Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Odebrany wczoraj w wielkim pośpiechu (śpieszyło sie mi a nie dealerowi) więc i zdjęć nie za dużo. Po weekendzie jedzie na „zmrożenie” folią. Bardzo jestem ciekaw efektu końcowego. 

Miało być wypasione X5 M60i ale wypadł mi z produkcji więc uznałem, że to znak i wziąłem stockowe X5M na pełnym wypasie. Więcej zdjęć wkrótce!

https://ibb.co/7NLL1cp
https://ibb.co/7zXtCxR
https://ibb.co/pvbSCGb

Zdjęcia nie chcą się załadować z telefonu 😕

Edytowane przez _holek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fantastyczne auto! Szybkiego dotarcia, a potem samej radości z jazdy!

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nic dodać, nic ująć, Wersja M rządzi.

Czekamy na więcej zdjęć, szczególnie po zmrożeniu.

Benzyna zamiast krwi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wstydu na dzielni nie będzie 

Opublikowano

Standardowo nie zrobiłem zdjęć przy odbiorze ale na otarcie łez mam film 😉więc wrzucam dwa kadry. Może uda mi się coś cyknąć jutro. Folia sztos. Ze względu na krótki termin są w niektórych miejscach drobne bąble ale podobno za 2-3 dni znikną. Normalnie takiego samochodu nie wydają ale tutaj był mus więc wyjechał przed dojściem do perfekcji. 

IMG_6431.jpeg

IMG_6432.jpeg

• Lubię to 2
Opublikowano

Tutaj filmik po oklejaniu KLIK

Za mną pierwszy tysiąc ekspresówka. Jest sztywno. Na równej drodze jest ekstra, na równej kostce jest ekstra, na dziurawej drodze i nierównej kostce jest akceptowalnie choć zupełnie inaczej niż powinno być w SUVie a na płytach czy innych poprzecznych nierównościach jest dramatycznie. Pozostaje nie zjeżdżać z eSek i autostrad 😉

Spalanie - wir w baku totalny. 130-140 to 14,5, 150-160 to już 17.

Przyspieszenie - absurdalne. Ani razu nie wbiłem jeszcze gazu w podłogę - nie ma takiej potrzeby 🙂

Olbrzymi plus - przyciąga spojrzenia tylko tych, co mają pojęcie o co chodzi. Zdarzyło mi się być dwa razy obfotografowanym w Gdańsku a poza tym totalnie bez emocji. Także jeżeli ktoś lubi masę spojrzeń to albo kolor różowy albo inna marka 😉

• Lubię to 2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wiele podobieństw do mojego poprzedniego Volvo V90 Cross Country. Też nie wzbudzało niczyjego zainteresowania wyglądem, spalanie identyko (na trasie działała zasada "prędkość przez 10"; przy 160 km/h było ok 15-16l). Tyle, że tam był silniczek od kosiarki (2.0; 4 cylindry) wzmocniony turbiną i kompresorem. Ekologia pełną gębą 😉

Auto masz idealne

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

spacer.pngWjechały koła na lato. Mam wrażenie, że trzeba włożyć trochę więcej siły w prowadzenie. Ale może to tylko w mojej głowie.

średnie spalanie z 8k km to 15 litrów. Tragedii nie ma 😁

Edytowane przez _holek
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
W dniu 14.01.2024 o 20:43, _holek napisał(a):

Olbrzymi plus - przyciąga spojrzenia tylko tych, co mają pojęcie o co chodzi. Zdarzyło mi się być dwa razy obfotografowanym w Gdańsku a poza tym totalnie bez emocji. Także jeżeli ktoś lubi masę spojrzeń to albo kolor różowy albo inna marka 😉

No to powiem Ci, że już ostrzę sobie zęby na porównanie. W piątek odbieram woje M60 ;). Co prawda marka ta sama, no i nie różowy, ale przynajmniej będzie błyszczący 😉

Edytowane przez maciek_w

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ostatni look na letnie buty i zaraz wjeżdża set zimowy. Opon zostało mi 5mm po zrobieniu 21k kilometrów więc bieżnik znika tak samo jak benzyna z baku 😉

IMG_9057.jpeg

• Lubię to 3
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak się sprawuje folia matowa w praktyce? Łamię się nad oklejeniem mojego tanzanitu...

Opublikowano
6 godzin temu, maciek_w napisał(a):

Jak się sprawuje folia matowa w praktyce? Łamię się nad oklejeniem mojego tanzanitu...

Zaraz minie rok i póki co zero problemów. Na myjni bezdotykowej nic się nie dzieje. Na myjniach ręcznych też, choć za każdym razem proszę o ostrożność (ich myjki mają mega wysokie ciśnienie). Nic nie odchodzi, nie marszczy się, nie ma bąbli. Mam dwójkę małych dzieci, które zasadniczo nie wychodzą a ześlizgują się z auta więc byłem niemal pewny, że folia na progach nie da rady ale i tutaj jest zaskoczenie - trzyma się idealnie. 
Przypuszczam, że spory wpływ ma tutaj jakość zarówno folii jak i jej aplikacji. Nie oszczędzałem i wybrałem najbardziej polecanego we Wrocławiu Jakuba 🙂

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wezmę jednak błyszczącą. Oklejanie umówione na 18.11… zobaczymy, jak wyjdzie 

Opublikowano
11 godzin temu, maciek_w napisał(a):

Bez zmiany koloru? Jaka folia? Jaka cena? Ile im to zajmie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

XPEL UltimatePlus gloss, bezbarwna, operacja trwa 5 dni, 16500 netto (bez dachu; tylko pasek na ok 15 cm od krawędzi nad szybą)

Opublikowano
W dniu 23.10.2024 o 23:03, maciek_w napisał(a):

Satynowa niestety ma to do sobie, że w dotyku jest dziwnie.. nieprzyjemna. Coś jak soft touch na papierze. Sam chciałem zmatowić całe auto, ale po namacalnym doświadczeniu poszedłem w połysk.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, buster12 napisał(a):

Satynowa niestety ma to do sobie, że w dotyku jest dziwnie.. nieprzyjemna. Coś jak soft touch na papierze. Sam chciałem zmatowić całe auto, ale po namacalnym doświadczeniu poszedłem w połysk.

W dotyku? W sensie jak głaszczesz auto czy jak przytulasz do niego policzek? 😉

Ja tam łapię tylko za klamkę 🙂

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, _holek napisał(a):

W dotyku? W sensie jak głaszczesz auto czy jak przytulasz do niego policzek? 😉

Ja tam łapię tylko za klamkę 🙂

Głaskanie, klepanie, przytulanie 🙂

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.10.2024 o 22:52, maciek_w napisał(a):

XPEL UltimatePlus gloss, bezbarwna, operacja trwa 5 dni, 16500 netto (bez dachu; tylko pasek na ok 15 cm od krawędzi nad szybą)

Tak wygląda tanzanite full body= szyba -folia ultra fit. 

A.

foli.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wygląda pięknie! ^^^

I już się cieszę na efekt u siebie 😄