Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, ubejane napisał(a):

No dobra Panowie, tak podsumowując >

wsiadam sobie do auta, nie ważne w jaką pogodę i przy jakiej temperaturze zewnętrznej.

Chcę po prostu "włączyć z palca" ogrzewanie lusterek, tak jak to się robi praktycznie w każdej innej marce, co mam zrobić?

Włączenie ogrzewania tylnej szyby nie uruchomi grzania lusterek, to już wiemy. Jak w takim razie wymusić włączenie ? Jest na to jakiś sposób?

Nie da się, to już dawno zostało powiedziane. Ogrzewanie lusterek jest zupełnie niezależne, wróć do pierwszej strony tego wątku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i ogrzewanie lusterek nie działa w trybie Eco Pro.

Mirror heating

The mirror heating clears the exterior mirrors if they are misted over or iced up. The mirror heating is switched on if PAD mode is active. The Body Domain Controller (BDC) evaluates the corresponding input signals and regulates the intensity of the mirror heating.

The BDC controls the heater output by means of a pulse-width modulated signal (PWM signal) (in 25 steps: 0%, 25%, 50%, 75%, 100%). The heater output depends on, for example, the outside temperature, wiper operation, switch position of the Driving Experience Switch and hot climate country or cold climate country version.

If the auxiliary heater optional equipment is installed, the mirror heating can be activated together with the auxiliary heater.

In ECO PRO mode the mirror heating is switched off (saves up to 100 W).

• ??? 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A u mnie w instrukcji nic nie piszą o tym, że w eco pro nie działa ogrzewanie lusterek 

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)