Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie mam problem , autko potrafi zgasnąć kody błędów wskazują na za niskie ciśnienie . Wymieniony zawór na listwie cr i dalej nic to nie zmieniło zawór oryginalny bosch o właściwych numerach . Już nie wiem gdzie szukać 

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie napisałeś w tytule jaki silnik. W którym momencie gaśnie ? Jaki kod błędu, które ciśnienie zbyt niskie, wstępne czy CR, ile wynosi ? Zawór na listwie - chodzi o czujnik ciśnienia ? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wtryski w jakim stanie? Jak regenerowane to zacząłbym od nich

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • 4 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Zrób najpierw diagnostykę, nie naprawiaj metodą macajewa. Jak chcesz, żeby ci pomóc to odpowiedz na pytania, które zadałem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, Klima84 napisał(a):

Wtryski mieszczą się w parametrach według programu . Ręce opadają niewiem gdzie grzebać 

pomiaru diagnostyką? to daje jedynie sugestię o stanie wtrysków, nie jest realnym testem
Miałem wtryski po regeneracji, korekty były równe i niskie a i tak wróciłem na lawecie do domu, bo świeżo regenerowany wtrysk się zaciął w pozycji otwartej

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • Moderatorzy
Opublikowano

Nie piszę o diagnostyce wtrysków tylko silnika.

W dniu 2.05.2025 o 10:26, Fuser napisał(a):

Nie napisałeś w tytule jaki silnik. W którym momencie gaśnie ? Jaki kod błędu, które ciśnienie zbyt niskie, wstępne czy CR, ile wynosi ? Zawór na listwie - chodzi o czujnik ciśnienia ? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
6 godzin temu, Klima84 napisał(a):

Wtryski mieszczą się w parametrach według programu . Ręce opadają niewiem gdzie grzebać 

W programie jest duży zakres a w rzeczywistości jak korekta jest powyżej 1 to już jest kupa.

• Lubię to 1
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
8 godzin temu, Klima84 napisał(a):

Wtryski mieszczą się w parametrach według programu

według JAKIEGO programu?

• Moderatorzy
Opublikowano
2 godziny temu, szumrak napisał(a):

jak korekta jest powyżej 1 to już jest kupa

Dla korekt +/- 1,5 nie ma jeszcze dramatu, zależy też ile wtrysków. TIS podaje dla M57 korekty graniczne na poziomie 3, co łatwo wtedy odczytać bez podłączania jakiegokolwiek testera 🙂 Oczywiście wtryski z takimi korektami nie nadają się do użytku. 

Jeśli @Klima84 w ciągu kilku dni nie poprawi tytułu, który jest niezgodny z regulaminem i nie napisze więcej szczegółów odnośnie swojej usterki to temat zostanie zamknięty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.