Skocz do zawartości

X3 G45 Crash tests - ****

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby ktoś jeszcze nie widział. Gdybym widział, to bym nie zamówił... Tylko 4 gwiazdki.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

ciekawe jak wyjdzie w ncap

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

przeciez to jest test zgodny z NCAP 

BTW po rozbiciu przod nie wyglada juz tak paskudnie 🤣

Edytowane przez robert0707

Opublikowano

przeciązenie G mniejsze w G45 ale gorzej z udami 

G01 - 5 gwiazdek
NHTSA Frontal Crash Test of the 2019 BMW X3 xDrive30i. Rating based on 2011+ criteria. Driver - Passenger ***** - ***** (Five Stars Overall) HIC 102 - 176 Chest G's 34 - 31 Femur Load (L/R) 518/1247 - 815/509

G45 - 4 gwiazdki

NHTSA Frontal Crash Test of the 2025 BMW X3 xDrive30i AWD. Rating based on 2011+ criteria. Driver - Passenger | * * * * - * * * * | (Four Stars Frontal Overall) HIC 96 - 120 (700 Max) Nij 0.32 - 0.40 (1.0 Max) Chest G's 33 - 27 Chest Displacement (mm) 24.9 - 20.4 Femur Load (L/R - N) 2430/1995 - 2204/2385

Edytowane przez cowboy

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Jest i Euro NCAP:

Opublikowano
W dniu 11.06.2025 o 23:41, Amaza napisał(a):

Jakby ktoś jeszcze nie widział. Gdybym widział, to bym nie zamówił... Tylko 4 gwiazdki.

gdybym "widział" to i tak bym zamówił, wszystko mi pasi w tym aucie

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, Johny_666 napisał(a):

gdybym "widział" to i tak bym zamówił, wszystko mi pasi w tym aucie

Mi nie wszystko. Wnętrze to plastic-fantastic. Zamówiłem wyłącznie ze względu na silnik B58 i skrzynię biegów ZF8. Design wygląda jakby projektanci porzucili projekt w połowie pracy, a producent i tak postanowił to wyprodukować. Przednie i tylne kierunkowskazy działają inaczej, listwa pod wyświetlaczem, to wyraźnie jakieś zastępcze rozwiązanie, które trafiło do produkcji, z tyłu plastik obok foteli i brak podświetlenia ambient, dodatkowo uchwyt drzwi nie jest tak wykończony jak ten z przodu, a nawet przycisk szyby tylnej jest z innego, taniego plastiku. Maskownica głośników w drzwiach, to jakaś szmata, zamiast metalowej wstawki. Poduszka powietrzna w kierownicy nie jest obszyta skórą, ale świeci przed nosem tanim plastikiem. Podsufitka to jakiś czarny bezwartościowy materiał z recyklingu, zamiast estetycznej tkaniny. Tył przednich foteli zrobiony z ostrego tworzywa, jak w 40 letniej Toyocie. Boki siedziska są zrobione z materiału, zamiast ze skóry, co dosłownie świeci w oczy po otwarciu drzwi auta. Same drzwi nie zakrywają progu, co powoduje, że wsiadanie i wysiadanie z samochodu brudzi nogawki spodni. Brak tego, co ma konkurencja, czyli pneumatycznego zawieszenia, regulowanej tylnej kanapy, itd. Można tak wymieniać długo.

Opublikowano

Napisałeś to o czym wszyscy pisali, mówili, można być zobaczyć w salonie itd. Podziwiam Cię, że zamówiłeś auto, które Ci się nie podoba i będziesz musiał żyć z tym przez kilka lat. Chodzi mi o to, że ja też mam podobne zdanie o większości rzeczy, o których piszesz ale nie będę się samobiczować  skoro czymś to auto jednak mnie przekonało (jak piszesz skrzynia, silnik) + dla mnie jeszcze wygląd zewnętrzny + układ kierowniczy

Opublikowano
  • Autor

Czyli jednak nie wszystko "Ci pasi" w tym aucie.

Ja uważam, że plusy nie przesłaniają minusów i trzeba pisać o wadach, żeby do producenta docierała informacja zwrotna od klientów.

Opublikowano

nie ma auta, które pasi w 100% albo mnie jeszcze na nie nie stać...

Opublikowano

Jestem zadowolony z auta i wszystkie rzeczy o których napisali przedmówcy nie przeszkadzają mi. Takie czasy, ze skóra to nie skóra, na podłogach większość to zdjęcie drewna zalaminowane, a nie drewno. Jedyne co naprawde mnie dosłownie boli to fotel. Mam samochód od prawie 4 miesiecy i zrobione 6500 km , a mimo to nie jestem w stanie przy 190cm wzrostu i sporych gabarytach znaleźć sobie takiej pozycji, aby nie gniotło mnie coś w pośladki lub uda. Pierwsze dwa miesiące myślę sobie, ułoży się, wygniotę to swoimi kilogramami i będzie dobrze, ale nic się nie zmienia , dalej gniecie 😉

Opublikowano
  • Autor

A to ciekawe. Mi akurat fotel bardzo przypasował. Masz regulację odcinka lędźwiowego? Jestem tego samego wzrostu, 88 kg wagi i podczas godzinnej jazdy próbnej nawet zastanawiałem się, czy nie jest zbyt wygodny, co by kiedyś na nim nie zasnąć ... Może po kilkugodzinnej jeździe zmienię zdanie. Na amerykańskim forum BMW czytałem, że wersja fotela z wentylacją jest bardziej twarda.