Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do historii samochodu, polecam kontakt z BMW Auto Fus. Raczej zawsze podają, zawsze możesz zacząć rozmowę od tego że chcesz sprawdzić czy masz jakieś akcje serwisowe, a później że niedawno kupiłeś i chcesz zapytać czy naprawdę bez wypadek i prawdziwy przebieg itp :P co do wydruku historii serwisowej, np :

- Bawaria motors - 140zł netto (wizyta osobiście)

- Inchape - 57 zł netto (wizyta osobiście)

- Auto fus - 0zł :) (skan dowodu rejestracyjnego)

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Co do historii samochodu, polecam kontakt z BMW Auto Fus. Raczej zawsze podają, zawsze możesz zacząć rozmowę od tego że chcesz sprawdzić czy masz jakieś akcje serwisowe, a później że niedawno kupiłeś i chcesz zapytać czy naprawdę bez wypadek i prawdziwy przebieg itp :P co do wydruku historii serwisowej, np :

Sprawdzanie przebiegu z kluczyka już wiem że nie ma sensu tylko chciałbym się dowiedzieć z jakim przebiegiem auto wyjechało z niemiec. Obecny właściciel posiada je dwa lata i twierdzi że przebieg jest pewny. Jednak wolę być ostrożny zwłaszcza że zagadką dla mnie jest czy ten silnik był tam od początku czy jest przełożony.

Opublikowano
Podaj vin i obecny przebieg.

WBAVF71010AF84124 przebieg 107 tys. km

dlatego że dla mnie jest on mało wiarygodny chciałbym go sprawdzić, jednak auto prezentuje się wizualnie bardzo ładnie. Posiada M-pakiet zarówno zewnętrzny jak i wewnętrzny.

Opublikowano
01-10-2014 : przebieg 97,045 km

Jutro Ci powiem dokładnie, jaki miał jak przyjechał do polski.

Dziękuję bardzo Luki. Wrzucę jeszcze galerię jej zdjęć. Może ktoś już ją oglądał i zna jej temat.

Galeria zdjęć:

http://www.aukcjoner.pl/gallery/019053646-.html#I1

Już sprawdziłeś? To jest wpis z niemiec czy z Polski? Czyli rzeczywiście może mieć oryginalny przebieg. Chociaż po VINie wyskakuje że to 2.0 Si

Opublikowano
I zainteresuj się co sie dzialo z przodem bo w prawym błotniku brakuje jednej śruby
Opublikowano
I zainteresuj się co sie dzialo z przodem bo w prawym błotniku brakuje jednej śruby

Pewnie, dlatego najpierw wyślę brata z lakiernikiem żeby je przejrzeli. Jeśli będzie godne uwagi wtedy jeszcze podjadę do serwisu z Raszyna lub Legionowa na jej dokładny przegląd.

Opublikowano

Mi Inchape ( o ile dobrze pamiętam) podało historię chyba dla 3 aut. Kontaktowałem się tylko emailem. Kosztowało mnie to 0 zł. + vat :roll:

Opublikowano

Mi Inchape ( o ile dobrze pamiętam) podało historię chyba dla 3 aut. Kontaktowałem się tylko emailem. Kosztowało mnie to 0 zł. + vat :roll:

Może na inną osobę trafiłem:P ale dostałem taką wiadomość od Inchape:

Dzień Dobry,

Sprawdzenie auta pod względem historii serwisowej pojazdu jest możliwe tylko dla właściciela wpisanego w dowód rejestracyjny, koszt 70zł brutto, i tylko osobiście w oddziale jest przekazana informacja.

• Zarejestrowani
Opublikowano

Ja również proszę o ocenę, od jakiegoś czasu rozglądam się za autem. Postanowiłem w końcu przysiąść do tematu i zebrałem kilka ofert, którymi jestem wstępnie zainteresowany. Czy ktoś może oglądał i może coś powiedzieć, lub ktoś kto nie oglądał swoim fachowym okiem wypatrzy jakąś minę - zresztą wszelkie opinie mile widziane:

1. http://otomoto.pl/bmw-318-e90-salon-rp-vat-automat-89-tys-km-C35601171.html

2. http://otomoto.pl/bmw-320-e90-100-serwis-x-drive-C35363137.html

3. http://otomoto.pl/bmw-318-e90-salon-pl-318d-touring-automat-C35735723.html

4. http://otomoto.pl/bmw-318-e90-salon-pl-automat-xenon-f-vat23-C35696077.html

• Zarejestrowani
Opublikowano
Oli, ale coś nie tak z tymi co wypisałem? :) Ja już powoli zacząłem też patrzeć na F30... bo ceny w niektórych przypadkach wcale mocno nie odbiegają. No ale jednak kolejne 20k zł trochę mnie boli ;) I dobrze byłoby wyrwać e90.
Opublikowano
Oli, ale coś nie tak z tymi co wypisałem? :) Ja już powoli zacząłem też patrzeć na F30... bo ceny w niektórych przypadkach wcale mocno nie odbiegają. No ale jednak kolejne 20k zł trochę mnie boli ;) I dobrze byłoby wyrwać e90.

