Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Co panowie sądzicie o tym ogłoszeniu ?

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-piekne-bmw-e90-lift-niespotykany-przebieg-polecam-ID6DLRLO.html

Widziałem zdjęcie z Belgii po wypadku i nie była to raczej bardzo poważna kolizja (tak wynika z fotografii przynajmniej).

Powypadkowa z Rosji, ozderzakowanie dołożone.

Hmm niby carpass jest fotki powypadkowe z blachą belgijską, nieźle, usuwam z obserwowanych zatem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tych dwóch wersji silnikowej to szukaj 320d - dynamika bez porównania. 318i słabo jedzie, a wtrysk bezpośredni jest problematyczny. Do 100km zawsze można jechać zobaczyć, dalej nie ma sensu.

Nie mam zbytnio preferencji co do silnika, teraz jeżdżę dieslem i mam go powoli dosyć dlatego rozglądam się równocześnie za benzyną. Czyli omijać słabe wersje benzynowe, a jakiś konkretny silnik na wtrysku bez/pośrednim jest wart uwagi, tylko taki bardziej "cywilny" żeby zmieścić się w budżecie do 35k PLN?

Jak kupisz benzyne w bmw to bedziesz mial powoli dosyc benzyny.

Opublikowano
Szukam E90 LCi, chciałem przeznaczyć na sam samochód do 35 tysięcy PLN ale ostatnio widzę wysyp 2.0L diesli i benzyn za około 25 i zastanawiam się czy nie warto chociażby jechać i pooglądać te tańsze egzemplarze żeby mieć jakieś rozeznanie jak wygląda rynek. Znalazłem dwa egzemplarze które dość ładnie się prezentują, nie szukam wodotrysków ale zależy mi na ciemnym środku, fotelach sport i xenonach - reszta też ma znaczenie ale te 3 stawiam na pierwszym miejscu. Jakimś M pakiem również nie pogardzę ale przeżyję jeśli go nie będzie.

Dwa ogłoszenia w odległości 75-100km ode mnie, myślicie że nie warto zaprzątać sobie głowy?

Benzyna 2.0 143km https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bixenon-led-sportsize-serwis-oryginal-ID6DMdq6.html

Diesel 2.0 184km https://www.olx.pl/d/oferta/sliczna-bmw-e91-2011r-2-0-diesel-stan-idealny-CID5-IDIeifI.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7

"niemieckie" tablice bez naklejek, czy ktoś się jeszcze na to nabiera ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozmawiałeś ze sprzedawcami? Posiadasz lub konfrontowałeś vin z wyposażeniem? Dowiedz się coś więcej i wtedy zadaj pytanie na forum. Z tego co widać, to samochody ubogo wyposażone, jak na razie z niepewną historią. Diesel po przygodach i chwyt reklamowy: " AUTO ZAREZERWOWANE DO 18.05.2021" :norty: :cry2: :cry2:, przypomnę, że dziś jest 8.05.2021.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślimy że tym autem na pewno nie jeździla szczupła osoba, fotel zgnieciony strasznie...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

VIN podany w ogłoszeniu jest fałszywy. Poprawny to: WBAPP11080E724419. Jest na nim szkoda - do sprawdzenia. Sprzedawca tego nie ukrywa - zdeklarował że nie jest bezwypadkowy. Poproś o zdjęcia.

Myślimy że tym autem na pewno nie jeździla szczupła osoba, fotel zgnieciony strasznie...
:duh:
Opublikowano

Dostałem fotki, niby lekko uszkodzony bok we Francji ale poduszki przednie wystrzeliły, sprzedający mało wie o robionych pracach przy aucie to nie wróży dobrze..

Przymierzam się do zakupu pierwszego bmw e90 z 2011 r. i w miarę przeglądania Ogłoszeń z otomoto nabrałem wprawy tak przynajmniej tak mi się zdaje :p i widzę że najszybciej schodzą oferty aut kupionych w polskim salonie... często są „biedniej” wyposażone ale mają lepszą dokumentacje historii...

Chyba będę celować właśnie w lepiej udokumentowana historię i zadbany egzemplarz (choćby bez skór czy navi - „kurnika” tak się to nazywa ? :D ) niż full opcja ale z niespodzianką w środku

Hmmm

:?

