Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

chciałbym zapytać o kwestię SLI, czyli wyświetlania ograniczeń prędkości na wyświetlaczu.

Mianowicie u mnie w BMW z 2021 nie mam tej funkcji i myślałem, że tak ma być, że brakuje jakiegoś pakietu technologicznego czy coś.

Ale ostatnio zacząłem przeglądać ogłoszenia takich samych BMW jak moja i okazało się ze zdjęć, że każdej na wyświetlaczu pokazuje znaki. 

Nie zależnie jaka jest kamera za przednią szybką (analizując po zdjęciach).

Pytanie, czy jest możliwość aktywacji tej funkcji u mnie, czy moja wersja BMW jest jakaś trefna 🤔 ?

Będę wdzięczny za odpowiedzi.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 5.10.2024 o 19:55, Marcinuj napisał(a):

Witam wszystkich,

chciałbym zapytać o kwestię SLI, czyli wyświetlania ograniczeń prędkości na wyświetlaczu.

Mianowicie u mnie w BMW z 2021 nie mam tej funkcji i myślałem, że tak ma być, że brakuje jakiegoś pakietu technologicznego czy coś.

Ale ostatnio zacząłem przeglądać ogłoszenia takich samych BMW jak moja i okazało się ze zdjęć, że każdej na wyświetlaczu pokazuje znaki. 

Nie zależnie jaka jest kamera za przednią szybką (analizując po zdjęciach).

Pytanie, czy jest możliwość aktywacji tej funkcji u mnie, czy moja wersja BMW jest jakaś trefna 🤔 ?

Będę wdzięczny za odpowiedzi.

Pozdrawiam

W każdej to nie. Musi być odpowiednie wyposażenie. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kamera w lusterku. 

Opublikowano

Poszukaj na facebooku gościa Wojtek Bielak. Podasz mu VIN, kupisz sobie kabelek za 40 zł i on Ci to ogarnie zdalnie. Obecnie koszt tych znaków to 450 zł.

image.png.e3fae5ef469a9b7d543ab75badf50bb3.png

• Moderatorzy
Opublikowano
2 godziny temu, derlysy napisał(a):

A po kiego te aktualizacje. I tak nic nie dają 😉 

Przynajmniej można zrewidować słuszność wprowadzonych niestandardowych modyfikacji 😄 Po każdej takiej zdalnej aktualizacji niestety muszę spędzić ze 40min, żeby dorzucić sobie mody, które wcześniej miałem. Że też aktualizacje nie mają takiego ficzera, żeby zapamiętywać i przywracać wartości ustawione przez użytkownika (np. licznik wyskalowany do 340km/h, temperatura grzania foteli na poszczególnych poziomach, zapamiętywanie ostatniego ustawienia Start/Stop, domyślny tryb jazdy przy odpalaniu itp. itd. - w wielu różnych modułach trzeba poklikać).

• Haha 1
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

W lusterku mam kamerkę, czy coś co ją przypomina wiec to raczej nie to.

Myślałem, że z nr VIN można wyczytać czy mam odpowiednie usprzętowienie auta czy nie.

No nic, będę łapał tego Wojtka.

A jakiego oprogramowania używa się do zmiany tych parametrów?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Rozeznałem temat i już wiem, że mam Kafas i mogę mieć SLI ale potrzebuję do tego FSC code.

Pytanie, skąd można pozyskać odpowiedni FSC code? Podobno w ASO można kupić - ktoś już to przerabiał i może coś doradzić?

Dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Można też na allegro lub u wybranych osób kupić.

Zobacz najpierw czy przez portal Connected Drive nei mozesz kupic.
Niebawem Black Week a zakup tam to chyba najpewniejsza opcja 🙂

Opublikowano

W ConnectedDrive tego nie mam i chyba mieć nie będę bo to nie było na wyposażeniu.

Na allegro szukałem i tez nie znalazłem.

Ma ktoś może namiary na gościa - Wojtek Bielak - jakiś email, nr tel?

Niestety nie korzystam z fb 😞

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 18.11.2024 o 06:24, Kuj0n napisał(a):

Wysłałem Ci numer tel na priv

Cześć, czy mógłbym Cię też prosić o przesłanie namiarów do tego Wojtka Bielaka?