Ceny mocno nie odbiegaja? Przeciez f30 w jakiejs lepszej opcji to min. 160-170k?

Opublikowano

F30 w fajnej opcji z silnikiem 320i kosztuje jako nowe ponad 200k... Moja F30 co prawda 328i z 2013r jako nowa wychodzi prawie 250 tyś :) Nie oczekujcie, że kupicie dobre F30 poniżej 100k. No chyba, że 318d z Niemiec po leasingu z nalotem pod 300k. Na mobile można sobie takie znaleźć. Dwa lata temu pojechałem w Polsce oglądać "lekko uszkodzone" takie F30 za 90tyś w podstawie. Nie dość, że przebieg był mega nierealny to na podłużnicach szpachla turecka :mad2:

Dużo rozsądniej jest kupić poliftowe e90 z małym przelotem i cieszyć sie bezawaryjną jazdą na długie lata.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
Zgadzam się z przedmówcą :) Przykładowo moja e90 lci, kosztowała jako nowa 46 tyś euro. Jak widzę po 4,5 roku że na allegro są wystawione "okazję" po 40-42 tyś złotych, to śmiać mi się chce. Najgorsze jest to, że takie ceny kształtują pojęcie ludzie na temat wartości samochodu :) Jakiś czas temu wystawiałem swoją za 63 tysiące, zainteresowanie było, ale tekst kolegi z pracy mnie zamordował : "fajnie fajnie, ale wiesz. Taką już za 40 tyś idzie kupić" :duh: :duh: Ludzie nie odróżniają tego czy ktoś chce się samochodu pozbyć, czy go sprzedać a jest to zasadnicza różnica.
  • Zarejestrowani
Opublikowano

Ceny mocno nie odbiegaja? Przeciez f30 w jakiejs lepszej opcji to min. 160-170k?

Ale prawie gołe ze słabym silnikiem po rocznym użytkowaniu potrafi kosztować 85 tyś. zł (http://allegro.pl/bmw-316-1-6-turbo-136km-krajowy-bezwypadk-f-ravat-i5011820724.html). A taki najtańszy silnik z F30 - 116i nie wiem czy jest taką złą opcją w porównaniu do 118d czy nawet 120d z E90 w przypadku w 80% jazdy po mieście. Nie mówię, że chcę kupić ale człowiek się zaczyna zastanawiać jak widzi w BMW Wrocław w programie Premium Selection:

- e91 za 89000 zł (http://otomoto.pl/bmw-320-e91-320d-touring-f041900-fv23-inchcap-C35605762.html)

- F30 za 100900 zł (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:bW0uAcakzlcJ:otomoto.pl/bmw-318-f30-318d-sport-line-2-0-C35400607.html+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl)

Oczywiście trudo jest porównywać "full opcję" z golasem, ale to F30 wcale takie gołe nie było ;)

• Zarejestrowani
Opublikowano

Zgadzam się z wami w 100%. Problem jest w tym, że kupić e90 w tej chwili jest naprawdę trudno. Same igły z Niemiec za 40-50 tyś zł.

Wszystkie te co wrzuciłem kosztują ponad 50k zł i są z polskiej dystrybucji - więc nie myślcie, że szukam "okazji" :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jest, poszła w nowe ręce :)

Z tego co widzę po avatarze, to poszła a w jej miejsce przyszła e61 535d, jak wrażenia z jazdy? Nie za duża do miasta?

Pozdrawiam

Adrian

Opublikowano

Ta F30 rzeczywiście w niezłej cenie mimo silnika 316i...W BMW Premium Selection jakieś marne F30 po 110tyś? :D

Przyjedź do mnie, dołóż 15tyś do tego i Ci sprzedam moja 328i z prawie full opcją :cool2: Miała uszkodzony zderzak i lewą lampę, poza tym nic, lakier 100%. Jak swojej e90 nie będę mógł sprzedać to będę musiał wrzucić i tą.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

• Zarejestrowani
Opublikowano
kubik po pierwsze zapamiętaj, okazji nie ma.

http://otomoto.pl/bmw-320-e90-100-serwis-x-drive-C35363137.html to wygląda ok na pierwszy rzut oka (ale oczywiście trzeba sprawdzić porządnie przed zakupem)

2011 rok i 60 pare tyś ... :duh:

Mam jeszcze pytanie: z tym "2011 i 60 pare tyś " to o co chodzi? Bo niestety nie łapię w którą stronę jest to przegięcie. Rozumiem, że komentujesz cenę (nie przebieg). Jeśli cenę: to chodzi Ci o to, że za drogo, czy za tanio? Pewności nie mam ale pewnie chodzi o to, że za tanio - ale rynek niestety jest taki jaki jest - wiem coś o tym, bo będę chciał sprzedać e87 :) Tam jest ten sam problem, tylko kwoty odpowiednio mniejsze.

No chyba, że chodzi Ci o to, że za drogo - to chyba się wygłupiłem (ale tutaj raczej bym się nie zgodził).