Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 10.05.2025 o 10:12, Marchall napisał(a):

IMG_0615.jpeg

IMG_0614.jpeg

IMG_0613.jpeg

IMG_0616.jpeg

IMG_0617.jpeg

Wspaniały samochód. Niech dostarczy ogromu radości!

• Dziękuję 1

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z ciekawostek… miałem dzisiaj rozmowę z osobą zainteresowaną moim autem. Chwaliła i ogólnie wydawało się, że jest potencjał

Dealbreakerem okazały się moje fotele… Co  wbiło mnie w ziemię, bo ja dopłaciłem specjalnie po to, żeby nie mieć komfortów, które wydawały mi się dalece mniej wygodne od tych eMkowych foteli. A ten Kupujący usiadł i prowadził w fotelu ustawionym pode mnie, po czym stwierdził, że jest mu bardzo niewygodnie… Najdziwniejsze było to, że w ogóle nie podjął rozmowy po mojej sugestii, że można ten fotel dopasować pod siebie w każdy możliwy sposób

Cóż, pewnie należy cieszyć się, że ludzie lubią różne rzeczy, bo przez to świat jest bardziej różnorodny i wszyscy mamy większy wybór w wielu sprawach. Co nie zmienia jednak faktu, że przeżyłem zaskoczenie (i rozczarowanie zarazem) “level hard”

A piszę to dlatego, że Twoje auto ma wnętrze, które wpisuje się w oczekiwania rynku: full comfort i piękna kombinacja kolorów. Well done! 👍 

• Dziękuję 1

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, maciek_w napisał(a):

Z ciekawostek… miałem dzisiaj rozmowę z osobą zainteresowaną moim autem. Chwaliła i ogólnie wydawało się, że jest potencjał

Dealbreakerem okazały się moje fotele… Co  wbiło mnie w ziemię, bo ja dopłaciłem specjalnie po to, żeby nie mieć komfortów, które wydawały mi się dalece mniej wygodne od tych eMkowych foteli. A ten Kupujący usiadł i prowadził w fotelu ustawionym pode mnie, po czym stwierdził, że jest mu bardzo niewygodnie… Najdziwniejsze było to, że w ogóle nie podjął rozmowy po mojej sugestii, że można ten fotel dopasować pod siebie w każdy możliwy sposób

Cóż, pewnie należy cieszyć się, że ludzie lubią różne rzeczy, bo przez to świat jest bardziej różnorodny i wszyscy mamy większy wybór w wielu sprawach. Co nie zmienia jednak faktu, że przeżyłem zaskoczenie (i rozczarowanie zarazem) “level hard”

A piszę to dlatego, że Twoje auto ma wnętrze, które wpisuje się w oczekiwania rynku: full comfort i piękna kombinacja kolorów. Well done! 👍 

Dzięki za Twój komentarz! Z kolei ja bujam się już ponad miesiąc ze sprzedażą starego 40d. Miałem kupca, który szukał właśnie 40d, wszystko mu grało, oprócz foteli. Jego must have to były komforty, ja mam sporty (jak zamawiałem 4 lata temu to komforty były w restrykcjach). Okazuje się, że fotele na rynku wtórnym mogą być decydującym elementym wyposażenia.

Mnie Twoje fotele też kusiły, ale ograniczony wybór kolorów je wyeliminował. Czarny u mnie zawsze odpada, a w poprzednim x5 miałem cognac, który już mi się mocno przejadł, a tartufo to dość podobny odcień. Ale wygląd foteli zacny. Gdyby było coś w bieli, pewnie to byłby mój wybór.

Edytowane przez Marchall
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak szukam używanego BMW (na razie wciąż tylko na takie mam $$) to zawsze patrzę tylko za komfortami. Nie ma komfortów - zamykam. Tak samo w tym momencie raczej już nie kupię auta bez m-pakietu: bo to nie tylko "kilka plastików" dookoła auta.

Lista must have:
komforty
dobre światła
mpakiet
dobre audio
pneumatyka minimum z tyłu

Chociaż M-kowe fotele pewnie też bym przygarnął (przynajmniej jak nie mają wąsko w biodrach)
"sporty" są ok w 3er, nie w serii 5/x5 i wyżej

• Lubię to 1
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10 godzin temu, maciek_w napisał(a):

Cóż, pewnie należy cieszyć się, że ludzie lubią różne rzeczy, bo przez to świat jest bardziej różnorodny i wszyscy mamy większy wybór w wielu sprawach. Co nie zmienia jednak faktu, że przeżyłem zaskoczenie (i rozczarowanie zarazem) “level hard” 👍 

Jeśli to Cie pocieszy to z Twojego opisu wygląda mi to na klienta, który poprostu szukał wymówki żeby powiedziec "nie". Kto poważny przy samochodzie prawie nowym gdzie wszystko inne pasuje nie próbuje dostosowac ustawien fotela tylko z tego powodu rezygnuje? Facet przejechał się, podbił swoje ego, niestety kosztem Twojego. Nie przejmuj się! Ludzie o takich cyrkach przy oferowaniu uzywanych samochodow opowiadaja, że obyś na tylko takich trafiał jak relacjonujesz.

Fakt, faktem, że w przypadku zwykłych sportowych foteli w X5 nawet nie pojechałbym na oględziny. Uważam, że w X5 albo komforty albo te M.

• Dziękuję 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzieki, Panowie

@nomad66: nie wiem, jaki masz budżet, ale moje auto jest autentycznie najtańsze na OtoMoto (w tym roczniku i z tym silnikiem; bez względu na wyposażenie; po prostu najtańsze)

Fotele M to są de-facto komforty z lekko inaczej wyprofilowanymi oparciami. Największą różnicą jest podparcie ud: wymaga przyzwyczajenia  

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
18 godzin temu, maciek_w napisał(a):

nie wiem, jaki masz budżet, ale moje auto jest autentycznie najtańsze na OtoMoto (w tym roczniku i z tym silnikiem; bez względu na wyposażenie; po prostu najtańsze)

niestety jeszcze to nie moje progi
może za kilka lat 🥲 chociaż bardziej choruję na przedliftowe X7 z końcówką d 😁

Jeżeli podparcie ud wymaga przyzwyczajenia to chyba te fotele nie są dla mnie

Mam teraz komforty w f15, są ok, ale i tak jak dla mnie siedzisko jest ciasne - lubię się wiercić w trasie, zwłaszcza jak są niskie ograniczenia prędkości i jest nudno, potem czuję w udach, że jednak siedzisko w komfortach jest troszkę jak sporty. Dla mnie duży minus tych foteli

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW