Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś miał problem z systemem operacyjnym w G05 LCI a mianowicie od jakiegoś miesiąca kasują mi się widgety z konsoli centralnej. Po ponownym dodaniu kilka dni nic się nie dzieję, po czym znowu np. jedna strona widgetów jest usunięta (do tej pory tam gdzie jest widget pogoda ale nie wiem czy to przypadek). Oprócz tego ze 2 razy miałem przypadek, że na ekranie za kierownicą po włączeniu silnika wyświetla się tylko ekran z prędkością, bez możliwości zmiany widoku i tak samo w tym samym czasie nie da się niczego zmienić na headupie. Resetowałem już system przytrzymując przycisk "power" przez 30 sek i po resecie wszystko wraca do normy ale po kilku dniach problem się ponawia. 

Jakieś pomysły co jeszcze można zrobić?

Opublikowano
2 godziny temu, kamsoner napisał(a):

Czy ktoś miał problem z systemem operacyjnym w G05 LCI a mianowicie od jakiegoś miesiąca kasują mi się widgety z konsoli centralnej. Po ponownym dodaniu kilka dni nic się nie dzieję, po czym znowu np. jedna strona widgetów jest usunięta (do tej pory tam gdzie jest widget pogoda ale nie wiem czy to przypadek). Oprócz tego ze 2 razy miałem przypadek, że na ekranie za kierownicą po włączeniu silnika wyświetla się tylko ekran z prędkością, bez możliwości zmiany widoku i tak samo w tym samym czasie nie da się niczego zmienić na headupie. Resetowałem już system przytrzymując przycisk "power" przez 30 sek i po resecie wszystko wraca do normy ale po kilku dniach problem się ponawia. 

Jakieś pomysły co jeszcze można zrobić?

Zrobinie zdjęć lub naganie filmiku i zgłoszenie na gwarancji - przegrają soft na ten sam, albo wgrają nowszy - obecnie wgrywają 11/2024.65 

i prawdopodbnie na 99% problem zniknie. 

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, mam 03.2025

Jedyna różnica, jaką dotąd zauważyłem do dodatkowe przyciski na ekranie z natywną mapą w nawigacji. Są skróty do miejsc, które mapa rozpoznaje jako praca i dom

Nic innego samo z siebie nie rzuciło mi się w oczy

• Dziękuję 1

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Appka pozwala teraz wyłączyć zbliżeniowe otwieranie samochodu pod domem - teraz trzeba złapać klamkę, żeby zamki się otworzyły

Innych zmian nie zarejestrowałem

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

Dziś rano wsiadając do auta dostałem powiadomienie o dostępnej aktualizacji OTA 11/2024.65. Ciekawe kiedy wpadnie 03.2025.

Opublikowano

Mi wpadło dziś w g61 - 11/2024.74 zmiany wg. rel notes:

- personal eSIM działa teraz stabilniej

- aktualizacja możliwości diagnozowania układu hamulcowego

- krótkoterminowe ograniczenie działania Digital Key

Opublikowano

Też dostałem dziś tą aktualizację i mam także problem ze znikającymi widgetami. Znikają średnio co dwa tygodnie.

Opublikowano
17 godzin temu, hamster325730 napisał(a):

Też dostałem dziś tą aktualizację i mam także problem ze znikającymi widgetami. Znikają średnio co dwa tygodnie.

Niezbyt rozumiem 🙂 Znikają Ci widgety co 2 tygodnie, a aktualizacje zainstalowałeś wczoraj. Czyli znikające widgety, to rozumiem, nie wynik wczorajszej aktualizacji?

Opublikowano
49 minut temu, Tomasz73 napisał(a):

Niezbyt rozumiem 🙂 Znikają Ci widgety co 2 tygodnie, a aktualizacje zainstalowałeś wczoraj. Czyli znikające widgety, to rozumiem, nie wynik wczorajszej aktualizacji?

Znikające widgety były przed aktualizacja.  Z uwagi na to, że aktualizacja była wczoraj, to póki co nie było jeszcze czasu na sprawdzenie, czy coś zostało w tym temacie poprawione. 

• Lubię to 1