest tego pełno a chciałbym coś dobrego wybrać 

Opublikowano
26 minut temu, wojtek2299 napisał(a):

Właśnie na allegro są też takie, że tylko ccc i podłączasz ten box 

Dlatego napisałem "chyba". Mnie boxy nigdy nie interesowały, ale jakiś czas temu z tego co kojarze tylko do CIC były dostępne 🙂

• Lubię to 1
  • Moderatorzy
Opublikowano
1 godzinę temu, wojtek2299 napisał(a):

Mógłbyś polecić jakiś konkretny np z Ali?

Nie jestem na bieżąco. Kupowałem do e91 z 8 lat temu. 

Polecam wątki na f30.bimmerpost - nie przejmuj się tym że jest o f30 - do tych jednostek pod ccc są te same bebechy. 

• Lubię to 1

spacer.png