Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem X5 LCI ze stocku , wybór był kompromisem , większość rzeczy które chciałem mieć mam , niestety po 5 latach jazdy G30 przyzwyczaiłem się do aktywnego tempomatu regulującego odstęp do poprzedzającego auta i samoczynnie wyhamowującego . Trochę przez pośpiech , nie dopatrzyłem braku ACC . Pytanie do kolegów i koleżanek czy znają jakąś firmę która mogłaby doposażyć X5 LCI z najnowszym oprogramowaniem w ten element wyposażenia ? 

Opublikowano
20 minut temu, Semtex93 napisał(a):

Kiera tez do zmiany (brak lampek)

Zmiana czesci to jedno. Zakodowac to dwa. Juz w g30 lci uslyszalem ze to nie mozliwe

Opublikowano
10 godzin temu, rafter1 napisał(a):

Kupiłem X5 LCI ze stocku , wybór był kompromisem , większość rzeczy które chciałem mieć mam , niestety po 5 latach jazdy G30 przyzwyczaiłem się do aktywnego tempomatu regulującego odstęp do poprzedzającego auta i samoczynnie wyhamowującego . Trochę przez pośpiech , nie dopatrzyłem braku ACC . Pytanie do kolegów i koleżanek czy znają jakąś firmę która mogłaby doposażyć X5 LCI z najnowszym oprogramowaniem w ten element wyposażenia ? 

Ja w pre LCI nie miałem fabrycznie, ale szukałem auta z przyciskami na kierownicy do zmiany odległości, co pozwalało na upgrade do aktywnego tempomatu w sklepie online. A sprawdzałeś czy do twojego auta na pewno nie ma opcji dokupienia w BMW connect?

Opublikowano

Watpie. Gdyby tak bylo to w LCI nikt by nie bral Asystentow Pro za prawie 10 k tylko poczekalby do odbioru i uruchamial ze sklepu jedynie aktywny tempomat za pewnie 2 k.

Opublikowano (edytowane)

W G05 preLCI znajomy sprawdzał możliwość dołożenia to jakiś worek kasy wychodził, napewno ponad 20k. Jest mnóstwo sprzętu w tym kierownicy, radarów lub innych czujników do dołożenia. Sam soft nie wystarczy. 

Edytowane przez Godlike
Opublikowano

Ale w LCI bez Asystentów PRO radar jest w zderzaku, wiec opcja dokupienia aktywnego tempomatu w sklepie BMW Connected Store byłaby możliwa. Asystent PRO (z lampkami na kierownicy) daje możliwość półautonomicznej jazdy, i tego już łatwo nie da się upgrade'ować.

Opublikowano
35 minut temu, buster12 napisał(a):

Ale w LCI bez Asystentów PRO radar jest w zderzaku, wiec opcja dokupienia aktywnego tempomatu w sklepie BMW Connected Store byłaby możliwa. Asystent PRO (z lampkami na kierownicy) daje możliwość półautonomicznej jazdy, i tego już łatwo nie da się upgrade'ować.

w pre LCI były (z tego co kojarzę) 3 wersje sterowania na kierownicy:
- bez możliwości adaptacyjnego (zaślepki na klawiszach regulacji odległości)
- z adaptacyjnym lub z możliwością dokupienia (widoczne klawisze regulacji odległości)
- z adaptacyjnym pro, tu już chyba zawsze był zainstalowany fabrycznie (inne klawisze obsługi na kierownicy, lampki oraz czujniki obserwujące kierowcę nad zegarami)

W LCI regulacja odległości jest przeniesiona do aplikacji, więc może nawet kierownica jest ta sama zawsze oprócz pro, ale to do sprawdzenia. Więc warto zweryfikować w sklepie online czy na pewno nie masz tej opcji, bo radary powinny być zawsze 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi . Dzisiaj sprawę rozjaśniła centrala BMW ;

cyt. ,, W nawiązaniu do otrzymanej wiadomości uprzejmie informujemy, że po dokonaniu analizy w naszym systemie wewnętrznym pojazd
BMW X5 xDrive40i G05  nie spełnia wymagań technicznych do wykupienia "Aktywnego Regulatora Prędkości z funkcją stop & go".

Pojazd musi być wyposażony fabrycznie w następujące moduły: "Przygotowanie pod wspomaganie kierowcy II” (SA 9QY) oraz "Active Guard Plus” (SA 5AQ). Chcielibyśmy dodać, iż doposażenie samochodu w ww. komponenty (lub ich zmiana) nie jest oferowane przez BMW. ''