Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Endriu176 napisał(a):

Co zrobić aby po otwarciu drzwi lub po odpaleniu silnika auta włączało się radio. BMW X5 G05. 

podstawowe pytanie - pre-LCI czy LCI?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam LCI i radio muszę włączyć ręcznie

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

No ja mam lci i radio uruchamia się automatycznie, gdy odblokują się drzwi. Gaśnie, jak oddale się z telefonem na kilka metrów i zamknie się auto.

• Lubię to 1
Opublikowano

U mnie LCI i zawsze po otwarciu drzwi (zamkniętych na zamek lub nie) audio odpala się samo w tle, a na widoku ekran powitalny. Nastepnie jak kończę jazdę i z samochodu wysiada ostatnia osoba z przodu, ja lub pasażer to się wyłącza wszystko.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to ja nie mam pojęcia, jak to robicie. U mnie jest tak, że niezależnie od źródła, które było włączone w czasie jazdy (radio, podcast z telefonu, muzyka z telefonu), samo nie gaśnie, kiedy wyłączam silnik - a jeśli odejdę bez telefonu od samochodu, to samochód rygluje zamki (wyczuwa oddalenie się zegarka, w którym mam klucz), ale z telefonu dalej gra. Przestaje grać tylko, jeśli zabiorę ze sobą telefon i zegarek (w obu urządzeniach mam kluczyk)

Po powrocie do samochodu nie włącza się audio, znów niezależnie od źródła, które grało przed zamknięciem. Muszę sam włączyć - albo radio, albo muzę z telefonu

W sumie nie przeszkadza mi to w ogóle, ale zastanawiające jest tak różne zachowanie niby takich samych aut

• Lubię to 1

Opublikowano

Nie mam jak tego teraz sprawdzić, ale może to kwestia ustawienia profilu BMW ID. Ustawiając swój profil być może miałeś akurat wyłączone źródło dźwięku i teraz takie ustawienie odtwarza kiedy wykrywa twój profil przy otwieraniu.

Żona ustawiając swój profil, miała wyłączone automatyczne światła adaptacyjne, i za każdym razem kiedy się loguje, to takie ustawienie powraca.

Opublikowano
W dniu 12.02.2025 o 11:03, buster12 napisał(a):

Nie mam jak tego teraz sprawdzić, ale może to kwestia ustawienia profilu BMW ID. Ustawiając swój profil być może miałeś akurat wyłączone źródło dźwięku i teraz takie ustawienie odtwarza kiedy wykrywa twój profil przy otwieraniu.

Żona ustawiając swój profil, miała wyłączone automatyczne światła adaptacyjne, i za każdym razem kiedy się loguje, to takie ustawienie powraca.

Cytuję sam siebie, ale dziś to sprawdziłem - przy ręcznej zmianie profili radio samo się włączyło, także potwierdzam: ustawienie radia (auto włączanie przy odblokowaniu samochodu) jest przypisane do profilu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ok, może to jest powód. Pogrzebię w ustawieniach profilu 

dzięki za trop! 🙂