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Byłbym bardzo wdzięczny za lekkie doradzenie i odpowiedź.

Poszukuję obecnie e90/e91 w dieslu i ze skrzynią automatyczną. Bynajmniej mi się nie spieszy i nie potrzebuję auta na teraz, chcę zrobić dokładne rozeznanie i dlatego szukam Waszej rady/opinii.

Przede wszystkim chciałbym spytać o to jaka jednostka silnikowa jest najbardziej niezawodna? Czytając forum zauważyłem, że 330d jest generalnie bardzo polecana (z wyjątkiem ludzi krytykujących ten silnik za dieslowy "klekot", który w ogóle mi nie przeszkadza, ponieważ zawsze jeździłem dieslami i ponieważ pod domem stoją 3 diesle :lol: ). Od razu chciałbym zaznaczyć, że bardziej zależy mi na niezawodności i bezawaryjności niż na osiągach, stąd pytanie.

Chciałbym również spytać o budżet, wstępnie myślałem o przygotowaniu 30 tyś i to na samo auto, mam oczywiście z tyłu głowy nawet te 10-15 tyś na ewentualne nieplanowane naprawy/wymiany po zakupie auta. Czy jest to odpowiedni budżet? Jako, że nie spieszy mi się totalnie jestem w stanie zebrać większą kwotę, chcę po prostu wiedzieć ile trzeba mieć kasy przygotowane, żeby nie przebierać w wynalazkach i trupach.

Planuję zlecić poszukiwania samochodu bimmer-check'owi - czy jest to dobry pomysł?

Dzięki z góry i pozdrawiam

Opublikowano

Cześć,

Niestety nie mogłem odnaleźć informacji, choć podejrzewam, że już taki post się pojawiał. Poszukuje mojego pierwszego BMW, budżet w okolicach 20-25 tys. i zastanawiam się nad kilkoma wersjami silnika. W grę wchodzą raczej jednostki benzynowe, myślałem o E91, konkretnie wersji 320i po lifcie z silnikiem 170 km lub coś mocniejszego to znaczy 325i 218km (zarówno 2.5 jak i 3.0). Którą wersję warto wybrać, a którą lepiej odrzucić? Jak wyglądają koszty eksploatacji w przypadku tych silników? Czytałem różne opinie na ich temat, jednak często są one sprzeczne. Czy w takim budżecie to auto to jest w ogóle trafne wyjście czy lepiej szukać czegoś z poprzedniej generacji? Będę wdzięczny za rady i wskazówki.

Pozdrawiam

Opublikowano
Cześć wszystkim,

Byłbym bardzo wdzięczny za lekkie doradzenie i odpowiedź.

Poszukuję obecnie e90/e91 w dieslu i ze skrzynią automatyczną. Bynajmniej mi się nie spieszy i nie potrzebuję auta na teraz, chcę zrobić dokładne rozeznanie i dlatego szukam Waszej rady/opinii.

Przede wszystkim chciałbym spytać o to jaka jednostka silnikowa jest najbardziej niezawodna? Czytając forum zauważyłem, że 330d jest generalnie bardzo polecana (z wyjątkiem ludzi krytykujących ten silnik za dieslowy "klekot", który w ogóle mi nie przeszkadza, ponieważ zawsze jeździłem dieslami i ponieważ pod domem stoją 3 diesle :lol: ). Od razu chciałbym zaznaczyć, że bardziej zależy mi na niezawodności i bezawaryjności niż na osiągach, stąd pytanie.

Chciałbym również spytać o budżet, wstępnie myślałem o przygotowaniu 30 tyś i to na samo auto, mam oczywiście z tyłu głowy nawet te 10-15 tyś na ewentualne nieplanowane naprawy/wymiany po zakupie auta. Czy jest to odpowiedni budżet? Jako, że nie spieszy mi się totalnie jestem w stanie zebrać większą kwotę, chcę po prostu wiedzieć ile trzeba mieć kasy przygotowane, żeby nie przebierać w wynalazkach i trupach.

Planuję zlecić poszukiwania samochodu bimmer-check'owi - czy jest to dobry pomysł?

Dzięki z góry i pozdrawiam

No mi wyszło ~44k zakup + 8.5k na serwisy / części a jeszcze trzeba by coś zrobić N57 2012. Pewnie da radę taniej kupić albo w innym wyposażeniu / przebiegu itp.

Opublikowano
Cześć,

Niestety nie mogłem odnaleźć informacji, choć podejrzewam, że już taki post się pojawiał. Poszukuje mojego pierwszego BMW, budżet w okolicach 20-25 tys. i zastanawiam się nad kilkoma wersjami silnika. W grę wchodzą raczej jednostki benzynowe, myślałem o E91, konkretnie wersji 320i po lifcie z silnikiem 170 km lub coś mocniejszego to znaczy 325i 218km (zarówno 2.5 jak i 3.0). Którą wersję warto wybrać, a którą lepiej odrzucić? Jak wyglądają koszty eksploatacji w przypadku tych silników? Czytałem różne opinie na ich temat, jednak często są one sprzeczne. Czy w takim budżecie to auto to jest w ogóle trafne wyjście czy lepiej szukać czegoś z poprzedniej generacji? Będę wdzięczny za rady i wskazówki.

Pozdrawiam

Za 25 tys to jedynie 320i ale przed liftem jeśli mówimy o jakimś akceptowalnym stanie

Opublikowano
Troche wiary. Masz vin, wykup raport.

Auto stoi prawie miesiąc już na OLX. Nic dobrego to nie zwiastuje :?, ale VIN sprawdzić nie zaszkodzi. Jak dostanę więcej zdjęć wnętrza (bo tam jak na lekarstwo) to pomyślę.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ja sprzedaję 5. miesiąc Merca i miałem jednego klienta.

Co to za bzdurna logika? Najlepiej niech się sprzeda w dwa dni to nie będziesz miał co kupić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyglada ok.... tylko ten opis...modelowo 2011 :duh:
Opublikowano
Pany, warto iść w BMW e90 2.5? Jakie są tam silniki warte uwagi? (nie żre oleju i w miarę przyzwoity w utrzymaniu). Powiedzmy roczniki 2006-2009. Są mniej awaryjne jak n46? (bo taki też mnie interesuje)
Opublikowano
Pany, warto iść w BMW e90 2.5? Jakie są tam silniki warte uwagi? (nie żre oleju i w miarę przyzwoity w utrzymaniu). Powiedzmy roczniki 2006-2009. Są mniej awaryjne jak n46? (bo taki też mnie interesuje)

Żre olej, drogi w utrzymaniu, ogólnie nie warto. No chyba że bardzo chcesz, to warto

Opublikowano
Po kolejnym przegrzaniu silnika jakie mi sie własnie zdarzyło przez elektryczną pompę wody , którą to ma wiekszosc benzyn..odradzałbym silniki z taka pompą . Z tego co wiem n46 ma zwykłą napędzaną paskiem i marzy mi się taka. Diesle też mają chyba tradycyjną . Niestety motory n43 n53 n52 n55 mają ten elektryczny wynalazek , który potrafi nagle stracic wydajnosc ...u mnie zamiennik Pierburga rok po prewencyjnej wymianie przy jezdzie na autostradzie w upale na chwilę się przyciął i... zerwane dwa gwinty szpilek w bloku silnika , przy kanałach wodnych więc nie do naprawy...silnik do wymiany. Te silniki mają aluminiowe bloki i przy niewielkim nawet przycięciu sie tej pompy i skoku temperatury robią się takie rzeczy z gwintami. To już drugi raz mi się stało . Kilka lat temu zerwal sie gwint na skraju i ten dało sie naprawić , ale tym razem sie nie da. Wymiana tej pompy max co 100 tys km i od razu po zakupie auta. I raczej na oryginał , bo po poprzedniej awarii załozyłem oryginał i 100 tys przejezdził i po tych 100 tys prewencyjnie wymieniłem na zamiennik i po roku taki numer. Nie wiem czy to zbieg okolicznosci , bo Pierburg jest oryginalnie montowany przeciez , niemniej nigdy w zyciu auta z taką pompa wody, koszta horrendalne potem. Piszę tylko ku przestrodze tym co sobie wkręcają silnik z takim wynalazkiem .